Γ’ Εθνική 3ος όμιλος: Όλα τα σενάρια σε άνοδο και σωτηρία. Το πρόγραμμα έως το τέλος!

Hμερομηνία άρθρου 22 Μαρτίου όπου δεν ήταν γνωστό το ισόπαλο αποτέλεσμα μεταξύ Αιολικού και ΠΑΟ Βάρδας

Στον 3ο Όμιλο, μετά τη διεξαγωγή και της 20ης αγωνιστικής φαίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρα ότι παίζεται βασικά μια θέση υποβιβασμού. Και με ανοιχτή τη μάχη της κορυφής.

Απομένουν ακόμα ΕΞΙ αγωνιστικές. Κάποιοι μιλούν για όριο εξασφάλισης στους 36 με 37 βαθμούς. Βέβαια, όπως πάντα – σε κάθε ελληνικό πρωτάθλημα, οποιασδήποτε κατηγορίας, είτε Εθνικής, είτε Τοπικής – αυτό που πρώτα από όλα μετράει είναι πόσα …λογικά και πόσα …λιγότερο λογικά, αποτελέσματα μπορούν να έρθουν!

Ειδικά σε περιπτώσεις παραμονής (όπως π.χ., να μην βρίσκεται κάποια ομάδα να κάνει προς τα τέλη κούρσες …πρωταθλητισμού και μαζεύοντας τότε όσους βαθμούς σχεδόν δεν είχε πάρει σε όλο το υπόλοιπο πρωτάθλημα)!

Για τη Δόξα Ν.Μ. και τον ΠΑΟ Βάρδας, το βέβαιο είναι ότι κάποιους βαθμούς που χρειάζονται ακόμα για την πλήρη και ολοκληρωτική εξασφάλιση, είναι σαφώς στα …πόδια τους να τους πάρουν.

Οι ηλειακές ομάδες και η (από πίσω) μάχη παραμονής

– Η Δόξα ουσιαστικά ποτέ δεν είχε θέμα εξασφάλισης. Αυτό που ήθελε και θέλει, είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα βαθμολογικά.

Κάτι που είχε ήδη στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος. Και παρά τις τέσσερις πρόσφατες ήττες στα έξι τελευταία ματς (εκτός με Λουτράκι, Ερμιονίδα και Παναρκαδικό, κι εντός με Αιολικό), θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την καλύτερη δυνατή θέση.

Βέβαια, για το … “τυπικό της υποθέσεως”, πλέον χρειάζεται κι αυτή κάτι ακόμα, έστω μαθηματικά.

– Ο ΠΑΟΒ επίσης θέλει κάτι ακόμα για την οριστική παραμονή (που εξαρχής ήταν ο βασικός στόχος του). Και δεν προμηνύεται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα. Όσο κι αν οι από πίσω του ομάδες της Ερμιονίδας και της Καλαμάτας, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, ουσιαστικά κυνηγούσαν αυτόν και το Λουτράκι (η μεν πρώτη για εξασφάλιση, η δε δεύτερη για να μπει μέσα στην παραμονή αφού τώρα είναι έξω από αυτήν).

Όμως, οι “πράσινοι” με τον πολύτιμο βαθμό που πήραν στη Χαλκίδα απλούστευσαν ακόμα περισσότερο τη συνέχεια. Ακόμα κι αν δεν πάρει …τίποτα στα δυο επόμενα ματς (το αναβληθέν στη Μυτιλήνη με Αιολικό την Τετάρτη, και με Σπάρτη εντός της Κυριακή). Που πάντως η ομάδα θα επιδιώξει μήπως πάρει κάτι κι από αυτά.

Το ίδιο, απλούστευσε την κατάσταση της, και η ομάδα του Ισθμού με το τρίποντο επί του Αιολικού!

Αναλυτικότερα:

Ο ΠΑΟΒ έχει ακόμα τρία ματς μέσα, που ένα από αυτά είναι η πρωτοπόρος Σπάρτη κι ένα άλλο η “συντοπίτισα” Δόξα Ν.Μ., και δυο ματς έξω, καθώς κι ένα χωρίς αγώνα. Αυτά τα έξι, εξαιρουμένου του αναβληθέντος (με Αιολικό).

