Απόψε γράφει ιστορία!

Η μεγάλη ώρα έφτασε! Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την ιστορία του, αφού απόψε υποδέχεται την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη και μόνο με… αυτοχειρία δεν θα περάσει στην επόμενη φάση του Champions League.

Δεκαοχτώ χρόνια από την πρώτη του συμμετοχή στο Champions League ο Ολυμπιακός έχει απόψε την ευκαιρία να πετύχει τη μεγαλύτερη στην ιστορία του πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι Πειραιώτες περνούν στην επόμενη φάση ακόμα και ήττα από την Άρσεναλ, την οποία υποδέχονται στο κατάμεστο από κόσμο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (21:45, ΕΡΤ 1, OTE SPORT 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Παρόλα αυτά, από το μυαλό του Μάρκο Σίλβα και των παικτών του δεν περνάει κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη, την οποία θέλουν για να ολοκληρώσουν με εντυπωσιακό τρόπο την πορεία που είχαν φέτος στο Champions League και φυσικά το μεγάλο διπλό στο Λονδίνο επί των «κανονιέρηδων».

Η αποστολή χωρίς αμφιβολία των νταμπλούχων Ελλάδας δεν είναι εύκολη, αφού οι Λονδρέζοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να χαλάσουν τη γιορτή που θα στηθεί απόψε στο φαληρικό γήπεδο και για αυτό το λόγο χρειάζεται τεράστια συγκέντρωση και υπομονή στο παιχνίδι τους από πλευράς «ερυθρόλευκων».

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Σίλβα αναμένεται να παρατάξει με 4-2-3-1 τον Ολυμπιακό απέναντι στους Άγγλους. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβα και Μαζουακού. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς, με τον Σεμπά και τον Πάρντο στα πλάγια.

Ο Φορτούνης θα αναλάβει οργανωτικό ρόλο και ο Ιντέγε θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Φινμπόγκασον, Ερνάνι, Σαλίνο και Βούρος. Εκτός έμειναν οι Μανιάτης, Μπουχαλάκης, Χουτεσιώτης και Πουλίδο.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Αρσέν Βενγκέρ αναμένεται να παρατάξει και εκείνος με το ίδιο σύστημα την ομάδα του. Η πιθανή ενδεκάδα των φιλοξενούμων θα αποτελείται από τους Τσεχ (τερματοφύλακας), Μπεγερίν, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί και Μονρεάλ (άμυνα), Φλαμινί, Ράμσεϊ (αμυντικοί μέσοι), Τσάμπερλεϊν, Κάμπελ, Εζίλ (μεσοεπιθετικοί) και Ζιρού (επίθεση).

Στην αποστολή μετέχουν οι Οσπίνα, Ντεμπισί, Γκάμπριελ, Γκιμπς, Τσέιμπερς, Αϊόμπι και Γουόλκοτ. Στο Νησί έμειναν οι Σάντσες, Καθόρλα, Κοκλέν, Γουίλσιρ, Γουέλμπεκ, Αρτέτα και Ροζίτσκι.

Σταύρος Καλογεράκης

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr