Α.Ο. Λουτράκι – Α.Ο. Χαλκίς 2 – 1 (βίντεο)

 

Μια ακόμη νίκη που την κρατάει μέσα στο παιχνίδι της 5άδας απέσπασε η ομάδα μας μετά τη σημερινή επικράτηση επί του Α.Ο Χαλκίς με 2-1 στο Θώδειο για την 24ηαγωνιστική του Πρωταθλήματος.

 

Οι οράνιε για μια ακόμη αναμέτρηση εμφανίστηκαν με αρκετές ελλείψεις. Από την 11άδα του αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας στο Λεβάντε απουσίαζαν οι τιμωρημένοι Παπαναστασίου και Παναγόπουλος, ενώ την τελευταία στιγμή παρουσιάστηκε πρόβλημα και με τον Τσώκο. Εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι τραυματίες Τζερεμές και Νώτης με τους οράνιε να δηλώνουν στο φύλλο αγώνα 15 μόλις  ποδοσφαιριστές.

Οι απουσίες έφεραν ανακατατάξεις στην αρχική 11άδα με τους οράνιε να αγωνίζονται με σχήμα …ανάγκης. Ο Βασίλης Παπουτσής αγωνίστηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας με τον Νίκο Παπουτσή σε θέση δεξιού χαφ και τον Αποστολάκη σε θέση κεντρικού επιθετικού.

Οι οράνιε προσπάθησαν να πάρουν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, επιδίωξαν να έχουν τη μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια τους και με υπομονή να χτίζουν τις επιθέσεις τους. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρους, αμύνθηκαν στο δικό τους μισό και δημιουργώντας πίεση στο χώρο του κέντρου προσπάθησαν να κλέψουν μπάλες και να παίξουν με ταχύτητα στην κόντρα.

Στην αρχή του αγώνα έδειξαν μάλιστα πιο επικίνδυνοι και παραλίγο να αιφνιδιάσουν τους οράνιε. Στο 9ο λεπτό, ο Shehollari απέφυγε με εξαιρετικό τρόπο τον Μαυρέλη και έκανε το επικίνδυνο γύρισμα με τον Βασίλη Παπουτσή να διώχνει προ του Σπανού. Στο 12ο λεπτό, ο Βαλκάνος με κάθετη πάσα βρήκε τον Σπανό που από πλάγια θέση πλάσαρε στην κλειστή γωνία του Διαμαντή με τη μπάλα να βρίσκει στο κάθετο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Η απάντηση των οράνιε στην ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Στο 19ο  λεπτό ο Αποστολάκης ελίχθηκε μέσα στην περιοχή , έκανε την κάθετη πάσα στον Κωβαίο, ο οποίος απέναντι από τον Κουμή πλάσαρε με τη μπάλα να φεύγει άουτ …αργά και βασανιστικά, εκατοστά από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Στο 31ο λεπτό, οι οράνιε προηγήθηκαν στο σκορ με την κεφαλιά του Μάγγου μετά από την εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Παπουτσή. Ήταν το 4ο φετινό τέρμα για τον αμυντικό μέσο των οράνιε, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και έως το τέλος του ημιχρόνου κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλη μια μεγάλη φάση στην εστία του Διαμαντή. Στο 39ο λεπτό, μετά τη σέντρα του Βαλκάνου, ο Ντελέκος με καρφωτή κεφαλιά προσπάθησε να νικήσει τον Διαμαντή, αλλά ο πορτιέρο των οράνιε έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Νωρίτερα, στο 36ο λεπτό, ο Διαμαντής έπεσε στη γωνία του για να απομακρύνει το δυνατό μακρινό σουτ του Shehollari, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το δυνατό σουτ του Βαλκάνου έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ από τα..αποδυτήρια για τους φιλοξενούμενους. Δεκαπέντε μόλις δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Μαυρέλης υπέπεσε σε τραγικό λάθος γυρίζοντας αδύναμα τη μπάλα προς τον Διαμαντή. Ο Σπανός πρόλαβε και «τσίμπησε» τη μπάλα μπροστά από τον τερματοφύλακα των οράνιε με τους φιλοξενούμενους ανέλπιστα να ισοφαρίζουν το παιχνίδι.

Στο 48ο λεπτό, ο Αποστολάκης έκανε τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η κεφαλιά του ξεμαρκάριστου Κωβαίου από κοντά θα είναι αδύναμη και θα καταλήξει στην αγκαλιά του Κουμή.

Στο 52ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την τελευταία τους ευκαιρία στο παιχνίδι για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Η βαθιά διαγώνια μπαλιά θα φέρει τον Βαλκάνο σε θέση βολής μέσα από την περιοχή και σε πλάγια θέση, ο Διαμαντής θα αποκρούσει το σουτ του μεσοεπιθετικού των φιλοξενούμενων. Στην επαναφορά ο Ντελέκος υπό την πίεση του Μαυρέλη θα προσπαθήσει με προβολή , αλλά η μπάλα θα φύγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια των οράνιε.

Από αυτό το χρονικό σημείο και μετά οι οράνιε ανέβασαν στροφές και από τα άκρα κατάφεραν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων ψάχνοντας το δεύτερο γκολ.

Στο 58ο λεπτό, το δυνατό σουτ του Χατζηστάμου εκτός περιοχής θα αναγκάσει τον Κουμή να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 64ο λεπτό, το επικίνδυνο γύρισμα του Κωβαίου θα αναγκάσει τον Τσούπρο να διώξει με προβολή σε κόρνερ.

Στο 66ο λεπτό, το δυνατό φάουλ του Σιώκου από σχεδόν 30 μέτρα έχει κατεύθυνση το τέρμα, αλλά ένα πόδι αμυντικού θα διώξει τη τελευταία στιγμή σε πλάγιο άουτ.

Δύο ακόμη σουτ εκτός περιοχής από Νίκο Παπουτσή (67ο) και Σιώκος (70ο) θα περάσουν άουτ και στο 72ο λεπτό οι οράνιε θα κερδίσουν πέναλτι.

Ο Κωβαίος ελίχθηκε μέσα στην περιοχή με τον Τσούπρο να τον ανατρέπει και τον Σιώκο να νικάει τον Κουμή για το 2-1.

Στο 80ο λεπτό, ωραίος συνδυασμός των οράνιε από πλάγια και το γύρισμα του Κωβαίου στο σημείο του πέναλτι με τους Τσούπρο και Καραμπά να απομακρύνουν την τελευταία στιγμή μπροστά από τον Αποστολάκη.

Στο 88ο λεπτό, ένα δυνατό συρτό σουτ του Cosoutic από το ύψος της μεγάλης περιοχής θα περάσει άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Διαμαντή.

Στο 93ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Τσούπρου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΑΟ Λουτρακίου: Διαμαντής, Νικολάου, Πουλάκης, Σιώκος, Μαυρέλη, Παπουτσή Ν, Παπουτσή Β, Μάγγο, Κοβαίος, Χατζηστάμου, Αποστολάκη.
ΑΟ Χαλκίς: Κουμής, Αχίμαστος, Τσατσαρής, Μπακομήτρος, Τσούπρος, Καραμπάς, Σπανός,Βαλκάνος, Σεχολάρι, Ντελέκος, Στασινόπουλος Δ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα νέα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνική