Καταγγελία στησίματος για το Κλάσικο!

Σε σοκαριστική αποκάλυψη για το ισπανικό ποδόσφαιρο προχώρησε το «Cadena COPE». Σύμφωνα με αυτό, κάποιος δικηγόρος ονόματι, Χαθίντο Βιθέντε Ερνάντεθ, στην εισαγγελία της Βαρκελώνης ότι ένας βοηθός διαιτητή της Primera Division έχει δεχτεί πιέσεις για να ευνοήσει τη Ρεάλ στο Clasico που θα διεξαχθεί στις 21 Νοεμβρίου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Διαρροή αναφέρει ότι ο εν λόγω διαιτητής που έκανε το τηλεφώνημα, είναι ο Χοσέ Ανχελ Χιμένεθ Μουνιόθ Μοράλες και ότι οι πιέσεις αυτές ήρθαν μέσω εκείνου κατευθείαν από τα υψηλά κλιμάκια της διαιτησίας, δηλαδή την Τεχνική Επιτροπή που αποφασίζει τους ορισμούς.

 

Οπως φέρεται να έχει καταγγείλει ο δικηγόρος του βοηθού, στα τέλη του Σεπτέμβρη ο πελάτης του δέχτηκε τηλεφώνημα από γνωστό διαιτητή της Primera, ο οποίος του εξήγησε ότι μπορεί να τον έχει βοηθό του στο Clasico και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να φροντίσει, ώστε εάν τελικά βρεθεί στην τριάδα που θα σφυρίξει στο ντέρμπι του ισπανικού ποδοσφαίρου, «θα πρέπει να συμβάλει με αποφασιστικό τρόπο, έτσι ώστε να ευνοηθεί η μία ομάδα και να έχει πρόβλημα η άλλη, δηλαδή η Μπαρτσελόνα»!

Μάλιστα για να γίνει πιο σαφής ο διαιτητής που έκανε το τηλεφώνημα, εξήγησε στον βοηθό το εξής συγκλονιστικό: «Θα ήταν περισσότερο βολικό να αφήσεις τις σημαντικές αποφάσεις να τις λάβει ο διαιτητής. Ο διαιτητής πάντα είναι μία φιγούρα που λειτουργεί καλύτερα με τα ΜΜΕ και γενικότερα μπορεί να είναι πιο αμφιλεγόμενος και με αυτόν τον τρόπο να ελέγξει καλύτερα τον Τύπο»!

Τέλος, στην εν λόγω καταγγελία έγινε σαφές από τον δικηγόρο ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος διαιτητής δέχεται αντίστοιχες πιέσεις, ενώ υπάρχει μία πληροφορία που αποκαλύπτει ότι ο βοηθός που δέχτηκε τις πιέσεις είναι ο Λουίς Γκονθάλεθ Γκονθάλεθ. Ως εκφοβισμός προς τον βοηθό αναφέρθηκε ότι ειπώθηκε η εξής ατάκα: «θα παραμείνεις ψηλά σε περίπτωση που απαντήσεις θετικά, αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα είναι δύσκολο να μείνεις εκεί που είσαι και θα υποβιβαστείς. Η επαγγελματική ζωή στον χώρο είναι πολύ μικρή, μην το ξεχνάς». Θα περιμένουμε λοιπόν να μάθουμε ποια θα είναι η συνέχεια αυτής της τρομερά σοβαρής υπόθεσης…

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr