2ος Φειδιππίδειος Δρόμος 2015: Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2ου ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 4-6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015, ΑΘΗΝΑ-ΣΠΑΡΤΗ
Στα βήματα του αρχαίου προπάτορα Ημεροδρόμου, τον ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ, για 2η συνεχή χρονιά 50 Έλληνες και ξένοι σύγχρονοι Ημεροδρόμοι, θα τρέξουν στον αγώνα που θα ξεκινήσει στις 14:00 της Παρασκευής 4 Σεπτέμβρη και με ανώτατο όριο τερματισμού τις 40 ώρες θα ολοκληρωθεί στις 6:00 το πρωί της Κυριακής 6 Σεπτέμβρη . Η εκκίνηση θα δοθεί όπως και πέρσι από το χώρο της Αρχαίας Αγοράς(Θησείο), έδρα των Αρχαίων Ημεροδρόμων και ο τερματισμός θα είναι το Άγαλμα του Αιώνιου Συμβόλου Ηρωισμού και Φιλοπατρίας, του βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη. Φέτος στην οργανωτική επιτροπή είναι οι Σύλλογοι της ΕΟΣΛΜΑ-Υ υπό την αιγίδα της οποίας διεξάγεται ο Αγώνας.
ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ‘’ΕΥΚΛΗΣ’’
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΝΙΚΑΙΑΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Από του Συλλόγους ΕΟΛΣΜΑ-Υ αμέριστη βοήθεια πήραμε από τους αδερφούς Συλλόγους
ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ-ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΘΗΒΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΚΑΔΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Επίσης τους Συλλόγους ΕΥΧΙΔΑ ΠΛΑΤΑΙΩΝ και ιδιαίτερα τον Παν. Αντωνόπουλο και την Ρίτσα Αντωνοπούλου, των ΑΠΣ ‘’ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ΄΄ Δήμου ΕΥΡΩΤΑ και την Δώρα Φιφλή, τον ΑΣ ΚΑΡΥΑΤΗ ΚΑΡΥΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ και τον Θεόδωρο Μεντή και τους συνάδελφους Θανάση Ατματζίδη και Ιωάννη Γερμακόπουλο.
Μεγάλη ήταν η βοήθεια των Εθελοντών Ομάδων, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ του Συλλόγου ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και τους συναδέρφους, Κωνσταντίνο Μιχαλόπουλο και Παναγιώτη Καραλιά.
Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους Δήμους Μεγάρων, Λουτρακίου- Αγ. Θεοδώρων και Σπάρτης για τη σπουδαία και αμέριστη συνεργασία τους, τις Εταιρίες Χορηγούς : ΜΥΛΟΙ ΠΑΠΑΦΙΛΗ ΑΕ , DOLE AE και ιδιαίτερα τον κύριο Στάθη Πισλή. Επίσης, την εταιρία ΝΕΡΑ ΖΑΡΟΣ ΑΕ, την εταιρία THIRD WIND με τα GEL GU.
Πρέπει να σημειωθεί ότι και φέτος ο Αγώνας διεξάγεται περίπου τις ίδιες μέρες που ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ μετέφερε το μήνυμα του για να σώσει την Ελλάδα από τους επελαύνοντες Πέρσες, διατρέχοντας τη δύσκολη διαδρομή που καθαγίασε και τον πέρασε στην παγκόσμια ιστορία μέσω του ιστορικού Ηροδότου.
Η οργανωτική επιτροπή του 2ου ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ τόσο στην ΑΦΕΤΗΡΙΑ στις 13:45 της Παρασκευής 4 Σεπτέμβρη όσο και στη διάρκεια της διαδρομής , αλλά και στον τερματισμό των συναδέλφων από το απόγευμα του Σαββάτου 5/9 ως τη Κυριακή τα ξημερώματα , στην Σπάρτη. Να χειροκροτήσουν, να εμψυχώσουν, να συνδράμουν τόσο τους συναθλητές ,όσο και τις δικές μας προσπάθειες.
Σαν Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα, θέλουμε να ευχηθούμε ολόψυχα καλό, τίμιο Αγώνα και καλό τερματισμό σε όλους και όλες. Επίσης όποιον-όποια ήθελε να συνδράμει μπορεί ως εθελοντής να το δηλώσει στο Τηλ. 210-5900685 8-12, 16:00-20:00 και 6976079500 Κωνσταντίνος Σάμιος.
Θεωρούμε χρήσιμο να πληροφορήσουμε ότι ο επόμενος ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ θα διεξαχθεί τη ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ στις 8-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ του 2017, αφού την επόμενη χρονιά(2016) και κάθε ζυγή χρονιά(2018-2020 και ούτω καθ’ εξής) θα διεξάγεται ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ 300 ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ καλύπτοντας 375χλμ σε 5 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΤΑΠ (Την 1η βδομάδα του Ιούλη από Τετάρτη έως Κυριακή)
Στα τέλη του Σεπτέμβρη 2015 θα αναρτηθεί σε όλους τους Ελληνικούς και Διεθνείς Δρομικούς Ιστότοπους, η αναλυτική προκήρυξη του Νέου Μεγάλου σε Ιστορική αξία αγώνα στον όποιο καλούμε επίσης (από τώρα) όλους και όλες να συμμετέχουν…
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ,
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 2Ου ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΑΓΩΝΑ-ΔΡΟΜΟΥ.
Υ.Γ Οι αθλητές θα παραλάβουν τα νούμερα συμμετοχής και θα παραδώσουν τα ατομικά τους είδη και υλικά τροφοδοσίας στη Γραμματεία του Αγώνα που θα λειτουργήσει στο χώρο της εκκίνησης (Θησείο) από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 13:45.