1ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου στη μνήμη του Οσίου Νίκωνος

Το πρωί της Κυριακής 22 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 1ος Φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου στη μνήμη του ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΩΝΟΣ «ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ». Με σύνθημα: «Τιμούμε τον Πολιούχο μας Όσιο Νίκωνα. Βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας», μικροί και μεγάλοι κλήθηκαν να τρέξουν σε έναν διαφορετικό αγώνα δρόμου. Όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά και όποιος άλλος επιθυμούσε, συνεισέφεραν με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα διανεμηθούν στα Ιδρύματα της τοπικής Εκκλησίας και σε άπορες οικογένειες του τόπου μας.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από τη φερόμενη Βασιλική του Αγίου Νίκωνος στην Ακρόπολη της Αρχαίας Σπάρτης. Η διαδρομή, που ήταν συνολικά 2.600 μέτρα, κατέληξε στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος περνώντας από οδούς της πόλεως.

Στον αγώνα συμμετείχαν περισσότεροι από 150 δρομείς κυρίως παιδιά, αλλά και μεγαλύτεροι άνδρες και γυναίκες. Στην πορεία της διαδρομής υπήρχαν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, οι οποίοι μερίμνησαν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Κατά τον τερματισμό δόθηκαν σε όλους αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και μία εικόνα του Πολιούχου Αγίου μας ως ευλογία, ενώ το παρόν έδωσε και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ο οποίος βρέθηκε κοντά στους δρομείς για να τους συγχαρεί. Η απονομή επάθλων στους νικητές πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδια ημέρας και μετά το πέρας του Εσπερινού Ενθρονίσεως της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε στην ομιλία του ότι ο 1ος φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου στη μνήμη του Πολιούχου μας Οσίου Νίκωνος εντάσσεται στον εορτασμό της επετείου της συμπλήρωσης 60 ετών από τα εγκαίνεια του περικαλλούς Ιερού Ναού του Αγίου στη Σπάρτη. Στη συνέχεια ευχαρίστησε το Δήμο Σπάρτης και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου ως συνδιοργανωτές της αθλητικής αυτής εκδήλωσης, καθώς και όλους τους συμμετασχόντες στους οποίους απευθυνόμενος ευχήθηκε τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Νίκωνος στη ζωή τους.

Κατόπιν δόθηκαν τα μετάλλια στους πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας μαζί με τα αναμνηστικά της συμμετοχής και ως δώρα μια μεγάλη εικόνα του Αγίου και ένα βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας.

Η Ιερά Μητρόπολή μας ευχαριστεί όλους όσοι συνετέλεσαν με την εθελοντική προσφορά τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή του ιδιαίτερου αυτού αγώνα, τους συνδιοργανωτές Δήμο Σπάρτης και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας, τον πολιτιστικό Σύλλογο Δράσεων ‘’Ετοιμοκλής’’, την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, την Τροχαία Σπάρτης, τους εθελοντές φοιτητές και φοιτήτριες της Νοσηλευτικής Σχολής και τον χορηγό κατάστημα αθλητικών ειδών ‘’Ημίχρονο Σπορ’’.

0000000000000

8