Το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ στον Ομπράντοβιτς

Η Euroleague TV συνεχίζει να δημιουργεί… αριστουργήματα! Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι το επόμενο πρόσωπο που παρουσιάζεται πλήρως από παίκτες και προπονητές που έχουν συνεργαστεί με τον πολυνίκη κόουτς στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στο περιθώριο, λοιπόν, του εκπληκτικού ντοκιμαντέρ με τίτλο “Zeljko Obradovic – More than a coach” (σ.σ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς – Κάτι παραπάνω από ένας προπονητής), προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ κλήθηκαν να περιγράψουν τον “Ζοτς” με μια λέξη, να σκιαγραφήσουν τον χαρακτήρα του, να παρουσιάσουν τον άνθρωπο πίσω από τον προπονητή, τον κόουτς πίσω από τις επιτυχίες.

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς: “Κίνητρο”, Γιαν Βέσελι: “Νεύρα!”, Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι: “Δημιουργικότητα”, Δημήτρης Διαμαντίδης: “Πολύ ειλικρινής άνθρωπος”,Σάσα Τζόρτζεβιτς: “Καλός φίλος”, Λουίτζι Ντατόμε: “Ηγέτης”, Ντούσαν Ίβκοβιτς: “Μεγάλη προσωπικότητα”, Τζόρντι Βιγιακάμπα: “Νικητής”.

Ατελείωτες ώρες στην Κωνσταντινούπολη, παίκτες, προπονητές και αντίπαλοι να μιλούν γι αυτόν, εικόνες από την καθημερινότητά του. Απολαύστε το αριστούργημα από την Euroleague, αυτή τη φορά για τον κορυφαίο προπονητή όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Σέρβος κόυτς μίλησε αρχικά για τα παιδικά του χρόνια και την ενασχόλησή του με το μπάσκετ: “Θυμάμαι πως από μικρός έπαιζα όλη μέρα μπάσκετ, μαζί με τους φίλους μου. Θυμάμαι πως το γήπεδο που έκανα προπόνηση ήταν πολύ μακριά, και ο πατέρας μου, μου έκανε δώρο ένα ποδήλατο ώστε να πηγαίνω εκεί. Αυτό που μου έμαθε ο πατέρας μου, και αυτό που θυμάμαι πάντα, είναι πως «Να σέβεσαι τους ανθρώπους, αν θέλεις να σε σέβονται και αυτοί». Πιστεύω πως αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αυτό είναι κάτι που δεν ξεχνάω ποτέ”.

Για την πρώτη του Euroleague με την Παρτίζαν, με το τρίποντο του Σάσα Τζόρτζεβιτς στον τελικό της Κωνσταντινούπολης είπε: “Ήταν όνειρο η πρώτη Euroleague με την Παρτίζαν. Ήταν η πιο μικρή ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που καρτέκτησε τον τίτλο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη σεζόν”.

Ο Ομπράντοβιτς μίλησε για τη Φενέρμπαχτσε και τη νοοτροπία των παικτών του: “Ήρθα εδώ γιατί το πρότζεκτ είναι πολύ ενδιάφερον. Το κλαμπ είναι μεγάλο, η πόλη όμορφη, όμως  Φενέρ δεν έχει πετύχει ποτέ τίποτα σπουδαίο στην Euorleague. Οι οπαδοί θέλουν να δουν τους παίκτες να παλεύουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το αποτέλεσμα δεν είναι σημαντικό. Θέλουν να τους δουν σκληρούς, να παλεύουν κάθε φάση. Αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν μπουν με αυτή τη νοοτροπία στα παρκέ, είμαι πολύ χαρούμενος”.

Στο ντοκιμαντέρ φιλοξενήθηκε ο αρχηγός και ηγέτης του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος μίλησε για τον πρώην προπονητή του: “Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, όλοι οι παίκτες πρέπει να σκέφτονται τον ίδιο στόχο. Αυτό είναι δύσκολο να το πετύχεις, όμως ο Ομπράντοβιτς ξέρει καλύτερα από τον καθένα πώς να το πετύχει αυτό. Είναι σε άλλη ομάδα, όποτε έχουμε χρόνο όμως όποτε βρουμε την ευκαιρία συζητάμε από κοντά. Πιστεύω πως θα είναι πάντα ένας φίλος μου”.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς, μίλησε για τη μετάβαση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τα παρκέ στην προπονητική: “Τη μία μέρα ήταν στο ίδιο δωμάτιο μαζί μου, ως συμπαίκτης, και την άλλη ήταν προπονητής μου. Ήταν φυσικό αυτό για όλους μας, δεν εκπλαγήκαμε, Κάποιοι από έμας που ήμασταν φίλοι και συμπαίκτες του τον βοηθήσαμε στην αρχή ώστε να κάνει αυτά που μπορούσε. Για παράδειγμα, παρότι ήμουν φίλος του, ήμουν συνήθως αυτός που έβγαζε από το παιχνίδι. Αυτός είναι”.

ΠΗΓΗ: http://euroleague.sport24.gr/