Κίνηση ευαισθησίας από τους μαθητές της ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ Σπάρτης

0
96

ΚΕΤΕΚ Σπάρτης

ΕΠΑΣ Μαθητείας

Δελτίο Τύπου

Εθελοντική προσφορά

 

Σε περίοδο έντονης κοινωνικοοικονομικής κρίσης, ο εθελοντισμός και η ευαισθησία προς τον πλησίον είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Ο εθελοντισμός είναι μια διαχρονική ανθρωπιστική και αναπτυξιακή αξία.

Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά, και δεν αποτελεί μέσο αυτοπροβολής. Ο εθελοντισμός διδάσκεται. Το σχολείο μας συμμετέχει συμμετέχει σ’αυτή την προσπάθεια που ως στόχο έχει την ανάδειξη της εθελοντικής προσφοράς ως πρότυπο συμπεριφοράς για τη νέα γενιά την προώθηση του προτύπου του εθελοντή ως ευαισθητοποιημένου ενεργού πολίτη που έμπρακτα συμμετέχει στα κοινά, παρεμβαίνει στα κοινωνικά δρώμενα και είναι ικανός και πρόθυμος να επιφέρει αλλαγές στην καθημερινότητα του κοινωνικού συνόλου του οποίου είναι μέλος, και τέλος την προώθηση του εθελοντισμού ως μέσο σφυρηλάτησης της κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Οι μαθητές της ειδικότητας Αρτοποιΐας – Ζαχαροπλαστικής των ΕΠΑ.Σ. Σπάρτης στηρίζοντας ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και συμβάλλοντας στην προβολή του Δυικού συστήματος Μαθητείας, όπως εφαρμόζεται από τις Σχολές του Οργανισμού διαθέτουν την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου παρασκευάσματα της πρακτικής τους άσκησης (Μελομακάρονα – Χριστόψωμα) σε τριάντα (30) οικογένειες του Δήμου Σπάρτης με την συνδρομή των υπευθύνων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΝ. Α. ΣΑΡΡΗΣ