Άρης – Δόξα Δράμας 2 – 1 (βίντεο)

Εστω και δύσκολα, ο Άρης έσπασε την κάκιστη παράδοση που τον ήθελε να έχει γνωρίσει τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς με αντίπαλο την Δόξα Δράμας.

Ο Λεωνίδας Κυβελίδης, λύτρωσε τους κιτρινόμαυρους, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, πετυχαίνοντας το 2-1!

Κινητήριος μοχλός ο Πόι

Με τον Μάουρο Πόι, πρωταγωνιστή στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, οι «κιτρινόμαυροι» έψαξαν από νωρίς το γκολ, δίχως ωστόσο επιτυχία, με τους φιλοξενούμενους να αρκούνται σε ματς μαζικής άμυνας και αντεπιθέσεων. Πρώτη αξιόλογη ευκαιρία, στο 2ο λεπτό με τον Πόι, να κάνει την προβολή μετά την σέντρα του Γεωργιάδη, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα αουτ. Ένα καλό σουτ του Μάριου Παπαδόπουλου στο 7΄, δε ανησύχησε τον Τζινάρ που απομάκρυνε. Στο 10΄και πάλι ο Αργεντινός, έφτασε κοντά στο 1-0. αλλά η κεφαλιά του από την μεγάλη περιοχή, πέρασε ψηλά αουτ. Στο 16΄ο Πόι, «σέρβιρε» στον Ν΄Λουντούλου, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Μένκα, που απέκρουσε το δυνατό σουτ του Γάλλου.

Έπεσε ο ρυθμός…

Οι «κιτρινόμαυροι» κατέβασαν ταχύτητα στη συνέχεια, χωρίς να μπορέσουν να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Υποψία φάσης στο 31΄με τον Τζινάρ να μπλοκάρει έυκολα το αδύναμο σουτ του Μαρκόπουλου. Λάθος απομάκρυνση του Τσουμάνη με το κεφάλι, στο 41, ο Ντος Σάντος έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε με τον Τζινάρ να απομακρύνει σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, μετά από το χτύπημα του Παπαδόπουλου στο πρώτο δοκάρι με τους «κιτρινόμαυρους» να απομακρύνουν σε νέο κόρνερ στην τελευταία επικίνδυνη επίσκεψη των δυο ομάδων στα αντίπαλα καρέ για το πρώτο ημίχρνο.

«Μίλησε» ο Αργεντινός!

Μόλις δέκα λεπτά χρειάστηκαν στο δεύτερο μέρος για να μπορέσουν οι «κιτρινόμαυροι» να ξεκλειδώσουν την άμυνα της Δόξας και να ανοίξουν το σκορ. Ο Καπνίδης γύρισε όμορφα το σώμα τυ στην μεγάλη περιοχή, σούταρε με τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μένκα και τον Πόι να παίρνει το ριμπάουντ και με δυνατό σουτ να γράφει το 1-0!

«Δώρο» του Τζινάρ…

Κυριολεκτικά από το… πουθενά η Δόξα Δράμας έφτασε στο 71΄στην ισοφάριση (1-1). Ο Μουτεσίδης δοκίμασε το πόδι του εκτός μεγάλης περιοχής, με τον Τζινάρ φαινομενικά να ελέγχει, αλλά να κάνει τραγικό λάθος με την μπάλα να φεύγει μέσα από τα χέρια του και να καταλήγει στα δίχτυα του Άρη. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 78΄ο Τάτος εξαπέλυσε έναν κεραυνό, αλλα η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μένκα, με την τύχη να γυρίζει την πλάτη στον αρχηγό του Άρη! Στο 88΄, ο Ν΄Λουντούλου έχασε σπουδαία ευκαιρία να πετύχει το τέρμα της νίκης, ωστόσο.

«Λύτρωση» από Κυβελίδη!

Για μία ακόμα φορά ο Λεωνίδας Κυβελίδης, έδωσε τη λύση! Η πίεση του Άρη απέφερε καρπούς, με τον επιθετικό του Άρη να πετυχαίνει με προβολή στο 93΄το νικητήριο τέρμα, λυτρώνοντας τους «κιτρινόμαυρους» και δίνοντας στον Άρη την 15η φετινή του εντός έδρας νίκη!

ΑΡΗΣ (Ν. Αναστόπουλος): Τζινάρ, Γεωργιάδης (46΄Βουτσιάς), Σαμαράς, Ρόβας, Καλογέρης (74΄Κυβελίδης), Ιντζίδης, Πόι, Ν΄Λουντούλου, Καπνίδης, Κόκε (65΄Τάτος), Τσουμάνης

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κ. Βασιλακάκης): Μένκα, Ρεβυθόπουλος, Βιτλής, Γκαρακλίδης, Βραμεντσάλης, Μουτεσίδης (80΄Αθανασιάδης), Γαϊδαρτζής (74΄Δούμπλατζης), Παπαδόπουλος Μ., Μαρκόπουλος, Ντος Σάντος, Σπάσιτς (61΄Παπαζούδης)

ΠΗΓΗ: pressaris

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα νέα της Football League