1ος Μενελάϊος Δρόμος

0
88

Τον «1ο Μενελάϊο Δρόμο» προκηρύσσουν ο Αθλητικός, Πολιτιστικός Σύλλογος του Αφυσσού «ΟΙ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ» και ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης. Πρόκειται για ημιορεινό ημιμαραθώνιο αγώνα, μήκους 23 χλμ (23.100 μ), που θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου, στο Αφυσσού Λακωνίας. Παράλληλα, θα διεξαχθεί και αγώνας Παίδων 2 χλμ. για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Ο «1ος Μενελάϊος Δρόμος» έχει ώρα έναρξης 10.30΄ πμ, ενώ ο αγώνας των Παίδων θα ξεκινήσει στις 11.15΄. Όλες οι εκκινήσεις θα δοθούν στην κεντρική πλατειά Αφυσσού, έξω από το κοινοτικό γραφείο.

Υποστηρικτές του αγώνα είναι η Τοπική κοινότητα Χρυσάφων, οι Σπαρτιάτες Δρομείς, ο  Ετοιμοκλής, η ΛΕΦΩΣ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και ο Σύλλογος Ασυρματιστών Λακωνίας.

Πληροφορίες διαδρομής
Ο ημιορεινός ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στο ίδιο σημείο. Η διαδρομή του αγώνα είναι 23.100 μέτρα και κατά το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από ορεινούς χωμάτινους δρόμους οι οποίοι είναι σηματοδοτημένοι και θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή σήμανση, ώστε να μην χαθούν οι δρομείς κατά την διεξαγωγή του αγώνα. Από αυτά τα 23.100 μέτρα τα 6.200 μέτρα είναι άσφαλτος και τα υπόλοιπα 17.800 είναι ορεινοί χωμάτινοι δρόμοι. Οπότε οι αναγωγές σε ποσοστά επί τις εκατό όσο αναφορά την διαμόρφωση της διαδρομής είναι: α) Άσφαλτος: 25%, β) Ορεινοί χωμάτινοι δρόμοι:75%.

Υψομετρικά προφίλ: Οι δρομείς ξεκινούν από τα 270 μέτρα περίπου μέχρι τα 550 μέτρα και μετά καταλήγουν πάλι στα 270 μέτρα όπου και τερματίζουν.

Ασφάλεια αγώνα: Πάνω στη διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλες και όλοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι υγιέστατοι. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι χαίρουν άκρας υγείας και αγωνίζονται με δική τους ευθύνη.

Χρονικό όριο: Ο αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού στον τερματισμό τις τέσσερις ώρες (έως τις 14.30).

Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν πέντε σημεία πάνω στην διαδρομή. Αυτά είναι τα εξής :
1. Κοκκινόβραχος στο 4ο χιλιόμετρο
2. Θέση «Προβατόμαντρα» στο 4 χιλιόμετρο
3. Καυκάλες στο 12ο χιλιόμετρο
4. Αγία Σωτήρα στο 16ο χιλιόμετρο
5. Μενελάια στο 19ο χιλιόμετρο
Στα σημεία ανεφοδιασμού θα υπάρχει νερό, Coca Cola, ισοτονικά, μπάρες, σταφίδες, παπάγια, αλμυρά κλπ.

Παροχή γευμάτων

Πριν τον αγώνα: Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα θα οργανώσει “Pasta Party”, το βράδυ του Σαββάτου. Το πρωί της Κυριακής θα δοθεί πρωινό σε όλους τους αθλητές.

Μετά τον αγώνα: θα προσφερθεί γεύμα σε όλους τους αθλητές.

Ιατρική και ασύρματη κάλυψη: Στην διαδρομή θα υπάρχουν έμπειροι γιατροί και διασώστες καθώς και ασθενοφόρο σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί. Ο αγώνας καλύπτεται από συνεργείο ασυρματιστών, προκειμένου οι υπεύθυνοι να ενημερώνονται ανά πάσα ώρα και στιγμή για ότι χρειαστεί.

Φύλαξη προσωπικών ειδών: Το Κοινοτικό γραφείο Αφυσσού, που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού θα είναι στην διάθεση των δρομέων για την φύλαξη των προσωπικών τους ειδών ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.

Διανομή αριθμών: Η γραμματεία θα είναι ανοιχτή για τη διανομή των αριθμών, το Σάββατο 26/3, από 18:00 έως 21:30 και την Κυριακή 27/3, από 07:00 έως 10:15.

