Τσιριμπής: Δεν διαλύεται η Παναχαϊκή (βίντεο)

Δείτε μέσα από την κάμερα του a-sports.gr το ξέσπασμα του προέδρου των «ροσονέρι» μετά την ήττα στο Μενίδι * «Εμείς δεν διαλύσαμε την ομάδα λόγω χρεών…»

Συναισθηματικά φορτισμένος ήταν μετά την ήττα με 3-0 από τον Αχαρναϊκό ο Ποτής Τσιριμπής. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής μίλησε μετά τη συνέντευξη Τύπου στο Μενίδι και ξέσπασε, εξηγώντας ότι όλοι κυνηγούν τους «ροσονέρι», αν και είναι η μόνη ομάδα που πληρώνει κάθε εβδομάδα παλιές οφειλές για να γλιτώνει αφαίρεση βαθμών.

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Πάτρας ξεκαθάρισε ότι η Παναχαϊκή δεν διαλύεται, θα συνεχίσει μέχρι τέλους μην ακολουθώντας τον… εύκολο δρόμο να αποσυρθεί για να… γραφτούν στο χιόνι δεδουλευμένα παλιών ποδοσφαιριστών.

Επίσης, υποστήριξε ότι η υπόθεση της αφαίρεσης των 12 βαθμών είναι αστεία…

Διαβάστε και δείτε (στη στήλη των βίντεο δεξιά) στα αποκλειστικά πλάνα του a-sports.gr το χείμαρρο του Τσιριμπή, που πολλές φορές δήλωσε περήφανος για τους 16 παίκτες και το τεχνικό τιμ χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες!

«Κατ’ αρχήν για μένα ο Αχαρναϊκός είναι ένα φιλικό σωματείο προς εμένα. Με τα παιδιά γνωρίζομαι και έχω απίστευτα καλές σχέσεις. Εγώ δεν ζητάω να μου χαριστεί κανείς. Άκουσα πριν μία εβδομάδα από κάποιον προπονητή ότι γίνονται περίεργα αποτελέσματα. Η Παναχαϊκή μετά τον Δεκέμβριο είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει περίεργα αποτελέσματα. Είναι η μόνη ομάδα που έχουν μείνει 16 παιδιά, το προπονητικό τιμ, κάποια μέλη της διοίκησης και κάποιοι πιστοί φίλαθλοι που πιστεύουμε σε αυτό που δεν πιστεύει όλη η Ελλάδα. Στον Απόλλωνα είχαν αρχίσει και έλεγαν ότι θα μείνει…

Εγώ σας λέω θα μείνει η Παναχαϊκή. Θα μείνει, γιατί έχει καρδιά, έχει τσαγανό, είμαστε καθαροί. Αλλά και να μη μείνει εμένα στην καρδιά μου αυτά τα παιδιά, το προπονητικό τιμ και όσοι τρέχουμε είναι σαν να έχουμε πάρει 15 πρωταθλήματα. Λοιπόν, να κοπεί η καραμέλα με την Παναχαϊκή. Δεν ζητάμε από κανέναν τίποτα, δεν έχουμε μάθει να ζητάμε. Είμαι περήφανος γιατί το καλοκαίρι έχτισα την ομάδα με 1.000.000 μπάτζετ και, όταν είπα μετά τα Χανιά να μπει ένας εισαγγελέας, δεν με ενόχλησε έξι μήνες μετά κανείς εισαγγελέας.

Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω παιδιά που πονάνε τη φανέλα, ανθρώπους που κλαίμε και δεν θα κοιμηθούμε το βράδυ και για μένα είναι σαν 10 πρωταθλήματα. Μακάρι όλοι εσείς οι δημοσιογράφοι που γράφετε, δεν έχει πει κανένας ότι έχω ξυπνήσει από τη Δευτέρα και έως την Τετάρτη έχω πληρώσει 104.000 για προσφυγές παλιών ετών. Θα τη ρίχναμε… Και τα 300.000 που έχουμε πληρώσει μετά τον Ιανουάριο θα λέγαμε γράψτε τα στο χιόνι, όπως τα έχουν γράψει μεγάλες ομάδες στο χιόνι. Εμείς δεν έχουμε μάθει έτσι. Εμείς έχουμε μάθει να πολεμάμε όσο αντέχουμε, έως το τελευταίο παιχνίδι. Εννιά, εννιά, δέκα, δέκα. Πέντε στην εξέδρα, πέντε!

