Άμιλλα Αγίου Ιωάννη: Έναρξη Ακαδημιών 2015-2016

0
113

 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΉ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ‘’ΑΜΙΛΛΑ’’            

        ΑΜΙΛΛΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Το Όραμά μας

Δημιουργία παικτών  υψηλού επιπέδου που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου  και η σταδιακή προώθηση έτοιμων νεαρών ποδοσφαιριστών στην 1η ομάδα της Α.Ε. και σε ομάδες ανώτερων κατηγοριών.

Η στρατηγική μας πηγάζει από

 •          Την ιστορία ,τις διακρίσεις και τους τίτλους του συλλόγου
 •          Τη δυναμική της διοίκησης του συλλόγου
 •          Τη δυναμική των φιλάθλων του συλλόγου

Στόχος

Η συστηματική πρότυπη εκπαίδευση του ποδοσφαίρου μέσα από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους ανάλογα του ηλικιακού επιπέδου και η άρτια παιδαγωγική καθοδήγηση στοχεύοντας στη δημιουργία σκεπτόμενων αγωνιστικά παικτών με προσωπικότητα που να ανταποκρίνονται στις τεχνικοτακτικές , φυσικές, νοητικές και ψυχικές απαιτήσεις του σύγχρονου επιθετικού και θεαματικού ποδοσφαίρου.

Εκπαιδευτική εργασία

Η εκπαιδευτική εργασία των προπονητών θα στηρίζεται σε ένα ειδικό ανάλογα του ηλικιακού επιπέδου επιστημονικό προπονητικό και αγωνιστικό πρόγραμμα. Για αυτό, προς αυτή την κατεύθυνση, θα καθοδηγείται και θα ελέγχεται επίσης η αγωνιστική και εξωαγωνιστική  συμπεριφορά των εκπαιδευόμενων παικτών. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου οπωσδήποτε απαιτείται η ουσιαστική και σωστή συμμετοχή των γονέων, οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθούν χωρίς παρέκκλιση τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας μας.

Γενικά θέματα

 1.       Ο παρών κανονισμός ρυθμίζει θέματα που αφορούν τη λειτουργία και συμπεριφορά των εκπαιδευόμενων ποδοσφαιριστών, προπονητών, γονέων, φιλάθλων και καθώς και τις σχέσεις των εκπαιδευόμενων ποδοσφαιριστών και των γονέων τους με τους προπονητές των αντίστοιχων τμημάτων της Ακαδημίας, με τη Διοίκηση και εν γένει με τις αρχές της φιλοσοφίας της ακαδημίας.
 2.       Η διοίκηση των τμημάτων Εκπαιδευόμενων Ποδοσφαιριστών έχει την αποκλειστική ευθύνη λειτουργίας των συγκεκριμένων τμημάτων και απευθύνεται μόνο στη διοίκηση και στον Πρόεδρο του συλλόγου.
 3.       Όλοι οι εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές  οφείλουν τον απαραίτητο σεβασμό προς τη διοίκηση και τα μέλη του Δ.Σ. , τους προπονητές, τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους.
 4.       Οι προπονητές οφείλουν να είναι αφοσιωμένοι μόνο στο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο και να τηρούν και να υλοποιούν πιστά τις διατάξεις του κανονισμού, όπως προβλέπονται στα παρακάτω άρθρα.
 5.       Όλοι οι εκπαιδευόμενοι  ποδοσφαιριστές πρέπει να διέπονται από σταθερές ηθικές αρχές και να  αντιτίθενται στα φαινόμενα της βίας, του χουλιγκανισμού και της επιθετικότητας .
 6.       Οι γονείς οφείλουν να στηρίξουν την όλη προσπάθεια της Ακαδημίας προς όφελος των παιδιών τους ακολουθώντας πιστά και αυστηρά τις αρχές που διέπει ο κανονισμός και η νέα φιλοσοφία διοίκησης και οργάνωσης των Τμημάτων Εκπαιδευόμενων Ποδοσφαιριστών (Τ.Ε.Π.)
 7.       Η ενημέρωση θα γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το site της ομάδας(www.amillafc.gr).

Η αγωνιστική φιλοσοφία

 1.       Αφοσίωση στις αρχές της αγνωστικής φιλοσοφίας παιχνιδιού στις οποίες οι ποδοσφαιριστές εκπαιδεύονται.
 2.       Απαιτείται η ανάδειξη του ατομικού τους ταλέντου, όμως στα πλαίσια της λειτουργίας της ομάδας.
 3.       Θέλουμε να είμαστε νικητές, αλλά θα πρέπει να διδασκόμαστε και από την ήττα. Η τελική νίκη θα πρέπει να είναι η μελλοντική καταξίωση του ποδοσφαιριστή στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.
 4.       Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να διδάσκει με τις νίκες του, αλλά και να διδάσκεται από τις ήττες του.
 5.       Σεβασμός στον υγιή συναγωνισμό(Άμιλλα και fairplay )
 6.       Σεβασμός στον συμπαίκτη και στον αντίπαλο.
 7.       Σεβασμός και αποδοχή στις αποφάσεις των διαιτητών.
 8.       Ο ποδοσφαιριστής οφείλει να διαβάζει το παιχνίδι με το δικό του βλέμμα, αλλά και με το βλέμμα του συμπαίκτη του και του αντιπάλου του.
 9.       Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να προστατέψουν την ομάδα από τις επιπτώσεις που επιφέρουν οι αδικαιολόγητες κίτρινες και κόκκινες κάρτες, τα αβίαστα λάθη, τα άσκοπα φάουλ και εν γένει η οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ενημέρωση γονέων

Θα καθιερωθούν κάποιες συναντήσεις με τους γονείς των παιδιών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, όπου θα ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών και για διάφορα τρέχοντα θέματα που τους αφορούν. Η ενημέρωση θα γίνεται από τον Γενικό διευθυντή ακαδημιών και από τον προπονητή. Επίσης οι εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές θα παρακολουθήσουν κάποια προγραμματισμένα σεμινάρια διαιτησίας, ποδοσφαίρου κ.α.

    

 

Τηλ. Επικοινωνίας : Ηλιόπουλος Χρήστος 69768770

Τηλ. Επικοινωνίας: Σουμάκης Ιωάννης  6974654797

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα νέα των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου Λακωνίας