Η Δόξα Ν.Μ. έχει επίσης τρία ματς μέσα (το ένα επίσης η πρωτοπόρος Σπάρτη), δυο έξω (που το ένα είναι με ΠΑΟΒ στη Βάρδα), κι ένα χωρίς αγώνα

Έχουν ήδη λοιπόν από τρεις βαθμούς ακόμα και οι δυο (με Ηρακλή Ψαχνών) και στην πραγματικότητα ψάχνουν ακόμα πιο λίγους.

Μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία έχουν τους ίδιους βαθμούς, από 31 η καθεμία.

* * * Το πρόγραμμα της Καλαμάτας – η οποία αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα που κυνηγάει να βγάλει μια άλλη έξω, αν βέβαια μπορέσει – μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος περιλαμβάνει: τρία εντός έδρας παιχνίδια και τρία εκτός έδρας, εκ των οποίων το ένα με την πρωτοπόρο Σπάρτης.

Αναλυτικά η Καλαμάτα θα παίξει διαδοχικά με, Παναρκαδικό εκτός, Λεβάντε εντός, Χαλκίδα εντός, Σπάρτη εκτός, Βάρδα εντός, Βύζαντα Μεγάρων εκτός.

Με εξαίρεση το ματς στη Σπάρτη που θεωρητικά είναι πολύ δύσκολο, η Καλαμάτα θέλει να χτυπήσει με καλές πιθανότητες όλα τα άλλα ματς. Μάλιστα τις δύο τελευταίες αγωνιστικές ίσως βρει απέναντι της αδιάφορους αντιπάλους. Θα είναι πολύ σημαντικό πάντως και θα παίξει σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση παραμονή στο επόμενο ματς στην Τρίπολη.

Γιατί, αν δεν νικήσει στην Τρίπολη, τότε η ακριβώς από άνω της, Ερμιονίδα, λογικά με το υπόλοιπο πρόγραμμα της, θα έχει σαφώς και τον πρώτο λόγο για επίτευξη της (δικής της) παραμονής!

– Τα ίδια ισχύουν για τις δυο αυτές ομάδες εφόσον κυνηγήσουν και τη Χαλκίδα (που βέβαια, θέλει ακόμα κι αυτή κάποιους βαθμούς για την οριστική εξασφάλιση, έχοντας κι αρκετά δύσκολο πρόγραμμα)

Θεωρητικά, πολύ λίγες ακόμα πιθανότητες διατηρούσε κι ο Βύζας Μεγάρων, αλλά μετά και την ήττα του στο Λεβάντε… δεν προμηνύεται κάτι τέτοιο!

Η μάχη της κορυφής

* * * Σε ότι αφορά την κορυφή: Κατά σειρά, Σπάρτη (με ένα ματς λιγότερο αλλά και με δύσκολα ματς εκτός εκ των οποίων οι δυο ηλειακές ομάδες, καθώς και στο Άργος την τελευταία αγωνιστική) και Παναργειακός, έχουν τη θέληση για τον τίτλο – άνοδο, και θα είναι πιθανότατα μια από αυτές. Όποια αντέξει μέχρι και το τέλος της τελευταίας αγωνιστικής!

– Την ίδια θέληση έχει και είχε, κι έχοντας αποκτήσει πολύ καλές πιθανότητες μετά την ήττα της Σπάρτης στο Λεβάντε (αλλά και την ήττα του Παναργειακού από την Καλαμάτα) και ο Αιολικός.

Όμως η ήττα στο Λουτράκι τον πήγε σαφώς πίσω! Έστω κι αν έχει ένα ματς λιγότερο…

Αυτός πλέον, πρέπει σε κάθε περίπτωση για να διατηρήσει ελπίδες, να πάρει το αναβληθέν, να πάρει και τον Παναργειακό την Κυριακή, και να δει ταυτόχρονα τι θα κάνει η Σπάρτη στη Βάρδα (όπως και στα αμέσως επόμενα ματς)!