Απλά θέλω μία χάρη. Να σεβαστούν, γιατί είναι τελευταίες αγωνιστικές και στην Ελλάδα ξέρουμε τι γίνεται, τον κόπο μιας ομάδας που δεν πήγε να φάει λεφτά από ποδοσφαιριστές. Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Μπορούσε να έχει πέσει η ομάδα τον Δεκέμβριο και όλοι οι ποδοσφαιριστές ρωτήστε τον ΠΣΑΠ και τη Φούτμπολ Λιγκ πόσα λεφτά πληρώνουμε κάθε πρωί που ξυπνάμε για να μπορέσουμε να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Και τα οικονομικά προβλήματα να τα βρουν σε άλλες ομάδες. Εμείς δεν είμαστε πλούσιοι, αλλά, δόξα τω Θεώ, χθες δώσαμε 32.000 για να μη φάμε μείον τρεις.

Την προηγούμενη Πέμπτη δώσαμε 40.000 για να μη φάμε μείον τρεις. Γιατί δεν τα λέει κανείς; Είμαστε η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που δεν πάμε να φάμε τον ιδρώτα κανενός. Ρωτήστε όλους τους ποδοσφαιριστές. Όσους έχουν φύγει, που εγκατέλειψαν. Όσοι ήταν τα προηγούμενα έτη. Κανείς δεν πληρωνόταν. Και αυτό το λέω για έναν και μόνο λόγο: Εγώ, αν δω ότι θα χαριστεί άνθρωπος στην ομάδα μου, θα φύγω από το γήπεδο. Δεν με ενδιαφέρει. Απλώς να είναι όλοι έτσι όπως πρέπει να είναι σε όλα. Και τα οικονομικά προβλήματα και τα τέτοια… Η Παναχαϊκή έχει 15 ήρωες. Έχει τρεις… μην πω στη διοίκηση που τρέχουμε και 50 φιλάθλους. Ήταν καλύτερα να πούμε τον Ιανουάριο ότι τα παρατάμε όλα και όσα παιδιά έχουν δουλέψει τα προηγούμενα χρόνια να μην έχουν πάρει μία; Ρωτήστε τους ποδοσφαιριστές έως πριν από πέντε χρόνια. Έχουν πάρει φέτος έως την τελευταία δραχμή; Χαίρομαι πολύ που είμαι πρόεδρος σε αυτή την ομάδα. Είναι τιμή μου που γνώρισα αυτά τα 16 παιδιά μετά τον Ιανουάριο, το προπονητικό μου τιμ και αυτούς τους ανθρώπους που τρέχουν για την ομάδα. Πολύ περήφανος. Από τις λίγες φορές στη ζωή μου που μπορώ να αισθανθώ τόσο πολύ περήφανος. Και πρέπει να τα λέτε και εσείς οι δημοσιογράφοι…

Λένε όλοι, στα… τέτοια μας, ρε, και τα μείον έξι και τα μείον εννιά. Έως τελευταία αγωνιστική και θα πληρώνουμε. Η Παναχαϊκή δεν μπορεί να φύγει από το γήπεδο σαν άλλες ομάδες μόνο και μόνο για να γλιτώσει χρέη. Δεν με ενδιαφέρει, δεν ήταν αυτό το όνειρό μου. Εγώ είμαι δύο χρόνια στην Πάτρα. Μόνο Παναχαϊκή και βάλτε το καλά στο μυαλό σας, γιατί ακούω για άλλες ομάδες και άλλα τέτοια, μόνο Παναχαϊκή. Θα φύγουμε, αν φύγουμε, με ψηλά το κεφάλι. Αν είναι τα αποτελέσματα όπως πρέπει, δεν θα φύγουμε. Αν κερδίζονται μέσα στο γήπεδο. Συγχωρέστε με για την ένταση, αλλά έχουμε περάσει τόσα πολλά και διαβάζω τόσες αθλιότητες. Δεν έχει πει κανένας ότι μετά την 1η Ιανουαρίου η Παναχαϊκή έχει πληρώσει πάνω από 150.000 για χρέη προηγούμενων ετών σε παίκτες».

