Γ’ Εθνική: Επαναρχίζει την Κυριακή

0
67

Επιστροφή στη δράση για τη Γ’ Εθνική. Έπειτα από δύο αναβολές λόγω των μπλόκων των αγροτών, η ΕΠΟ ανακοίνωσε τελικά την Τρίτη (9/2) ότι την Κυριακή (14/2) θα υπάρχει πρωτάθλημα στην κατηγορία!

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί από εκεί που είχε μείνει, δηλαδή θα πραγματοποιηθεί η 21η αγωνιστική για 1ο και 2ο όμιλο, η 15η για τον 3ο και η 17η για τον 4ο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής αποφάσισε οριστικά τη διεξαγωγή της αγωνιστικής της 14/02/16. Σε αυτή την ημερομηνία θα γίνουν οι αγώνες που βάσει προγράμματος επρόκειτο να διεξαχθούν στις 31/01/16 και μετατέθηκαν. Αναλυτικά, για τον 1o και τον 2o όμιλο θα πραγματοποιηθεί η 21η αγωνιστική, για τον 3ο όμιλο η 15η αγωνιστική και για τον 4ο όμιλο η 17η αγωνιστική».

* * * Βέβαια, ακόμα κανείς δεν είναι βέβαιος για το αν θα υπάρξουν τελικά κάποια προβλήματα, από την στιγμή που οι αγροτικές κινητοποιήσεις, όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο έντονες τις επόμενες μέρες. Χωρίς να έχει ακόμα αποκλειστεί οριστικά και μια νέα απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας…

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο σημερινό ρεπορτάζ: Η λογική της ΕΠΟ βάσει της οποίας προχώρησε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες στην αναβολή του πρωταθλήματος της Γ” Εθνικής σχετιζόταν με την πρόθεση της να αποφευχθεί πιθανή ταλαιπωρία των σωματείων που θα έπρεπε να μετακινηθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως διαμορφώνονται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των ναυτεργατών.

– Το γεγονός, όμως, ότι η παρατεταμένη αποχή έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε… μεγαλύτερη ταλαιπωρία, σε συνδυασμό με τις πολλές πλέον ομάδες που διαμαρτύρονται στην Ομοσπονδία, έφεραν τους ανθρώπους της Επιτροπής Πρωταθλήματος στο να επαναφέρουν τις ομάδες στην αγωνιστική δράση.

– Ακόμα, συνυπολογίστηκε πλέον πως αν υπάρξει και νέα, 3η αναβολή την Κυριακή, τότε θα χρειαστεί οι ομάδες να παίξουν και τουλάχιστον μια Τετάρτη πλήρη αγωνιστική (και ίσως και δεύτερη).

Έτσι, παρά το ότι αρχικά είχε ειπωθεί πως η επίσημη ανακοίνωση από την διοργανώτρια αρχή ΕΠΟ για νέα μετάθεση ή όχι, θα γινόταν και πάλι την Παρασκευή, τελικά άλλαξε …πλεύση και την έκανε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης

* Να υπενθυμιστεί πως με τη μέχρι τώρα ροή αγώνων, ειδικά από τα τέλη Δεκεμβρίου κι έπειτα, οι ομάδες σαν να ήταν σε …διακοπές! Κοντεύουν να συμπληρωθούν σχεδόν δυο μήνες από τον τελευταίο αγώνα του 2015 (19 και 20/12) και στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, ο ΠΑΟΒ και η Δόξα Ν.Μ., όπως και οι υπόλοιπες ομάδες του Ομίλου, έχουν δώσει μόλις δυο παιχνίδια: Στις 10/1και στις 24/1.

Αφού πρώτα είχε μεσολαβήσει η μεγάλη διακοπή των εορτών, έπειτα η διακοπή στις 17/1λόγω προγράμματος του 3ου Ομίλου, και στη συνέχεια, πάνω που πήγαν να βρουν εκ νέου αγωνιστικό ρυθμό προέκυψαν οι δυο ως τώρα αναβολές λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων….

Σε σχεδόν δυο μήνες δηλαδή οι ομάδες έχουν δώσει ως τώρα μόλις δυο αγώνες πρωταθλήματος! Και πέραν του θέματος με το ρυθμό των ομάδων, αν υπήρχε και νέα, 3η αναβολή την Κυριακή, τότε θα χρειαζόταν όπως προαναφέραμε, να παίξουν και τουλάχιστον μια Τετάρτη (και ίσως και δεύτερη).

* Υπενθυμίζεται λοιπόν ότι στον 3ο Όμιλο πρόκειται για τη διεξαγωγή των αγώνων της 15ης αγωνιστικής μέρας.

Μεταξύ αυτών και των δυο ηλειακών ομάδων, Δόξας Ν.Μ. και ΠΑΟΒ, που αγωνίζονται και οι δυοεκτός έδρας.

– Το πρόγραμμα:

Χαλκίδα – Κανάρης Νενήτων Χίου (ΣΑΒΒΑΤΟ 15.00)

Σπάρτη – Αιολικός (Κυριακή 13.00)

Λουτράκι – Δόξα Ν. Μανωλάδας (Κυριακή 15.00)

Ερμιονίδα – ΠΑΟ Βάρδας (Κυριακή 15.00)

Ηρακλής Ψαχνών – Καλαμάτα (Κυριακή 15.00)

Λεβάντε – Παναρκαδικός (Κυριακή 15.00)

Παναργειακός – Βύζας Μεγάρων (Κυριακή 15.00)

– Οι ημέρες και ώρες είναι όπως βγήκαν από την ΕΠΟ γι” αυτήν την αγωνιστική πριν την αναβολή (αναμένεται η επικύρωση έως την Τετάρτη)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα ποδοσφαιρικά νέα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής