Ορειβατικός Σπάρτης: Πρόσκληση σε εκδήλωση

Από τις αρχές του χρόνου έχει ξεκινήσει, σε νέες βάσεις, μια προσπάθεια γνωριμίας και συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ορειβασίας, Αναρρίχησης και Αγωνιστικού Προσανατολισμού.

 

Ήταν μια προοπτική που εξεταζόταν εδώ και κάποια χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει, μέχρι πέρυσι, προχωρήσει σε πιο συγκεκριμένα στάδια.

 

Η έλευση από αύριο (Τετάρτη, 30/9) μέχρι και την Κυριακή, στο Δήμο μας, διευρυμένης Κυπριακής αντιπροσωπείας, για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας και Φιλίας μεταξύ των δύο Φορέων, αποτελεί το επιστέγασμα της προεργασίας που έγινε στον ενδιάμεσο χρόνο και σηματοδοτεί παράλληλα την έμπρακτη, πια, έναρξη της συνεργασίας μας.

 

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνεται γνωριμία με το ορεινό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του Δήμου Σπάρτης (με μικρές εξορμήσεις και σε άλλες περιοχές της Λακωνίας) και επαφές με τους συλλογικούς φορείς της περιοχής που δραστηριοποιούνται σε συναφείς δράσεις, με σκοπό την αξιοποίηση των εμπειριών αυτών για κοινές δράσεις, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, οργανωμένες επισκέψεις κ.α.

 

Στην αποστολή αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι σωματείων μελών της Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π. με ορειβατική, πεζοπορική, φυσιολατρική και ευρύτερη κοινωνική δράση (φυσικές καταστροφές, κοινωνική αλληλεγγύη κ.α.), ο Πρόεδρος της Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π. καθώς και Τεχνικοί Σύμβουλοι της Ομοσπονδίας, παρατηρητές-εκπρόσωποι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, εκπρόσωπος του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού της Κύπρου Louis Tours κ.α.

 

 Πιστεύοντας στις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές που δημιουργεί η αδελφοποίηση και ο συντονισμός των δυνάμεών μας, ως πρότυπη και ουσιαστική δράση αλληλεγγύης και συνεργασίας  του ελληνικού και κυπριακού λαού, καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και του συμπολίτες να τιμήσουν με την ουσιαστική παρουσία τους την εκδήλωση.