Σπαρτιατικός BC: Ολοκληρωμένη αθλητική εκπαίδευση στην ακαδημία

0
116

O ιστορικός Σπαρτιατικός Γ.Σ. οργανώνει την Ακαδημία μπάσκετ του. Βασικός στόχος και σκοπός του Συλλόγου, που φέτος αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική, εκτός της ανάδειξης καλών μπασκετμπολιστών, είναι να αγκαλιάσει κάθε αθλητή ξεχωριστά και να του παρέχει ότι χρειάζεται για μια ολοκληρωμένη αθλητική εκπαίδευση που περιλαμβάνει τόσο γνώσεις όσο  και αξίες, στάσεις και συμπεριφορές.

Θα διαμορφωθούν ηλικιακά προγράμματα, αναπτύσσοντας τόσο τις κινητικές δεξιότητες των παιδιών – απόκτηση σωματικού ελέγχου, ισορροπία, ενδυνάμωση, ευλυγισία, επιδεξιότητα – όσο και τις ψυχοπνευματικές – αυτοσυγκέντρωση, επιμονή, αγωνιστικότητα, αυτοσχεδιασμός.

Στα τμήματα υποδομής μας καλλιεργείται συστηματικά η ομαδικότητα και το συνεργατικό πνεύμα, ενώ παράλληλα παρακολουθείται η απόδοση – πρόοδος των παιδιών και θα υπάρχει συχνή και εποικοδομητική συνεργασία με τους γονείς.

Πρωταρχικό μας μέλημα είναι, τα τμήματα που θα δημιουργηθούν  να έχουν  μικρό  αριθμό  αθλητών και η κατανομή τους να γίνεται με συνθετικά κριτήρια πέραν των ηλικιακών.

Υπεύθυνος ακαδημιών ο προπονητής Αργύρης Τσώνης, περσινός πρωταθλητής της Α΄ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με την ανδρική ομάδα μπάσκετ και με σημαντική εμπειρία στις υποδομές του συλλόγου.

Επιβλέπων της οργάνωσης των Ακαδημιών ο καθηγητής φυσικής αγωγής Γιάννης Νάνος, παλαίμαχος αθλητής του Πανιωνίου, με μεγάλη προπονητική εμπειρία σε όλες τις εθνικές κατηγορίες και κατά σειρά ετών διοργανωτής  τουρνουά εφήβων, παίδων, παμπαίδων, μίνι, προμίνι με ρεκόρ συμμετοχής 118 ομάδων στην κατηγορία παμπαίδων το 1991 που αποτελεί  παγκόσμιο ρεκόρ  (ρεκόρ guinnes) για μία μόνο ηλικιακή κατηγορία  και με διάρκεια 10 μηνών, ενώ όλοι οι αγώνες έγιναν σε κλειστά γήπεδα.

Οι προπονήσεις γίνονται Πέμπτη & Παρασκευή 4-5 στο κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Λυκείου καθώς και Σάββατο 9:00 π.μ. στο ΔΓ Σπάρτης, ενώ θα υπάρξουν και άλλες ώρες ανάλογα με τις υποχρεώσεις αθλητών και γονέων σε συνεννόηση με τον προπονητή.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον προπονητή κ. Αργύρη Τσώνη (Προπονητή Ακαδημιών) – στο τηλέφωνο 6932 389433, καθημερινές και Σαββατοκύριακα μέχρι τις 14:00 και μετά τις 17:00).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα νέα του Σπαρτιατικού