Σπαρτιατικός: Καλές εμφανίσεις αθλητών σε Σαϊνοπούλειο και Σχοινιά

0
146

Διεξήχθησαν την Κυριακή στο Σαϊνοπούλειο άλσος αγώνες ορεινής ποδηλασίας, ενταγμένοι στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με διοργανωτή  τον Σπαρτιατικό Γ.Σ. και την στήριξη του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος.

Συμμετείχαν 73 ποδηλάτες από τους συλλόγους  ΑΕΚ Τρίπολης, Πρωτέας Σαλαμίνας. Μεσσηνιακός, Π.Ο Τρίπολης, Μίλων Σπάρτης  και Σπαρτιατικός Γ.Σ.

Αγωνιστικά η διαδρομή ήταν τύπου σιρκουί σε απόσταση 2,5 χιλ. κλειστή και ασφαλείς για τους ποδηλάτες, και περιελάμβανε χωμάτινες διαδρομές και μονοπάτια εντός του Σαινοπουλείου άλσους.

Οι αγώνες ήταν ένα τεστ για τους μικρούς ποδηλάτες του Σπαρτιατικού εν όψη της νέας αγωνιστικής χρονιάς και έδειξαν με τις παρουσίες τους ότι βρίσκονται σε ανοδική τροχιά και ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον.

Την δεύτερη θέση κατέκτησαν οι Σταθάκος Βαγγέλης στα μίνι μεγάλα αγόρια, Βασιλάκου Καλλιόπη στα μίνι μεγάλα κορίτσια και Σουλτάνης Γιάννης στους παμπαίδες ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αναστασόπουλος Κώστας στους παίδες και Μπαγιώκου Μαρία στα μίνι μεγάλα κορίτσια.

Επίσης πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χριστάκος Δημήτρης καταλαμβάνοντας την 6η  θέση της γενικής στην κατηγορία εφήβων στον τριήμερο διεθνή αγώνα Μ. Αλέξανδρος στην κεντρική Μακεδονία. Ο έτερος ποδηλάτης του Σπαρτιατικού Ζέγκλης Νίκος έμεινε εκτός αγώνα μετά από μηχανική βλάβη την δεύτερη ημέρα.

Ακόμη σε αγώνες ατομικής χρονομέτρησης που διεξήχθησαν το Σάββατο στον Σχοινιά Αττικής o Δημητρόπουλος Βασίλης επιβεβαίωσε την καλή του αγωνιστική κατάσταση και κατάκτησε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των εφήβων με τον Φριτζήλα Γιώργο να έρχεται 4ος  ενώ στην κατηγορία νέων ανδρών ο Παπαστάθης Κώστας ήταν 2ος

Επόμενη αποστολή για την ομάδα του Σπαρτιατικού θα είναι στον καθιερωμένο αγώνα δρόμου ΄΄ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣ΄΄ στην Πάτρα, με την ατομική χρονομέτρηση Πέμπτη απόγευμα και την αντοχή την Παρασκευή 25/3 στην διαδρομή Πάτρα-Καλάβρυτα.