Σπαρτιάτες Δρομείς: Eπιδόσεις στον 33ο Μαραθώνιο Αθήνας

0
82

Ο Ελληνικός αυθεντικός και πιο δύσκολος στον κόσμο 33ος μαραθώνιος είναι παρελθόν.
16,000 συμμετοχές στην εκκίνηση με περίπου 7000 από όλο τον πλανήτη, από 100 χώρες και με μία αλλαγή: δεν είχαν προσκληθεί φέτος να συμμετάσχουν μεγάλα ονόματα.

Για το σύλλογο μας από όση ενημέρωση μπορώ να έχω από εσάς, έτρεξαν 18 άτομα και τερμάτισαν όλοι.
ΟΙ συνθήκες λόγω της ζέστης ήταν δύσκολες ήθελαν κατάλληλη διαχείριση και πιστεύω ότι όσοι έτρεχαν για πάνω από 4 ώρες θα αντιμετώπισαν προβλήματα ενυδάτωσης κάτι που κάνει την προσπάθεια τους ακόμα πιο αξιοθαύμαστη, και τον τερματισμό τους σημαντικό.

Θα ήθελα να μου επιτρέψετε καταθέσω μια προσωπική άποψη:
Προσέχοντας τα περάσματα των αθλητών μας θέλω να παρατηρήσω το εξής : εκτός μιας περίπτωσης όπου έχει πετύχει ακριβώς τον ίδιο χρόνο στο πρώτο κ δεύτερο ημιμαραθώνιο, όλοι έχουν κάνει πιο αργά τα δεύτερα 21 km, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο αργά.
Ακούγεται λογικό μιας και μετά τις 11:30 θα έκανε ζέστη η οποία θα δυσκόλευε την προσπάθεια.
Να συμπληρώσω το εξής :
Όταν έχουμε προπονηθεί να τρέξουμε ένα μαραθώνιο σίγουρα τα πρώτα 10 -20 χιλιόμετρα θα νοιώθουμε φοβερά δυνατοί, αφού έχουμε ετοιμαστεί για 42 km.
Επίσης ήμαστε ξεκούραστοι από το φορμάρισμα των τελευταίων εβδομάδων και όλα δουλεύουν έτσι για να ξεκινήσουμε με πολύ φόρα, κάτι που το πληρώνουμε στο τέλος το οποίο παρατηρείται στα τελευταία περάσματα όπου οι χρόνοι πέφτουν όπως και ο χρόνος τερματισμού , τελικά.
Πρέπει λοιπόν να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε την αρχική μας δύναμη και τον ενθουσιασμό μας να μην παρασυρθούμε (προϋποθέτει εμπειρία) και εδώ νομίζω υπάρχουν 2 εκδοχές : ή κάνουμε ίσα και τα 2 μισά του αγώνα, ή κάνουμε πιο γρήγορο το δεύτερο, θα το ακούσετε ως negative split.
Αυτό ισχύει γενικά σε όλους τους αγώνες.
Βέβαια αυτό προϋποθέτει να έχουμε καταλάβει στην προπόνηση ποιες είναι οι δυνάμεις μας κ να έχουμε θέσει τον κατάλληλο ρεαλιστικό στόχο ο οποίος παίζει μεταξύ απαισιόδοξων κ αισιόδοξων σεναρίων, ανάλογα τις καιρικές συνθήκες, να ήμαστε σε καλή μέρα να έχουμε καλή ψυχολογία κτλ. δηλαδή να μας βγει ο αγώνας όπως λέμε.
Επίσης σημαντικό είναι να έχουμε μελετήσει τον αγώνα τις υψομετρικές του τα διάφορα στοιχεία του το ρυθμό μας σε αυτά, και να έχουμε κάνει ένα πλάνο ενεργειακής και ενυδατικής διαχείρισης , το οποίο μπορεί να μην βγει 100%, αλλά τουλάχιστον έτσι είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το απρόοπτο.
θα ήθελα να ακούσω και άλλες απόψεις πάνω σε αυτό.

Να εκφράσω τα συγχαρητήριαμου σε όλα τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες ανταπεξήλθαν και βγήκαν νικητές, και πολλά μπράβο σε αυτούς που έτρεξαν κ τερμάτισαν για πρώτη φορά, ελπίζω να απόλαψαν αυτόν το πράγματι Μεγάλο και όμορφο αγώνα.
Για όσους δεν πέτυχαν τον στόχο να μην απογοητεύονται να δουν τη κέρδισαν από αυτή την εμπειρία τη νέο έμαθαν εάν έκαναν κάποια λάθη κ πώς μπορούν να τα διορθώσουν, ώστε να είναι πιο έτοιμοι την επόμενη φορά.
Τα εύσημα μου και στους μεγάλους ηλικιακά της παρέας που αποτελούν παραδείγματα και πρότυπα για εμάς τους νεότερους.

Πρώτα αποτελέσματα

1. Νίκος Κωσταρίδης 3:30
2. Γεώργος Αλιφέρης 3:34
3. ΑναστάσιοςΚαραμπάτος 3:36
4. Θύμιος Κωσταρίδης 3:41
5. ΣΥΝΤΕΤΟΣ ΗΛΙΑΣ (new member) 3:58
6. Σπύρος θεοδοσόπουλος 3:58
7. Βλαχος Εθυμιος 4:34:24
8. ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ 4:15
9. ΚΑΡΑΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 4:26
10. ΚΑΡΑΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 4:26
11. Ρένα Γιάννε 4:31
12. ΒΛΑΧΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 4:31
13. ΠΛΕΥΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 4:39
14. ΣΤΡΑΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ 4:47
15. Παναγιώτης Eρμήλιος 5:09
16. Δώρα Φιφλή 5:16
17. ΜΠΑΓΙΩΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 5:31
18. ΠΑΥΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 7:42

Με εκτίμηση προς όλους
Ευχαριστώ