Πανηλειακός: Ανακοίνση του Συλλόγου Φίλων της ομάδας

0
91
 «Δυστυχώς η ώρα έφτασε. Ποια ώρα θα αναρωτηθεί κάποιος;

Αυτή που δεν υπάρχει αύριο, αυτή που θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Αυτή που πρέπει, ακόμα και εμείς, να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αλλά, τι σημασία έχουν όλα αυτά όταν το «πτώμα» του Πανηλειακού είναι ακόμα νωπό;

Όλοι πέρασαν, όλον αυτόν τον καιρό, και έδωσαν μια «μαχαιριά» για να καταφέρουν να τον ρίξουν και να τον τελειώσουν, επειδή στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήθελαν να τον δουν μεγάλο και δυνατό, να στέκεται μάγκας στα δικά του πόδια. Το κακό είχε αρχίσει πολύ καιρό τώρα, το βλέπαμε ερχόταν, αλλά όλοι σιωπούσαμε μιας και δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Όλοι έλεγαν «έλα μωρέ, κάτι θα γίνει, κάτι θα βρεθεί». Και τελικά, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν βρέθηκε τίποτα. Η ομάδα καταδικάστηκε σε θάνατο και όσοι την καταδίκασαν έχουν ονόματα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα, τον Δεκέμβρη του ’14. Τότε, ο κ. Παπαγεωργίου -μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ- αποφάσισε, για πρώτη φορά στα χρονικά, να αποσύρει από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής τον ιστορικό Πανηλειακό, με πρόσχημα ότι θα τον αναγεννήσει από τις στάχτες του και πως θα ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας που θα έκανε τον Πανηλειακό μεγάλο και τρανό. Οι μέρες περνούσαν, όπως και οι μήνες, ενώ ο κ. Παπαγεωργίου με δικαιολογία ότι δεν του δίνει την ομάδα ο Ερασιτέχνης Πανηλειακός, απέφυγε να αναλάβει την ομάδα και αυτό το λέμε διότι ουδέποτε εμφανίστηκε σε μια Γενική Συνέλευση, ούτε έστειλε κάποιον συνεργάτη του για να εκφράσει κάποιο ενδιαφέρον για την ομάδα. Άρα, ποτέ δεν την ήθελε! Εμείς ξέρουμε ότι όταν ένας παράγοντας, τόσο δυνατός και σεβαστός, θέλει να πάρει μια ομάδα, δεν τον εμποδίζει κανείς Λάμπης Σιδηροκαστρίτης (Πρόεδρος Ερασιτέχνη Πανηλειακού) και κανείς Φάνης Παπαδόπουλος (Γραμματέας Ερασιτέχνη Πανηλειακου). Ούτε κάποιο κανάλι, ούτε καμια εφημερίδα, ούτε και καμία ανακοίνωση αυτών.
Παράλληλα, ο Πανηλειακός ήταν «πνιγμένος» από τις προσφυγές πολλών ποδοσφαιριστών που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους. Ο χρόνος περνούσε, η μία συνέλευση διαδεχόταν την άλλη, όλοι έλεγαν λόγια-λόγια-λόγια, αλλά μόλις η κουβέντα έφτανε στα λεφτά όλοι σφυρούσαν αδιάφορα.

Επίσης, ο Ερασιτέχνης Πανηλειακός δεν έκανε καμία ενέργεια για να βοηθήσει να υπάρξει βιώσιμη λύση για την ομάδα που θα κατέβαινε στη Γ’ Εθνική. Ο Φάνης Παπαδόπουλος έβγαζε ανακοινώσεις και καταφερόταν εναντίων όλων, ότι ήθελαν την ομάδα τσιφλίκι τους για να μπορούν να κάνουν τους προέδρους και να πουλούν «Πανηλειακοφροσύνη». Κοντά στο Πάσχα και αφού δεν έχει βρεθεί λύση, δημιουργείται μια προσωρινή επιτροπή με μοναδικό σκοπό να προσεγγίσει τον κ. Παπαγεωργίου και να μάθει αν έχει σκοπό να ασχοληθεί με την ομάδα. Πράγματι, έγινε ένα ραντεβού και η απάντηση ήταν αρνητική!

Το καλοκαίρι φθάνει και η ομάδα δεν έχει στο ρόστερ της ούτε έναν παίχτη – ακόμα και παίχτες της Κ-19 έχουν μοιραστεί σε διάφορες ομάδες του νομού. Αρχές Ιουνίου και μετά από μια συνέλευση έχουμε την εμφάνιση του κ. Ρήγα και του κ. Έξαρχου, δύο επιτυχημένων επιχειρηματιών του Πύργου που προσφέρονται να μπουν στην ομάδα και να ηγηθούν μιας προσπάθειας. Όμως και αυτοί, μετά από έρευνα που έκαναν, διαπίστωσαν ότι η πόλη δεν βοηθά και, μπροστά στα χρέη που ανακαλύπτουν, αναγκάζονται (και αυτοί) να κάνουν πίσω.