– Θεωρητικά, διατηρεί λίγες πιθανότητες να κυνηγήσει κι ο Παναρκαδικός. Στην πραγματικότητα όμως δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο (ενώ γενικότερα, βάση του προγράμματος της αυτή η ομάδα θα έχει αρκετά ρυθμιστικό ρόλο για …πράγματα και στην κορυφή και στην ουρά).

ΟΛΟ συνολικά το πρόγραμμα που απομένει ΚΑΙ η Βαθμολογία ως τώρα:

21η αγωνιστική (27/3)

Ηρακλής Ψ. – Ερμιονίδα 0-3 α.α.

ΠΑΟ Βάρδας – Σπάρτη

Αιολικός – Παναργειακός

Βύζας Μεγ. – Χαλκίδα

Κανάρης – Λουτράκι

Δόξα Ν. Μανωλάδας – Λεβάντε

Παναρκαδικός – Καλαμάτα

22η αγωνιστική (3/4)

ΠΑΟ Βάρδας – Ηρακλής Ψαχνών 3-0 α.α.

Ερμιονίδα – Αιολικός

Σπάρτη – Βύζας Μεγ.

Παναργειακός – Κανάρης

Χαλκίδα – Δόξα Ν. Μανωλάδας

Λουτράκι – Παναρκαδικός

Καλαμάτα – Λεβάντε

23η αγωνιστική (10/4)

Ηρακλής Ψ. – Αιολικός 0-3 α.α.

Βύζας Μεγάρων – ΠΑΟ Βάρδας

Κανάρης – Ερμιονίδα

Δόξα Ν. Μανωλάδας – Σπάρτη

Παναρκαδικός – Παναργειακός

Καλαμάτα – Χαλκίδα

Λεβάντε – Λουτράκι

24η αγωνιστική (17/4)

Βύζας Μεγ. – Ηρακλής Ψ 3-0 α.α.

Αιολικός – Κανάρης

ΠΑΟ Βάρδας – Δόξα Ν. Μανωλάδας

Ερμιονίδα – Παναρκαδικός

Σπάρτη – Καλαμάτα

Παναργειακός – Λεβάντε

Λουτράκι – Χαλκίδα

25η αγωνιστική (24/4)

Ηρακλής Ψ. – Κανάρης 0-3 α.α.

Δόξα Ν. Μανωλάδας – Βύζας Μεγ.

Παναρκαδικός – Αιολικός

Καλαμάτα – ΠΑΟ Βάρδας

Λεβάντε – Ερμιονίδα

Λουτράκι – Σπάρτη

Χαλκίδα – Παναργειακός

26η αγωνιστική (8/5)

Δόξα Ν. Μανωλάδας – Ηρακλής Ψ. 3-0 α.α.

Κανάρης – Παναρκαδικός

Βύζας Μεγ. – Καλαμάτα

Αιολικός – Λεβάντε

ΠΑΟ Βάρδας – Λουτράκι

Ερμιονίδα – Χαλκίδα

Παναργειακός – Σπάρτη

Η Βαθμολογία (Σε 20 αγώνες)

1. ΑΕ Σπάρτης 26-14, 40

—————————————-
2. Παναργειακός 29-14, 40

3. Παναρκαδικός 30-14, 36

4. Αιολικός 34-18, 34

5. Λουτράκι 29-18, 32

6. ΠΑΟ Βάρδας 26-20, 31

7. Δόξα Ν.Μ. 24-22, 31

8. Χαλκίδα 20-12, 30

9. Ερμιονίδα 24-22, 26

——————————————

10. Καλαμάτα 20-17, 25

11. Βύζας Μεγάρων 17-38, 21

12. ΑΟ Λεβάντε 18-41, 14

13. Κανάρης Νενήτων  13-33, 13

14. Ηρακλής Ψαχνών, 7-32, 4

Δεν έχουν γίνει οι αγώνες της 16ης αγωνιστικής, Αιολικός – ΠΑΟΒ και Κανάρης – Σπάρτη

* Ο Ηρακλής Ψαχνών έχει τρεις μηδενισμούς και – 6 βαθμούς, ενώ αποχώρησε από το πρωτάθλημα

* Ο πρώτος ανεβαίνει απευθείας στη Β” Εθνική – Οι ομάδες από τη 10η θέση και κάτω υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα ποδοσφαιρικά νέα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής