Η Στέλλα Μαρκάκου μιλά για την αναβίωση του άθλου του Φειδιππίδη προβάλλοντας τα ιδανικά

0
89

Η Στέλλα Μαρκάκου μιλάει για την αναβίωση του άθλου του Φειδιππίδη:

O Φειδιππίδειος Άθλος για εμένα προσωπικά είναι ένα πνευματικό και αθλητικό γεγονός.

Έτσι λοιπόν ως αθλήτρια και ως Ελληνίδα εμπνεόμενη από τον συγκλονιστικό άθλο του αρχαίου προγόνου μας, θέλησα να πραγματοποιήσω την αναβίωσή του τις αρχές του Σεπτέμβρη 2015.

Η αναβίωση του άθλου αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία και ο δικός μου σκοπός είναι να αναπαραχθούν πανανθρώπινης σημασίας αξίες και ιδανικά, να ενισχυθεί η διαχρονικότητα της Ελληνικής ψυχής και η εθνική μας συνείδηση.

Όταν ο αθλητής είναι γνήσιος και τρέχει για τα ιδανικά, τότε οι ψυχικές δυνάμεις του είναι απεριόριστες.

Η προσπάθεια μου πέτυχε και θέλω να ευχαριστήσω αρχικά τον δάσκαλό μου, Τάκη Σκουλή,  που εκτός από δάσκαλος είναι φίλος, πατέρας, μέντορας και εμπνευστής μου.  Ευχαριστώ με όλη μου τη καρδιά τα οικογενειακά μου πρόσωπα, τον σύλλογο δρομέων «Τάκη Σκουλή», τον Σύλλογο Μαραθώνοδρόμων Κρήτης, τον σύλλογο «Ετοιμοκλή», τον σύλλογο Απόλλων Δυτικής Αττικής, και τους γνήσιους αθλητές και αγωνιστές των υπεραποστάσεων Κώστα Μιχαλόπουλο, Νίκο Μπακή και Μιχάλη Δημητρακάκη από την πόλη μας που αγωνιούσαν για εμένα και με στήριξαν ψυχολογικά ειδικά στο ταξίδι της επιστροφής από Σπάρτη – Αθήνα.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ στον ξεχωριστό αθλητή του συλλόγου μου, Γιάννη Παπαμιχαήλ για την ανεκτίμητη βοήθειά του, παρόλη την κούρασή του αφού είχε τερματίσει τον Φειδιππίδειο Δρόμο Αθήνα – Σπάρτη στην 5η θέση.

Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας μου το οφείλω στο σύζυγό μου Χριστόπουλο Ηλία και στο φυσικοθεραπευτή μου Ανδρέα Γρίβα που στάθηκαν πλάϊ μου 106 ώρες και 46 λεπτά λύνοντας με ψυχραιμία και υπομονή όλα τα προβλήματα που προέκυπταν σε αυτό το μεγάλο πνευματικό ταξίδι των 500 χιλιομέτρων.

Να συγχαρώ τους συναθλητές μου Γιάννη Μαλτέζο για τον τερματισμό του, τον Μιχάλη Δημητρακάκη για την αγωνιστικότητά του που τερμάτισε τον αγώνα χωρίς υποστήριξη σε  47 ώρες και τον Ηλία Πλαϊνό για την συμμετοχή του στο Φειδιππίδειο Δρόμο και να κλείσω λέγοντας:

Στο σκληρό αγώνισμα των υπεραποστάσεων σημασία δεν έχει αν κανείς τερματίσει η σε πόσο χρόνο τερματίσει.  Σημασία έχει αν τα χιλιόμετρα που διανύει κανείς είναι γνήσια, καθαρά, με τίμιο ιδρώτα μακριά από κάθε είδους χημικά ενισχυτικά και φαρμακευτικά σκευάσματα.

 

Η υποδοχή του δάσκαλου Τάκη Σκουλή στη μαθήτρια του Στέλλα Μαρκάκου…

Posted by SPEED TIME on Tuesday, 8 September 2015

12003183_890084141065130_7598583538123177587_n

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε το άρθρο Η Στέλλα Μαρκάκου αναβίωσε τον άθλο του Φειδιππίδη! (βίντεο, φωτογραφίες)