Γυναίκα διαιτητής – Βάσω Τσαρούχα – σε αγώνα Α1′ μετά από 17 χρονιά!

0
802

Σημαντική στιγμή την προσεχή Κυριακή για τη διαιτητική καριέρα της Βάσως Τσαρούχα. Η xιώτισσα διεθνής διαιτήτρια ορίστηκε να διευθύνει παιχνίδι στην κορυφαία εθνική κατηγορία στο μπάσκετ των Ανδρών, δηλαδή στην Basket League Σκρατς.

Θα είναι στη συνάντηση του Παναθηναϊκού με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, για την 23η αγωνιστική, που θα γίνει στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στις 5 το απόγευμα (απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από το Νovasports-3).

H χιώτισσα διαιτήτρια (που ανήκει στο Σύνδεσμο Αττικής) θα είναι μαζί με τον Αργύρη Καλδίρη (επίσης από τον Σύνδεσμο Αττικής) και τον Γιάννη Παγώνη (από το Σύνδεσμο Θεσσαλίας).

Η τελευταία φορά που είχε σφυρίξει σε αγώνα της Α1 μπάσκετ Ανδρών, γυναίκα διαιτήτρια, ήταν πριν από 17 χρόνια η Καρολίνα Σκούρτη!

Χωρίς αμφιβολία η επιλογή της Τσαρούχα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ομοσπονδίας Μπάσκετ, να σφυρίξει σε αγώνα της Basket League Σκρατς δείχνει ότι την εμπιστεύονται απόλυτα, αφού μέχρι τώρα έχει κάνει εξαιρετική πορεία στα παιχνίδια της Α2 Ανδρών, Α1 Γυναικών, Β’ Εθνική Ανδρών, που έχει διευθύνει, αλλά και στο εξωτερικό στις συναντήσεις για την Ευρωλίγκα και το Euro Cup στο μπάσκετ Γυναικών, που σφυρίζει τα τελευταία 3 χρόνια όπου είναι διεθνής διαιτήτρια!

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η 2η διαιτήτρια που θα διευθύνει αγώνα στην Α1 Ανδρών από το νησί μας, αφού έχει προηγηθεί ο Χιώτης Βαλάντης Κοντίλης που πέρσι και φέτος έχει διευθύνει 3 συναντήσεις στη Βasket League Σκρατς.