Α.Ε. Σπάρτη: Επτάρα στην Καλαμάτα και ένα πόντο μακριά από την άνοδο! (βίντεο, φωτογραφίες)

 

Καταιγιστική και με αέρα πρωταθλήτριας η Α.Ε. Σπάρτη διέσυρε την Καλαμάτα με 7 – 0.  Ένα ντέρμπι που είχε πρωταγωνιστές τους γηπεδούχους με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να αντιδράσουν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Από την μεριά των Λακώνων χαμόγελα και ατελείωτη ικανοποίηση για τα 7 γκολ, την εμφάνιση και την άνοδο η οποία απέχει μόλις ένα βαθμό ενώ από την πλευρά των Μεσσήνιων δάκρυα και λύπη για μια ιστορική ομάδα που περνά μία από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της.

Η Α.Ε. Σπάρτη «καθάρισε» το ματς στο πρώτο μέρος χάρη στα τέρματα των Κοιλιάρα (6′) και Αναστασάκου (45′). Οι Σιώπης (50′) και Ηλιόπουλος (60′) ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 4-0 ενώ ο Κοιλιάρας με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο (65′) μαζί με τον Δημολιό (82′) και τον Κρεββατά (87′) ολοκλήρωσαν το θρίαμβο της «Μπάρτσα».

Άνοιξε το δρόμο ο Κοιλιάρας

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τη «Βασίλισσα» του Νότου. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ο Κοιλιάρας εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα της Καλαμάτας και με κοντινό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕ Σπάρτη (6′). Οι γηπεδούχοι όμως δεν έκατσαν πάνω στο εύθραυστο 1-0 και συνέχιζαν να πολιορκούν την εστία του Σταυράκη, προκειμένου να «καθαρίσουν» το ματς. Στο 10′ ο Βιγιαφάνε βρήκε εξαιρετικά τον Κοιλιάρα, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος των Λακώνων προσπάθησε να βρει στη συνέχεια τον Αναστασάκο αλλά ο τελευταίος δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε. Δυο λεπτά αργότερα ο Κοιλιάρας βρέθηκε ξανά στη μικρή περιοχή της «Μαύρης Θύελλας» όμως το σουτ που εξαπέλυσε κατέληξε άουτ.

«Καθάρισε» ο αρχηγός

Στο 15′ η Καλαμάτα προσπάθησε με μια εκτέλεση κόρνερ να γίνει απειλητική αλλά ο Κραβαρίτης έδειξε για μια ακόμη φορά τα αντανακλαστικά του και κράτησε το μηδέν. Νέα προσπάθεια της ΑΕ Σπάρτη στο 20′ για το 2-0, με τον Ηλιόπουλο αυτή τη φορά, αλλά ο Μεσσήνιος επιθετικός δεν μπόρεσε να προσθέσει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ. Στο 24′ ο Κολομήτρας ζήτησε αλλαγή λόγω τραυματισμού και στη θέση του πέρασε ο Μανουσάκης ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα αντίκρισε την πρώτη κίτρινη κάρτα του αγώνα για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Ηλιόπουλο. Δέκα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Βιγιαφάνε εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε η ΑΕ Σπάρτη αλλά ο Σταυράκης κατάφερε έστω και δύσκολα να μπλοκάρει τη μπάλα. Το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 45′. Μετά από ατομική ενέργεια του Βιγιαφάνε, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός απέφυγε τον Λιόλιο αλλά ο Κανταρτζής τον «γκρέμισε» και ο Περράκης (Αθηνών) έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα από την οποία δεν αστόχησε ο Αναστασάκος για το 2-0.

Την… αποτέλειωσε

Στην επανάληψη η Καλαμάτα των χιλιάδων προβλημάτων κατάρρευσε ολοκληρωτικά και παραδόθηκε αμαχητί στις ορέξεις των παικτών του Σωτήρη Αντωνίου οι οποίοι δεν σταματούσαν να σκοράρουν! Στο 53′ ο Σιώπης μετά από ατομική προσπάθεια και σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ και στο 61′ ο Ηλιόπουλος έκανε το 4-0. Ο Μεσσήνιος επιθετικός, όπως και στο ματς του πρώτου γύρου έτσι και σήμερα, δεν πανηγύρισε το γκολ εις βάρος της πρώην ομάδας του ενώ γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους της ΑΕ Σπάρτη. Το πέμπτο γκολ ήρθε στο 65΄ από τον Κοιλιάρα ενώ το σαρωτικό 7-0 υπέγραψαν οι Δημολιός (82′) και Κρεββατάς (87′).

Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗ: Κραβαρίτης, Σιώπης, Παναγιώτου, Γκαλίτσιος, Μπιταξής, Κοιλιάρας, Αναστασόπουλος, Οικονομόπουλος, Αναστασάκος (64′ Κρεββατάς), Βιγιαφάνε (58′ Δημολιός), Ηλιόπουλος (68′ Σπηλιωτόπουλος).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταυράκης, Κεμάλι, Λιόλιος, Κανταρτζής (68′ Ρήγας), Μπατούνας, Τσιμικλής, Κολομήτρας (24′ Μανουσάκης), Γκίνο, Καλαντζής, Τορεζάνι, Όττα (51′ Ραχήμ).

Mετά το τέλος του αγώνα όλη η ομάδα ΣΠΑΡΤΗ !!!

Συγκλονιστική για άλλη μια φορά η παρουσία του κόσμου με τους φιλάθλους της Σπάρτης να κατακτούν εύκολα τον τίτλο του πρωταθλητή στον 3ο όμιλο όντας κοντά στην ομάδα σε ΚΑΘΕ εντός και εκτός έδρας αγώνα ακόμη και στην μακρινή Μυτιλήνη η Ζάκυνθο!