Γ” Εθνική: Παίζει την Κυριακή;

0
74

Το πρωτάθλημα της Γ” Εθνικής μετράει ήδη δύο σερί αναβολές και ακόμα κανείς δεν είναι βέβαιος για την επανέναρξη του πρωταθλήματος έστω αυτή την Κυριακή, από την στιγμή που οι αγροτικές κινητοποιήσεις, όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο έντονες τις επόμενες μέρες. Χωρίς να αποκλείεται και μια νέα απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας…

Η λογική της ΕΠΟ βάσει της οποίας προχώρησε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες στην αναβολή του πρωταθλήματος της Γ” Εθνικής σχετιζόταν με την πρόθεση της να αποφευχθεί πιθανή ταλαιπωρία των σωματείων που θα έπρεπε να μετακινηθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως διαμορφώνονται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των ναυτεργατών. Με την απόφαση πάντως, ειδικά την πρώτη φορά, να χαρακτηρίζεται από πολλούς βιαστική (υπό την έννοια ότι οι κινητοποιήσεις στις 31/1 δεν ήταν ακόμα τόσο μεγάλες και με πολύωρο κλείσιμο δρόμων, κ.τ.λ.)

– Το γεγονός, όμως, ότι η παρατεταμένη αποχή έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε… μεγαλύτερη ταλαιπωρία, σε συνδυασμό με τις πολλές πλέον ομάδες που διαμαρτύρονται στην Ομοσπονδία, έχουν φέρει τους ανθρώπους της Επιτροπής Πρωταθλήματος να σκέφτονται σοβαρά να επαναφέρουν τις ομάδες στην αγωνιστική δράση.

– Ακόμα, συνυπολογίζεται πλέον πως αν υπάρξει και νέα, 3η αναβολή την Κυριακή, τότε θα χρειαστεί οι ομάδες να παίξουν και τουλάχιστον μια Τετάρτη πλήρη αγωνιστική (και ίσως και δεύτερη).

Έτσι, παρά το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις φαίνεται πως θα έχουν συνέχεια, είναι πλέον πιθανό να παρθεί απόφαση για επιστροφή στη δράση. Απόφαση που εφόσον οριστικοποιηθεί θα έχει τορίσκο να οδηγήσει σε λειψές αγωνιστικές, σε κάποιον ή κάποιους ομίλους (πιθανόν κι όλους).

Όλα αυτά πάντως εξακολουθούν να βρίσκονται …στον αέρα αφού η επίσημη ανακοίνωση από την διοργανώτρια αρχή ΕΠΟ για νέα μετάθεση ή όχι, θα γίνει και πάλι την Παρασκευή.

* Να υπενθυμιστεί πως με τη μέχρι τώρα ροή αγώνων, ειδικά από τα τέλη Δεκεμβρίου κι έπειτα, οι ομάδες σαν να ήταν σε …διακοπές! Κοντεύουν να συμπληρωθούν σχεδόν δυο μήνες από τον τελευταίο αγώνα του 2015 (19 και 20/12) και στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, η Α.Ε Σπάρτη, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες του Ομίλου, έχουν δώσει μόλις δυο παιχνίδια: Στις 10/1και στις 24/1.

Αφού πρώτα είχε μεσολαβήσει η μεγάλη διακοπή των εορτών, έπειτα η διακοπή στις 17/1λόγω προγράμματος του 3ου Ομίλου, και στη συνέχεια, πάνω που πήγαν να βρουν εκ νέου αγωνιστικό ρυθμό προέκυψαν οι δυο ως τώρα αναβολές λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων….

Σε σχεδόν δυο μήνες δηλαδή οι ομάδες έχουν δώσει ως τώρα μόλις δυο αγώνες πρωταθλήματος! Και πέραν του θέματος με το ρυθμό των ομάδων, αν υπάρξει και νέα, 3η αναβολή την Κυριακή, τότε θα χρειαστεί όπως προαναφέραμε, να παίξουν και τουλάχιστον μια Τετάρτη (και ίσως και δεύτερη).

* Στο μεταξύ γι” αύριο Τετάρτη 10/2 έχει οριστεί αγώνας εξ αναβολής για τον 4ο Όμιλο, ΑΟ Τραχώνων – Ερμής Ζωνιανών.

Σε ότι αφορά πάντως τη μετακίνηση των κρητικών ομάδων αυτή γίνεται σχεδόν πάντα ακτοπλοικώς (που αυτή την Τετάρτη στο χώρο δεν υπάρχει απεργία, ενώ αντίθετα, τα δυο τελευταία Σ/Κ είχαν και οι ναυτεργάτες). Γενικότερα φαίνεται πως το αν αυτή τη φορά θα έχει πάλι το Σ/Κ απεργία ή όχι και η Π.Ν.Ο., θα είναι καθοριστικό στοιχείο στην απόφαση της Επιτροπής πρωταθλήματος…

ΠΗΓΗ: Iliaoikonomia.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα ποδοσφαιρικά νέα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής