Άρης: Συνέντευξη τύπου Αναστόπουλου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να παρακολουθήσετε βίντεο από την συνέντευξη τύπου

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Άρη, ο Νίκος Αναστόπουλος σε μια συνέντευξη που ήταν απολογιστική για όλη τη χρονιά αλλά και για τα σχέδια για την Φουτμπολ Λιγκ:
Για την φετινή χρονιά: «Η ομάδα έκανε το αυτονόητο αγωνιστικά. Δεν το συζητάμε… Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας, που καθ” όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν κοντά μας. Όπου και αν παίξαμε. Μέχρι και στον Φιλώτα που έγινε χαλασμός Κυρίου. Έχουν πίκρα, αλλά είμαστε εδώ για να τους δώσουμε χαρά. Και θα το κάνουμε. Να ευχαριστήσω τον κ. Καρυπίδη που έβαλε τα χρήματα του για να έρθω εγώ και οι παίκτες. Τρίτον, ένα ευχαριστώ στους παίκτες. Ένα μπράβο, όχι γιατί πετύχαμε το αυτονόητο, αλλά για την προσπάθεια. Και όντως υπήρξε μεγάλη προσπάθεια, γιατί οι συνθήκες σε ορισμένα γήπεδα δεν μας ευνοούσαν. Η περσινή ομάδα με την φετινή, έχει τεράστια διαφορά, όσο απέχει η γη από την σελήνη. Από τον πρόεδρο μέχρι τους φροντιστές. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Φέτος σε όλα τα επίπεδα, είχαμε μεγάλη διαφορά. Στα αποδυτήρια υπήρχε ηρεμία. Υπολόγισα όλους τους παίκτες. Είχαμε μία πολυφωνία στο σκοράρισμα και γενικά είμαστε πολύ ήρεμοι μέσα στα αποδυτήρια. Έχω παίξει μπάλα και ξέρω ότι αν δεν υπάρχει υγεία και ηρεμία στα αποδυτήρια, αυτό έχει αντίκτυπο στο γήπεδο. Φτιάξαμε μία ομάδα σε χρόνο ρεκόρ και με μηδέν προετοιμασία, ανεβήκαμε. Η φιλοσοφία και η νοοτροπία της ομάδας, είναι ότι εμείς προετοιμαζόμαστε για την νίκη. Όπου και αν παίζουμε. Όχι για να ευχαριστήσουμε κάποιους. Παίζεις φιλικό; Πρέπει να κερδίζεις. Δεν θυμάμαι όσα χρόνια ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, μία τέτοια διαφορά στην βαθμολογία. Να έχουμε 21 βαθμούς από την 2η ομάδα. Δεν κάναμε κάποιο κατόρθωμα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο. Και στην Πριμέρα και στην Αγγλία και παντού. Έντεκα εναντίον έντεκα.

Αφού ήταν εύκολη η κατηγορία, γιατί πέρυσι ο Άρης δεν πέτυχε τον στόχο του; Πέρυσι με τον Καμπανιακό, γράφτηκε το 3-0 στην ιστορία και τσιμουδιά. Φέτος όμως κερδίσαμε την Κρύα Βρύση σε καφέ χορτάρι και μας έλεγαν γιατί νικήσαμε μόνο 2-1. Είχαμε ηρεμία και αυτή ξεκινάει από το αγωνιστικό τμήμα. Εμείς φέραμε την ηρεμία στην ομάδα. Ο Άρης είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Στις πέντε καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Αλλά στην Ελλάδα τονίζουμε και τα αυτονόητα. Δεν μπορεί πέρυσι να χάνουμε 3-0 και να γίνουμε πελάτες! Αυτό είπα στους παίκτες. Δεν θέλω να αναφέρω άλλη ομάδα. Η διαφήμιση πληρώνεται! Είμαστε Άρης και όπου και αν παίζουμε, πρέπει να κερδίζουμε!»

Για το γεγονός ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η επόμενη μέρα του Αρη: «Στις 30 του μήνα υπάρχει η γενική συνέλευση. Δεν είναι δίκαιο ένας άνθρωπος που έδωσε τα χρήματα του και υπέστη αυτή την ταλαιπωρία να μην πάρει την ομάδα. Στις συζητήσεις που έχουμε κάνει, αυτό είπαμε. Σκοπός μας είναι να κλείσει το τυπικό μέρος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τα υπόλοιπα. Μετά τις 30 Μαΐου θα είμαστε σε θέση να πούμε πολλά περισσότερα πράγματα όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Καθημερινά έρχονται προτάσεις. Πρώτα όμως θα λύσουμε τα εσωτερικά ζητήματα και μετά θα πάμε στα υπόλοιπα. Ο,τιδήποτε γίνει, όποιος παίκτης φύγει, θα του το πω ο ίδιος αυτοπροσώπως. Αυτό είναι πάγια αρχή μου. Με τους παίκτες υπάρχει μία έντιμη σχέση και το θεωρώ υποχρέωση μου».

Για την κριτική που δέχθηκε μέσα στην χρονιά και τις στιγμές που κρατάει από φέτος:«Δεν μίλησα για τον εαυτό μου, αλλά για την γενικότερη ατμόσφαιρα. Επί του προσωπικού δεν υπάρχει κάτι. Με 21 πόντους διαφορά, δεν γίνεται να έχουμε παράπονα. Η στιγμή που δεν μου άρεσε, ήταν με τον Λαγκαδά. Οπως πήγαινε το ματς, μείναμε πίσω στο σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα. Μείναμε με δέκα παίκτες. Η καλύτερη ήταν η γρήγορη επίτευξη του στόχου. Αυτό είναι και το πνεύμα που θα ακολουθήσουμε του χρόνου. Δεν θα περιμένουμε τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες, αλλά τι θα κάνουμε εμείς. Αδιαφορούμε τι κάνει ο 2ος».

