Πρόγραμμα ανέλιξης ταλέντων διαιτητών, βοηθών Γ’ Εθνικής

0
91

Αύριο Παρασκευή και ώρα 15:00 μμ στο Αθλητικό Ενωσιακό Κεντρο Αγ Ιωάννη, έναρξη  τριήμερου Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Ταλέντων  διαιτητών – βοηθών για την 7η περιφέρεια, υπό την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ του Τμήματος Ανάπτυξης. Θα διδάξουν Κύρος Βασάρας, μέλη ΚΕΔ, εκπαιδευτές Διαιτησίας.

Η εκπαίδευση των διαιτητών συνεχίζεται. Σειρά παίρνουν τα ταλέντα της Γ’ Εθνικής. Η αρχή θα γίνει στη Σπάρτη στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας για διαιτητές και βοηθούς της 7ης περιφέρειας και μετά από 15 μέρες σειρά παίρνουν η 4η και 6η στον Πειραιά.

Στο πλαίσιο του Κέντρου Ανέλιξης Ταλέντων περιλαμβάνονται παρουσιάσεις, βίντεο κουίζ, εργομετρικές εξετάσεις, συμπλήρωση φόρμας αυτοεκτίμησης, ατομική ανάλυση της μέχρι τώρα πορείας των συμμετεχόντων, ανάλυση παιχνιδιών που βιντεοσκοπήθηκαν με ευθύνη των συντονιστών και των μεντόρων.

Το πρόγραμμα ανέλιξης ταλέντων λειτουργεί υπό την επίβλεψη του Υπεύθυνου Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης Διαιτησίας Κύρου Βασάρα και των εξειδικευμένων συνεργατών του, στα πρότυπα αντιστοίχων προγραμμάτων της ΟΥΕΦΑ.

Στόχος του Προγράμματος που βρίσκεται στο πρώτο χρόνο εφαρμογής του είναι η εξεύρεση νέων διαιτητών, με προοπτική αξιολόγησης στην ανώτερη εθνική κατηγορία, μετά από ένα χρονικό διάστημα, υπό την επίβλεψη της ΚΕΔ/ΕΠΟ.