ΕΟΣ Σπάρτης: Εξόρμηση στην Μεσσηνιακή Μάνη. Βαδίζουμε στη φύση αύριο Τετάρτη 20/4

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί εξόρμηση στη Μεσσηνιακή Μάνη, την Κυριακή 24-4-2016, στη διαδρομή Σωτηριάνικα-Αλτομιρά (Μπίλιοβο)- Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου – Σωτηριάνικα (κυκλική διαδρομή).

Ένα από τα πιο αξιόλογα και καλοδιατηρημένα παραδοσιακά καλντερίμια της Μεσσηνίας, ο Μπίλιοβος, που συνδέει τους οικισμούς Αλτομιρά και Σωτηριάνικα της Δυτικής Μάνης, έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού . Το παλαιό λιθόστρωτο μονοπάτι με τις 83 στροφές, κατασκευάστηκε το 1904 με προσωπική εργασία των κατοίκων της περιοχής

Τα Αλτομιρά, σε υψόμετρο 813μ., είναι διατηρητέος οικισμός  με πετρόκτιστα σπίτια, εξαίρετα δείγματα της μανιάτικης αρχιτεκτονικής.

Στην περιφέρεια των Αλτομιρών ανήκει και το μεταβυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, με μαγευτική θέα στο Μεσσηνιακό κόλπο.
Βαθμός δυσκολίας:  Α-Β, Β (Εύκολη – Μέτρια).
Διάρκεια πορείας:  περίπου 4.30 ώρες.
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (πεζοπορικά άρβυλα ή άλλα κατάλληλα παπούτσια, αντιανεμικό, καπέλο κλπ.) καθώς και επαρκής ποσότητα νερού.

Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης. 

 

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής
το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής, 22 /4
στους συντονιστές της εξόρμησης:

Λία Λιάκου ,  (6972 575979

& Βασίλη Γεωργιάδη, (27310 22574)

 

 

Ανακοίνωση για αύριο Τετάρτη

Την Τετάρτη,  20 Απριλίου συνεχίζουμε με πορεία

από το Παρόρι στην Παναγία Λαγκαδιώτισσα και τη Σωτήρα 

Σημείο συνάντησης : μπροστά από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης, στις 6 το απόγευμα