Θέμα isports.gr: Όσα χρειάζεται ένα γήπεδο για αγώνες Football League

0
88

Eπειδή το κυρίαρχο θέμα που επικρατεί μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Σπάρτη είναι η συζήτηση για το γήπεδο το isports.gr αφού ανέλυσε τον κανονισμό των γηπέδων της Football League σας παραθέτει τα σημαντικότερα σημεία για να γνωρίζετε όλοι ακριβώς τι πρέπει να έχει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που θα φιλοξενεί αγώνες Β’ Εθνικής.  Για να ξέρει ο καθένας από εσάς τι ακριβώς χρειάζεται ένα γήπεδο και να μην ακούτε δεξιά και αριστερά ασυναρτησίες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά τον κανονισμό ασφαλείας.

Χλοοτάπητας

Το γήπεδο μπορεί να διαθέτει είτε φυσικό είτε τεχνητό χλοοτάπητα.

Αίθουσες

Το γήπεδο πρέπει να διαθέτει τις ακόλουθες 6 αίθουσες:

α) μία αίθουσα αποδυτηρίων για κάθε ομάδα με τουλάχιστον: – εμβαδόν 50 τ.μ., – θέσεις καθήμενων για τουλάχιστον 25 άτομα, – 1 κλίνη μαλάξεων, – 1 πίνακα τακτικής, – 5 ντους, – 3 ατομικά αποχωρητήρια με λεκάνη, – 2 νιπτήρες με καθρέπτες, – 2 στεγνωτήρες μαλλιών, – 1 ψυγείο, – 1 γραφείο με τηλέφωνο και 3 καθίσματα.

β) μία αίθουσα αποδυτηρίων για τους διαιτητές με τουλάχιστον: – εμβαδόν 15 τ.μ., – ερμάρια για 4 άτομα, – 1 γραφείο με τηλέφωνο και 5 καθίσματα, – 1 κλίνη μαλάξεων, – 1 πίνακα τακτικής, – 1 ψυγείο, – 2 ντους, – 1 νιπτήρα με καθρέπτη, 5 – 1 στεγνωτήρα μαλλιών, – 1 ατομικό αποχωρητήριο με λεκάνη, – 1 ουρητήριο.

γ) δύο αίθουσες παρατηρητών με πρόσβαση σε εγκαταστάσεις επικοινωνίας, όπως τηλέφωνο και φαξ, ευρισκόμενες παραπλήσια, και με εύκολη πρόσβαση στα αποδυτήρια των ομάδων και των διαιτητών.

δ) ένα ιατρείο. Η αίθουσα αυτή πρέπει να έχει τουλάχιστον: – εμβαδόν 50 τ.μ., – 1 κλίνη ιατρικών διαγνώσεων, 7 – 2 κινητά φορεία τραυματιών, – 1 νιπτήρα (ζεστού νερού), – 1 ένα γυάλινο ερμάριο για τα φάρμακα, – 1 ερμάριο με κλειδαριά, – 1 κλίνη περίθαλψης, – 1 τηλέφωνο (εσωτερικό/εξωτερικό). Επιπλέον, η αίθουσα χρειάζεται να είναι εξοπλισμένη με ιατρικά όργανα και ιατρικό φαρμακευτικό εξοπλισμό σύμφωνα με τις υποδείξεις του ιατρού της αρμόδιας επιτροπής για την έκδοση άδειας λειτουργίας του γηπέδου.

Σχόλιο isports.gr: Μήπως η ανωτέρω αίθουσα για τις πρώτες βοήθειες πρέπει να υπάρχει σε οποιοδήποτε γήπεδο, οποιασδήποτε κατηγορίας για όλους τους αθλητές οποιουδήποτε αθλήματος;

ε) χώρο ελέγχου ντόπινγκ που να έχει εμβαδόν τουλάχιστον 20 τ.μ.

στ) μία αίθουσα πρέπει να προορίζεται για τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, εξοπλισμένη με γραφεία και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις επικοινωνίας. Αυτή η αίθουσα πρέπει να έχει τις ακόλουθες ελάχιστες διαστάσεις: 50 τετραγωνικά μέτρα.

Φωτισμός

Το γήπεδο πρέπει να διαθέτει ένα σύστημα φωτισμού (προβολείς)

Κερκίδες

Αναφορικά με την χωρητικότητα των θεατών, το γήπεδο πρέπει να πληροί την ακόλουθη ελάχιστη προδιαγραφή: κερκίδα με τουλάχιστον 200 θέσεις!

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τις απαιτήσεις ασφαλείας και λειτουργίας για ένα γήπεδο Football League. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα νέα της Football League