Κάπου εκεί, έχουμε την επανεμφάνιση του γνωστού μας από την παλιότερη θητεία του στην ομάδα μας, του Γιώργου Γκάμαρη, μέσω του εκπροσώπου του, του Γιάννη Παπαϊωάννου, με πρόταση αγοράς του Πανηλειακου. Παρά την πρώτη «κρυάδα» που πήραμε όλοι, ο εκπρόσωπός του θέλησε να μας πείσει ότι ο Γκάμαρης δεν έχει σχέση με τον Γκάμαρη που είχε έρθει την πρώτη φορά μαζί με τον κ. Γκαγκάτση και πως ήθελε μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Όσο τον είδατε εσείς, άλλο τόσο τον είδαμε και εμείς. Με φτηνές δικαιολογίες, χάθηκε και αυτός από το «κάδρο»… με συνοπτικές διαδικασίες. Το μόνο που κατάφερε ήταν να χαραμίσει (και αυτός) πολύτιμο χρόνο από την ανεύρεση λύσης για την ομάδα μας.

Φτάνουμε στην πολύκροτη συνέλευση της 24ης Ιουλίου, εκεί όπου έχουμε την πρωτοβουλία του Δημάρχου να δώσει λύση στο θέμα. Ο Γαβρίλης Λιατσής «βγαίνει μπροστά», δημιουργεί προσωρινό συμβούλιο και λέει (κατά λέξη) «η ομάδα θα κατεβεί στη Γ’ Εθνική, έστω ταπεινή και φτωχή». Πολλοί βιάζονται να τον χειροκροτήσουν και να πουν «Μπράβο Δήμαρχε. Πάλι εσύ έδωσες τη λύση» – με αυτό θα γελάσουμε αργότερα. Σε εκείνη τη συνέλευση, ο Δήμαρχος ανέβηκε στο βήμα και, με ύφος τόσο συμπονετικό, ζητούσε τη σύμπνοια όλων για το καλό του Πανηλειακού. Αφού μας ανέλυσε το παρελθόν του στην ΠΑΕ Πύργου, όπως θυμούνται οι παλαιότεροι, κάθισε στη θέση του και τον λόγο πήρε ένα μέλος του συνδέσμου «Red Boys». Μετά από κάποιες απορίες που εξέφρασε, είπε (λογικά), στην περίπτωση που ο Δήμαρχος δεν βρει λύση, μήπως να συζητήσουμε το ενδεχόμενο της αλλαγής ΑΦΜ της ομάδας, μιας και στην αίθουσα βρισκόταν και ο πρόεδρος της Βαρβάσαινας – τον οποίον δεν τον άφησαν να μιλήσει καν. Ο Δήμαρχος πήρε τότε τον λόγο και είπε ότι δεν δίνει το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο της Συντριάδας σε καμία άλλη ομάδα εκτός από τον Πανηλειακο. Γιατί Δήμαρχε; Μήπως ξέρατε ότι δεν θα βρείτε λύση και δεν θέλατε να μπείτε σε έξοδα για να αναβαθμιστεί το Δημοτικό Στάδιο; Και τώρα, που δεν βρήκατε λύση, τι έχετε να πείτε στον κόσμο του Πύργου που του λέγατε ότι η ομάδα θα παίξει στη Γ’ Εθνική; Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο και τα σκουπίδια κάνουν πάρτυ απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο – αυτό απλά το αναφέρουμε και ο νοών νοητό.

Έτσι, φτάνουμε στο σήμερα, δηλαδή 20 μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και εμείς είμαστε ακόμα στο απόλυτο μηδέν. Ομάδα, όπως είναι κατανοητό, δεν κατεβαίνει φέτος. Θα μείνει άλλον έναν χρόνο τουλάχιστον στο «ψυγείο». Όλοι αυτοί που αναφέραμε νωρίτερα, θα έπρεπε να μην έχουν μούτρα να κυκλοφορούν στον Πύργο. Ή, αν κυκλοφορούν, να «τρώνε» αυγά, γιαούρτια και τα σχετικά, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν – για να μην πούμε τίποτα άλλο πιο… βαρύ.

Υ.Γ. 1 : Κάποιοι πρέπει να βγάλουν το κεφάλι τους από την άμμο, αν νομίζουν ότι η ομάδα μπορεί να παίξει πλέον στη Γ’ Εθνική.
Υ.Γ. 2 : Τέλος και το ενδεχόμενο Κουράτολο, αφού ο Δήμαρχος αρνήθηκε και αυτή την πρόταση.
Υ.Γ. 3 : H ομάδα θα βρει τον δρόμο της χωρίς τις βδέλλες του παρελθόντος και θα φροντίσουμε εμείς για αυτό. Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας.
Υ.Γ. 4 : Τασούλης ζωντανός Πανηλειακός (31/08/05 – 31/08/15). Δέκα χρόνια μακριά μας, για πάντα στην καρδιά μας».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα ποδοσφαιρικά νέα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής