1ος «Δρόμος Αθανάτων»

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & του Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ.Αττικής ως τεχνικών συμβούλων του αγώναπροκηρύσσουν τον Αγώνα Υπεραπόστασης 140χλμ. με την ονομασία ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ που θα πραγματοποιηθει το Σαββατοκύριακο 24-25/10/2015 και θα πραγματο-ποιήσει την διαδρομή ΤΡΙΠΟΛΗ-ΣΠΑΡΤΗ-ΜΥΣΤΡΑΣ -ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές:
-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η δαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμη του Ταϋγέτου και διαμεσω των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του  Όρους.
Ημερομηνία διεξαγωγής: 24-25 Oκτώβρη 2015
Εκκίνηση Αγώνα: 24 Οκτώβρη, Τρίπολη Αρκαδίας, Άγαλμα Κολοκοτρώνη(Πλατεία Άρεως)
Ώρα εκκίνησης: 14.00 μ.μ.
Χιλιόμετρα: 142 περίπου
Τερματισμός αγώνα: 25 Οκτώβρη, κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στις 13.00 μ.μ.
Χρονικό όριο αγώνα: Ορίζονται οι 24 ώρες μέχρι τις 13.00 την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.Ενδεχομένως να δοθεί μικρή παράταση μισης ώρας, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα – μέχρι τις 13.30. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ξημερώματα της Κυριακής 25ης Οκτωβρίου η ώρα αλλάζει, και πάει μία ώρα πίσω. Οπότε με την συμπλήρωση της 13.00 ώρας μ.μ. την Κυριακή 25 Οκτωβρίου συμπληρώνονται οι 24 ώρες του χρονικού ορίου που έχει ο αγώνας.
Για να δικαιούστε να λάβετε μέρος στον Δρόμο των Αθανάτων-Αγώνας 142χλμ. θα πρέπει να τηρείτε κάποιο από τα κάτωθι αγωνιστικά κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να έχουν συμβεί εντός της περιόδου της τελευταίας διετίας 2013 – 2015:
-Να έχετε τερματίσει στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ή στο Φειδιππίδειο Δρόμο, αγώνες απόστασης 245 χλμ. Αθήνας-Σπάρτης, εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει στον αγώνα Δρόμου Δόλιχος απόστασης 255 χλμ.εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει στον αγώνα δρόμου Ολύμπιος Άθλος 180 χλμ. Αρχαία Νεμέα-Λεβίδι, εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει στους αγώνες Ευχίδειος Άθλος 107,5 χλμ. ή Ευχίδειος Υπεράθλος 215χλμ., εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει εντός του χρονικού ορίου των 100χλμ. του αγώνα στην Ψάθα, εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει οποιοδήποτε αγώνα υπεραπόστασης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, άνω των 50 χλμ., εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει οποιοδήποτε trail αγώνα βουνού, σε ανώμαλο έδαφος, άνω των 40 χλμ., εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές.

Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΩΝ 24 ΩΡΩΝ, θα λάβουν, ένα πανέμορφο – πρωτότυπο μετάλλιο που θα παραπέμπει πλήρως στην Ελληνική Ιστορία, καθώς και δίπλωμα συμμετοχής.
Κύπελλα θα λάβουν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες. Αναμνηστικά δώρα του αγώνα καθώς και αναμνηστικό φούτερ με κουκούλα με τα λογότυπα του αγώνα, θα πάρουν όλοι όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα, είτε τερματίσουν, είτε όχι.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα: www.athanatoi.gr