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί μετάλλιο και δίπλωμα στον τερματισμό. Κύπελλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες. Επίσης θα δοθεί ειδικό χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στον πρώτο δεύτερο και τρίτο αθλητή αντίστοιχα σε κάθε κατηγορία. Θα δοθεί σακούλα με τοπικά προϊόντα της Λακωνίας σε όλους τους συμμετέχοντες.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος του αγώνα ανέρχεται στα 5 ευρώ/συμμετοχή.

Χρονομέτρηση του αγώνα: O αγώνας θα χρονομετρηθεί ηλεκτρονικά.

Μετακίνηση: Θα υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση των δρομέων από Αθήνα με λεωφορείο, το οποίο θα ξεκινάει με αφετηρία την πλατεία Μεταξουργείου(STANLEY Ξενοδοχείο) στις 27 Μαρτίου στις 6 ώρα το πρωί και θα αναχωρήσει για Αθήνα στις 15.30. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συμμετοχές για τον αγώνα: Συμμετοχές για τον αγώνα μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικά στο παρακάτω link :http://bit.ly/afyssosHalf

Οι συμμετοχές θα κλείσουν στις 350.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα και την οργάνωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα εξής τηλέφωνα: 6986884054 (Μαλτέζος Θεόδωρος) και 6987753975 (Εβίτα Τσάκωνα)

Αγώνες Παίδων
Στα πλαίσια του 1ο Μενελάϊου δρόμου θα πραγματοποιηθεί και αγώνας δύο χλμ. για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Στον τερματισμό θα δοθεί αναμνηστικό.

Εκδρομή
1. Στις 26/3 θα αναχωρήσει από την πλατεία του Μεταξουργείου ένα λεωφορείο στις 11:00, έξω από το ξενοδοχείο STANLEY με προορισμό την Σπάρτη. Μετά την άφιξη του στην Σπάρτη, θα προσφερθεί στους αθλητές γεύμα-μεσημεριανό και έπειτα θα αναχωρήσουν για να επισκεφθούν την Αρχαία Σπάρτη. Ύστερα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο μουσείο Ελιάς και Λαδιού. Όσοι επιθυμείτε να διαμείνετε δωρεάν, μπορείτε να μείνετε στο σχολείο του χωριού(βλέπε διαμονή πιο κάτω)
Το κόστος για την εκδρομή και τον αγώνα ανέρχεται στα 30 ευρώ.

2. Στις 27/3 θα αναχωρήσει δωρεάν λεωφορείο από την πλατεία Μεταξουργείου και ώρα 06:00 με προορισμό το Αφυσσού .

Διαμονή: Στο Δημοτικό Σχολείο Αφυσσού θα φιλοξενηθούν 50 άτομα το βράδυ του Σαββάτου. Υποχρεωτικό sleeping bag. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, πρώτα οι αθλητές της εκδρομής και έπειτα οι υπόλοιποι.

Όποιος επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή για την εκδρομή ή για τη δωρεάν διαμονή του στο σχολείο του χωριού, παρακαλείται να ενημερώσει, αποστέλλοντας μήνυμα στα παρακάτω e-mail:[email protected] ή [email protected]

Πρόγραμμα αγώνων

Σάββατο 26/3
– 11:00 Αναχώρηση εκδρομής από πλατεία Καραϊσκάκη
– 13:00 Άφιξη πούλμαν στην Σπάρτη
– 13:15 Μεσημεριανό μέχρι τις 15:00
– 15:15 Επίσκεψη Αρχαίας Σπάρτης και μουσείου ελιάς.
– 18:30 επιστροφή στο χωριό και τακτοποίηση των δρομέων
– 19:30 Ομιλία από τους Σπαρτιάτες Δρομείς και από τον καθηγητή Πανεπιστημίου κύριο Τραυλό
– 20:15 Τεχνική ενημέρωση αγώνα
– 20:30 Pasta party

Κυριακή 27/3
– 06:00 Αναχώρηση πούλμαν από Μεταξουργείο
– 07:00 – 09:00 πρωινό
– 10:30 έναρξη Ημιμαραθώνιου Δρόμου
– 11:00 έναρξη Αγώνα παίδων
– 12:30 Αναμονή πρώτου αθλητή
– 14:30 Ολοκλήρωση τερματισμού αθλητών
– 15:00 Τελετή λήξης
– 16:00 αναχώρηση λεωφορείων για Αθήνα

Στον τερματισμό θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών προϊόντων καθώς και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα αποτελείται από τους: Νικόλαο Μαλικώτση, Εβίτα Τσάκωνα, Θοδωρή Μαλτέζο, Ευάγγελο Νικητέα και Δήμητρα Λάμπρου. H αγωνόδικος επιτροπή: Αθανασόπουλος Λεωνίδας