ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Η καρδιά του μπάσκετ χτύπησε στους Γαργαλιάνους

Η καρδιά του μπάσκετ χτύπησε χθες το απόγευμα στους Γαργαλιάνους με την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων και το Δήμο Τριφυλίας να διοργανώνουν μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της χρονιάς, με τις βραβεύσεις των κορυφαίων της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 και τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων Α’ και Β’ κατηγορίας που διεξήχθη στην Αποθήκη 186.

Η γιορτή του μπάσκετ είχε το δικό της ξεχωριστό κύρος, αφού τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και Επίτιμος πρόεδρος της FIBA EUROPE Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος ήταν και ομιλητής της ξεχωριστής αυτής βραδιάς. Θέμα της ομιλίας του Γιώργου Βασιλακόπουλου ήταν «Η σημερινή αθλητική πραγματικότητα». Ομιλητής ήταν και ο Κώστας Κώτσης, Αθλητικός Διευθυντής της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών με θέμα «Ο ρόλος του αθλητικού σωματείου στη σύγχρονη καλαθοσφαίριση».

Η διοργανώτρια ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του αθλήματος στους Γαργαλιάνους, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για μία ξεχωριστή βραδιά στην οποία παρευρέθηκαν πάνω από 250 άτομα!

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Γιάννης Κουτραφούρης, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και Επίτιμος πρόεδρος της FIBA EUROPE Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και Επίτιμος πρόεδρος της FIBA EUROPE Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελάς,  ο πρώην Δήμαρχος της Τρίπολης κ. Ι. Σμυρνιώτης, ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Γ. Κουτραφούρης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Τριφυλίας κ. Ι. Καλκαβούρας, ο Αντιδήμαρχος κ. Σ. Χρονόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Μερκούρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Αδρακτάς, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Γαργαλιάνων κ. Α. Ματθιουδάκης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Ι. Κατσούλας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ε. Ανδρινόπουλος, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Α. Μεθενίτης, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Δ. Ανδρώνης, ο π. Βασίλειος Παναγόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκατοντάδες, φίλοι της ομάδας αλλά και πολλοί παράγοντες και παίκτες ομάδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν πρόσωπα που με την αγάπη τους και την προσφορά τους τιμούν το αθλητικό κίνημα και την καλαθοσφαίριση.

Αναλυτικότερα τα τιμώμενα πρόσωπα αλλά και τιμώμενα σωματεία έχουν ως εξής:

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΤΣΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ)
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΡΟΣ FIBA-EUROPE & ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Ο.Κ.)
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,ΒΕΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΚΙΑΔΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΔΟΥΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΟΥΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Για την άνοδό του στην Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών).
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ (Για την άνοδό του στην Γ” Εθνική κατηγορία Ανδρών).
ΑΠΣ ΑΡΙΣ (Για την άνοδο του στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών).

Επίσης πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των Κυπέλλων και διπλωμάτων για τις ομάδες που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις ανά κατηγορία κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015.

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ. (Α” Ανδρών)
Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Β” Ανδρών)
Κ.Ο.Μ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ (Γ” Ανδρών)
Α.Π.Σ. ΑΡΙΣ (Γυναικών)
Κ.Ο.Ν. ΠΕΛΑΣΓΟΣ (Νεανίδων)
Κ.Ο.Μ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ (Κορασίδων)
Σ.Α.Κ. Ο ΑΤΛΑΣ (Παίδων)
Σ.Α.Κ. Ο ΑΤΛΑΣ (Εφήβων)
Σ.Ε.Φ.Α. ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Τουρνουά ΜΙΝΙ Μπάσκετ)

 

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν οι απονομές για τους διακριθέντες και πρωταγωνιστές κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, όπως οι πρώτοι σκόρερ, καλύτερες πεντάδες και πολυτιμότεροι παίκτες των αντίστοιχων πρωταθλημάτων.

Αναλυτικότερα λοιπόν:
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α” ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ:
1ος ΣΚΟΡΕΡ: Παπαδάκης Σωτήρης (Λάκωνας ΑΓΟΝΓ).
1ος ΣΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ: Τσιμπούρης Ιωάννης (ΓΣ Μεσσήνης).
ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ: Κάτσαρης Γεώργιος (Σπαρτιατικός).
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τσώνης Αργύρης (Σπαρτιατικός).
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ: Μπακογιάννης Μιχαήλ (ΓΣ Μεσσήνης), Κάτσαρης Γεώργιος (Σπαρτιατικός ΓΣ), Τριανταφυλλόπουλος Λεωνίδας (Καλαμάτα 1980), Μπάκας Γεώργιος (Καλαμάτα 1980), Σταθάκος Ιωάννης (Σπαρτιατικός ΓΣ).
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β” ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ | 1ος ΟΜΙΛΟΣ:
1ος ΣΚΟΡΕΡ: Τσαγκάνης Μάριος (ΓΣ Γαργαλιάνων).
ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ: Καψιμάλης Γρηγόριος (ΓΣ Γαργαλιάνων).
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β” ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ | 2ος ΟΜΙΛΟΣ:
1ος ΣΚΟΡΕΡ: Καρνέζης Ευθύμιος (Απόλλων Τρίπολης).
ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ: Καρνέζης Ευθύμιος (Απόλλων Τρίπολης).
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ” ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ | 1ος ΟΜΙΛΟΣ:
1ος ΣΚΟΡΕΡ: Παυλόπουλος Κωνσταντίνος (Θύελλα Παραλίας).
ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ: Μπόμπολης Παναγιώτης (ΑΠΣ Πρωτέας).
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ” ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ | 1ος ΟΜΙΛΟΣ:
1ος ΣΚΟΡΕΡ: Ρετσινάς Κωνσταντίνος (ΑΠΣ Λύκοι Σπάρτης).
ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ: Αλεξάκης Πέτρος (ΚΟΜ Πελασγός).
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
1η ΣΚΟΡΕΡ: Μπαρουξή Αγλαΐα (Σύλλογος Δρομέων).
ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΗ ΠΑΙΚΤΡΙΑ: Μπακετέα Μαρία (ΑΠΣ Αρίς).

Η Γιορτή της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. έκλεισε με τη διεξαγωγή των Κληρώσεων των Πρωταθλημάτων Α΄ – Β΄ Κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών, αγωνιστικής περιόδου 2015-2016.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., για άλλη μια φορά εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στο Δήμαρχο Τριφυλίας και την ομάδα τυο Γ.Σ. Γαργαλιάνων, για την άψογη φιλοξενία αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης.

ΠΗΓΗ: gargalianoionline.gr