Σε ερώτηση του a-sports.gr γιατί δεν ανακοινώνει η Παναχαϊκή τους διακανονισμούς ή τις πληρωμές, ο Τσιριμπής υποστήριξε: «Πώς μαθαίνετε τις προσφυγές; Εμένα δεν με ενδιαφέρει να φανώ από την Παναχαϊκή. Οι δημοσιογράφοι τα μαθαίνετε σε πέντε δευτερόλεπτα. Εγώ είμαι περήφανος γι’ αυτά τα παιδιά. Τι με ενδιαφέρει να πω ότι έδωσα 32.000 ή 40.000. Εσείς, όμως, όπως τον Σεπτέμβριο που έκαναν οι δικοί μου με 85.000 προκαταβολές απεργία για 575 ευρώ μισθό, πώς τα μαθαίνατε; Διάβαζα πράγματα στις προπονήσεις που δεν γίνεται να τα ξέρει ο δημοσιογράφος. Πώς γίνεται τα καλά κείμενα να μη μαθαίνονται;

Κάθε αγωνιστική που παίζουμε έχουμε επτά ποδοσφαιριστές για μείον τρεις. Ξέρω ομάδες που χρωστάνε απίστευτα ποσά. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό με την Παναχαϊκή. Όλοι επάνω στην Παναχαϊκή. Δεν διαλύεται η Παναχαϊκή. Και να πέσει θα επανέλθει και θα πάει πολύ ψηλά. Τέτοια μεγέθη ομάδων δεν διαλύονται ποτέ. Τώρα για να πουλάμε φύλλα και να λέμε, όχι, θα σας πω εγώ τι να λέτε: 16 ήρωες και το προπονητικό τιμ. Μπορούσαμε να κάναμε γενική συνέλευση για τη Γ’ Εθνική και όλοι να κλαίνε με μαύρο δάκρυ, να μην έχουμε πληρώσει κανέναν. Εμάς γιατί δεν μας αναδεικνύετε που πληρώνουμε; Και αναδεικνύουμε τι θα γίνει σε ομάδες που έφυγαν και κλαίνε με μαύρο δάκρυ το 50% των ποδοσφαιριστών. Για ποιο λόγο, για ποιο λόγο;».

Σε άλλο ερώτημα συναδέλφου αναφορικά με την έφεση σχετικά με την αφαίρεση 12 πόντων, δήλωσε: «Για αυτό γελάει ο κόσμος, το συνεχίζουμε. Εδώ μας έκαναν δίωξη τη Δευτέρα και την Τετάρτη την πήραν πίσω, οι ίδιοι…».

Για το αν έχει μιλήσει με τους προκάτοχους του, οι οποίοι άφησαν χρέη στην Παναχαϊκή, ο Τσιριμπής σημείωσε: «Το ότι χρώσταγε ο ένας και ο άλλος δεν με ενδιαφέρει. Να μην την έπαιρνα. Δεν κατάλαβα. Ωραίο είναι να την πάρω και να ρίξω ευθύνες στους άλλους και να ρίχνω μετά ευθύνες; Θέλω σεβασμό στην Παναχαϊκή και σε αυτό που της αναλογεί. Και αυτό που της αναλογεί είναι τεράστιο. Θέλετε να πέσουμε, θέλετε να μείνουμε, αυτό που έχουμε κάνει είναι απίστευτο. Αυτό θέλω… Να βγάζουμε μια φορά στην Ελλάδα και τα καλώς κείμενα, όχι μόνο τα άσχημα. Μπορούσα και εγώ τον Ιανουάριο φούντο η ομάδα και την τετρακοσάρα στην τσέπη που έχουμε ρίξει έως τώρα. Και κλαίτε ποδοσφαιριστές, κλαίτε όλοι. Θα γινόταν μια χαρά… Και του χρόνου θα έκανα ένα συμβούλιο και θα έλεγαν όλοι αναγέννηση της Παναχαϊκής…

Δεν λέει, όμως, κανένας ότι είμαστε η μοναδική ομάδα που πολεμάμε, που πληρώνουμε για να μη χάνουν τον κόπο τους κάποιοι που έχουν δουλέψει. Για ποιο λόγο να το κάνουμε; Να φουντάρουμε και του χρόνου να έρθει ο ήρωας; Και να σας πω και κάτι: Παναχαϊκή έως την τελευταία στιγμή θα πεθάνει μέσα στο γήπεδο. Δεν φεύγουμε ποτέ!».

ΠΗΓΗ: a-sports.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα νέα της Football League