Αιολικός – Ιάλυσος 0 – 0 (4 – 2 πέναλτι)

Ο Ιάλυσος κέρδισε στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2 εντός έδρας τον Αιολικό (κ.α. 0-0) και τώρα καλείται να παίξει εκτός έδρας με το Κερατσίνι στη συνέχεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές στο δυναμικό της, ενώ ο Αιολικός ήρθε στη Ρόδο με 14 ποδοσφαιριστές και χωρίς τον Πέτρο Μίχο. Για δεύτερη φορά φέτος, οι «ερυθροκίτρινοι» κέρδισαν στα πέναλτι (προηγήθηκε ο τελικός με τον Διαγόρα) και συνεχίζουν την πορεία τους.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 18ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ του Μαρίνου το σουτ του Φλεβάρη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αιολικού. Στο 25’ ακυρώθηκε γκολ του Παντελή Αθανασίου ως οφσάιντ, κάτι που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες για τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος. Στο β’ ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με το παιχνίδι να είναι αρκετά ισορροπημένο και χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Στην παράταση οι δύο ομάδες προσπάθησαν πρώτα να κρατήσουν το… μηδέν και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι εκεί όπου ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος έχει τον τρόπο να κερδίζει. Η πορεία των «τοξοβόλων» στο θεσμό θα συνεχιστεί!
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Α. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Άουτ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ: 0-1
ΜΑΡΙΝΟΥ: 1-1
ΜΠΑΚΑΛΗΣ: Άουτ
Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: 2-1
ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗΣ: Απέκρουσε ο Παπαδόπουλος
ΣΑΧΙΝΗΣ: 3-1
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: 3-2
ΠΛΥΓΚΟΣ: 4-2

 

Γ.Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ (Γιώργος Σάββενας): Λουτριώτης (65’ λ. τ. Παπαδόπουλος), Σαχίνης, Παπαδημήτρης, Χειμωνέττος, Καμβύσης, Βολονάκης (70’ Σταυλάς), Αθανασίου Π., Φλεβάρης (80’ Αθανασίου Α.), Μαρίνου, Πλύγκος, Μαθιός

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Ζαχαρής, Μπράκουλας, Σαμπάνης, Σελνταμάρας, Μπακάλης, Καδής, Λάλας, Μαρίνος (75’ Παπαδόπουλος), Αθανασόπουλος, Τσιλιγκίρης, Κρητικός (46’ Καλαγκάνης).

 

ΠΗΓΗ: 12sports