Προοπτική για άμεσα αθλητικά έργα στο Δήμο Ευρώτα!

0
181

Με την αισιοδοξία ότι θα επιστρέψει με πόρους και στήριξη αναχωρεί για τις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης. Στο χαρτοφυλάκιο του έχει τους φακέλους της Αθλητικής Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας, της Πράσινης Εβδομάδας και της Καινοτομίας.

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί την Τρίτη 19 Απριλίου ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης προκειμένου να έχει συνεργασία και προπαρασκευασμένες επαφές για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις υποδομές και την προοπτική στον Δήμο Ευρώτα.

Συγκεκριμένα, δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον κ. Γρυπιώτη να συναντάται με Ευρωβουλευτές, όπως π.χ. η κ. Εύα Καϊλή προκειμένου να δρομολογηθεί η διεκδίκηση του του τίτλου της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Πρωτεύουσας που διεκδικεί «αποκλειστικά» ο Δήμος Ευρώτα για την Ελλάδα. Οι προοπτικές είναι πολύ καλές και ο Δήμαρχος Γιάννης Γρυπιώτης φαίνεται έτοιμος να διεκδικήσει και να «κερδίσει» πόρους που θα του δώσουν την δυνατότητα να εκσυγχρονίσει και να τελειοποιήσει τα γήπεδα και τα στάδια σε Σκάλα και Βλαχιώτη αλλά και να σχεδιάσει και άλλες αθλητικές υποδομές πέραν των χερσαίων.

Παράλληλα θα έχει συναντήσεις και συνεργασίες για την «Πράσινη Εβδομάδα» μιας και η Σκάλα έχει όλες τις προϋποθέσεις ολοκληρωμένων καινοτόμων έργων και δράσεων φιλικών προς το περιβάλλον και προς τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας όπως η ηλιακή.

Η προοπτική που υπάρχει για άμεσα έργα και υποδομές αθλητισμού στον Δήμο Ευρώτα δημιουργεί και εύλογη αισιοδοξία για όσους αγωνιούν σχετικά με το εγγύς μέλλον της Α.Ε. Σπάρτης που αναζητά άμεσα σύγχρονο γήπεδο.

Στενός συνεργάτης του Γιάννη Γρυπιώτη τόνιζε σε σχετική συζήτηση πολιτών και φιλάθλων ότι μια πόλη «ποδοσφαιρομάνα» όπως είναι Σκάλα δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη σε ό,τι σχετίζεται με την ανάπτυξη και πρόοδο του Λακωνικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε η δημοτική αρχή Ευρώτα σε πολλά θέματα που επιτρέπουν ή επιβάλουν συνεργασία των κοινωνιών της Λακωνίας έχει δείξει και καλές προθέσεις και σαφείς δυνατότητες. Με καλή διάθεση και συνεργασία φορέων και προσώπων όλα μπορεί να κερδηθούν για τη Λακωνία. Όμως, ως γνωστόν, και στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι θέμα πόρων που όλοι εύχονται να αποκομίσει ο Δήμαρχος Ευρώτα από την πολυήμερη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες.