Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς. Αμαξίδιο για το Ειδικό Σχολείο Σπάρτης

Ως ισότιμοι πολίτες τα άτομα με ειδικές ανάγκες  έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην ίση μεταχείριση, στην αυτόνομη διαβίωση και την πλήρη συμμετοχή τους στην κοινωνία.

Με πίστη σ΄ αυτή την αρχή ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία  με τον ¨Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων¨ξεκίνησε  να συγκεντρώνει  πλαστικά καπάκια από όλες τις συσκευασίες (π.χ. από μπουκάλια νερού, απορρυπαντικών, γάλακτος, χυμού, κρασιού, λαδιού κ.λ.π.) για να μπορέσει να χαρίσει σε αυτούς αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία θα διευκολύνουν και θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους .

Τα πρώτα καπάκια έγιναν ήδη ένα ειδικό αμαξίδιο, το οποίο θα παραδοθεί στο Ειδικό Σχολείο Σπάρτης, για την διευκόλυνση των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής θα κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει η περιθωριοποίηση , ο στιγματισμός και η αίσθηση ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν έχουν τη δυνατότητα να διαδραματήσουν κανένα σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο κόσμο μας.

Πέρα όμως από την κοινωνική μέριμνα του κράτους ή του Δήμου, που οπωσδήποτε είναι αναγκαία και δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει το ρόλο της, πέρα από τις διάφορες οργανώσεις που βάζουν κάποιο λιθαράκι, για να βοηθήσουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους είναι πασιφανές ότι υποχρέωση όλων μας είναι η αλλαγή της νοοτροπίας μας  έναντι σ΄ αυτούς τους συνανθρώπους μας.

Μια αλλαγή που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους αλλά και στη γενικότερη προαγωγή και καταξίωση της κοινωνίας μας.

Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε  όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Σπάρτης για τη συλλογή πλαστικών καπακιών και να τους ενημερώσουμε ότι συνεχίζουμε δυναμικά τη δράση αυτή, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και άλλους συνανθρώπους μας.