ΤΕΙ Σπάρτης: Καταργήθηκαν τα εργαστήρια παρά τις αντιδράσεις τοπικών φορέων και φοιτητών.

0
81

Δυστυχώς και παρά τις όποιες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των φοιτητών, πατήστε εδώ ο οδηγός σπουδών του ΤΕΙ Σπάρτης άλλαξε και πλέον καταργήθηκαν σχεδόν όλα τα εργαστήρια και η υποχρεωτική παρακολούθηση.

Το εγκυρότατο άρθρο του Νotospress πατήστε εδώ επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο.

Ο νέος οδηγός σπουδών που κάνει το μέλλον των πτυχιούχων του τμήματος δυσοίωνο, υποβαθμίζοντας το πτυχίο τους, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε έχει αναρτηθεί στο site του τμήματος, πατήστε εδώ.  Άμεσα βγήκε και η προκήρυξη καθηγητών βασιζόμενη στον ίδιο οδηγό σπουδών.

H νέα πραγματικότητα είναι πλέον εργαστηριακός εξοπλισμός μέσα σε κουτιά και σε κλειστές αίθουσες, θεωρητικό μάθημα που θα κάνει πολύ πιο δύσκολη την παρακολούθηση και ακόμη πιο δύσκολη την επιτυχία στην τελική εξέταση εξαμήνου για τους φοιτητές και όταν με τόσο κόπο πάρουν το πτυχίο θα βρίσκουν κλειστές πόρτες αφού θα βλέπουν ότι για εργασία θα ζητούνται πτυχιούχοι Μηχανικοί Πληροφορικής ΤΕ (εκτός ΤΕΙ Πελοποννήσου).

Aξιοσημείωτο ότι στο 3ο και 4ο εξάμηνο δεν υπάρχει ούτε ένα εργαστήριο ενώ στο 5ο υπάρχει μόνο ένα. Εξάμηνα τα οποία περιέχουν βασικά μαθήματα όπως είναι τα Δίκτυα Δεδομένων, Βάσεις Δεδομένων, Λειτουργικά Συστήματα και άλλα. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία πως κάποιος θα εξειδικευτεί στα Δίκτυα Υπολογιστών διαβάζοντας ένα βιβλίο και ακούγοντας μια διάλεξη χωρίς να έχει μπει σε εργαστήριο με δίκτυο υπολογιστών.

Φυσικά οι αρνητικές συνέπειες δεν περιορίζονται μόνο στους φοιτητές αλλά επεκτείνονται και στην τοπική κοινωνία. Σε μια κοινωνία που άμεσα θα συνηδειτοποιήσει τις καταστροφικές επιπτώσεις αυτής της αλλαγής αφού ο αριθμός των φοιτητών από αυτό το εξάμηνο (Οκτώβριο 2015) που διαμένουν στην πόλη θα μειωθεί δραστικά ακόμη και στο 70-80%!

Φυσικά όλα αυτά έχουν γίνει με σκοπό να τελειώσει ουσιαστικά το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ άμεσα.

Κάτι που με τόσο κόπο είχε θεμελιωθεί από τον δωρητή και ευεργέτη Ευστάθιο Βαλιώτη, την Μαριέττα Γιαννάκου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο και άλλους γκρεμίστηκε σε μια νύχτα.