Για το αν θα ενημερώσει τος παίκτες σχετικά με το μέλλον τους, μέχρι το φινάλε των προπονήσεων ή αν θα περιμένει τις εξελίξεις: «Ολοι μαζί ξεκινήσαμε και όλοι μαζί θα τελειώσουμε. Δεν γίνεται ο κάθε παίκτης να μάθει από αλλού ότι φεύγει. Θα του το πω εγώ».

Για την προεργασία της επόμενης χρονιάς: «Η πιο δύσκολη χρονιά, ήταν η φετινή. Στα περισσότερα γήπεδα, οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες. Δεν μπορούσες να παίξεις, αλλά δεν το επικαλεστήκαμε. Εδώ είχαμε μόνο μία ισοπαλία με το Αγιονέρι, που ήρθε να παίξει κλειστά. Εδώ ομάδες Σούπερ Λιγκ το έκαναν. Σε σχέση με πέρυσι, στην έδρα μας είχαμε μόνο μία απώλεια με το Αγιονέρι. Φάση δεν κάναμε. Η ευθύνη είναι του προπονητή».

Για το αν ανησυχεί σχετικά με τις εξωαγωνιστικές εξελίξεις: «Καθόλου! Η τελευταία δήλωση του κ. Καρυπίδη, το Πάσχα, λέει ότι η νέα ΠΑΕ θα συσταθεί κανονικά, θα πάρουμε αδειοδότηση και θα παίξουμε στην Φούτμπολ Λιγκ».

Για το αν ήταν ικανοποιημένος από την συμπεριφορά των παικτών, εντός και εκτός γηπέδου: «Οταν παίζεις στον Αρη πρέπει να είσαι έτοιμος. Ούτε ευκαιρίες δίνουμε. Ο Αρης είναι ομάδα που θέλει να κερδίζει. Ο κάθε παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος, όταν κρίνω ότι πρέπει να μπει και να παίξει αυτό που μπορεί. Αν εξαιρέσουμε τον Μαζουλουξή, όλοι είχαν χρόνο συμμετοχής. Και του χρόνου, πρέπει να έχεις μία ομάδα 20 παικτών που θα είναι έτοιμοι από όλες τις πλευρές. Περισσότερο δίνω βάση στο ψυχολογικό κομμάτι».

Για την στάση του σχετικά με την δημοσιοποίηση κάποιας συμφωνίας με έναν παίκτη:«Μπορεί να συμφωνήσουμε και να πάει να συναντήσει τον πρόεδρο. Αν δημοσιοποιηθεί η συνάντηση, δεν γίνεται η μεταγραφή. Υπάρχουν παραδείγματα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών: «Δεν υπάρχει παίκτης που στα 30 παιχνίδια του πρωταθλήματος, να έχει απόδοση. Πάντα υπάρχει και μία περίοδος ντεφορμαρίσματος. Είμαι ευχαριστημένος όμως από την διάθεση όλων. Αυτήν κρατάω. Υπάρχουν και πράγματα που κρατάω για τον εαυτό μου».

Για την γνώμη που σχημάτισε σχετικά με τον Σαμάντ και αν θα προχωρήσει σε άλλες δοκιμές παικτών: «Αν προταθεί κάποιος παίκτης, θα τον δω με τα μάτια μου. Αν είναι κάποιος που έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα, υπάρχει μία ιδιαιτερότητα. Για τον Σαμάντ, έχουμε ανθρώπους στην Γαλλία και στην Μαρσέιγ που μας πληροφόρησαν για αυτόν. Το μόνο αρνητικό ήταν ότι προερχόταν από μία αποχή δύο μηνών λόγω τραυματισμού».

Για τις αλλαγές στην ομάδα και αν θα είναι πολλές όσον αφορά το ρόστερ: «Σε μία ομάδα, πρέπει να υπάρχει ένας κορμός. Έχουμε έναν κορμό 6-7 παικτών, Έλληνες. Εγώ πιστεύω τον Έλληνα παίκτη. Γνωρίζει την νοοτροπία κάποιων αγώνων όπως τα ντέρμπι και με αυτό τον σκοπό οι παίκτες που θα έρθουν, θα είναι νέοι, γρήγοροι και με προτεραιότητα το ποδόσφαιρο. Όρεξη για μπάλα. Αν μία ομάδα δεν έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, δεν μπορεί να προχωρήσει και να πετύχει τους στόχους της».

Για το αν θα είναι έτοιμοι στο αγωνιστικό, όταν ολοκληρωθούν οι εξωαγωνιστικές εξελίξεις στην ομάδα: «Είμαστε πανέτοιμοι! Όλα όμως θα γίνουν με κάποια σειρά πραγμάτων. Όταν γίνουν αυτά που πρέπει, θα είμαστε έτοιμοι να πούμε πολλά».

Για το πως έζησε ο ίδιος την Γ” Εθνική και πως βλέπει την παρουσία του στην ομάδα σε βάθος χρόνου: «Οταν σου κάνει πρόταση ο Αρης, ανεξαρτήτου κατηγορίας, δεν παύει να είναι Αρης. Οταν έγινε όλη η προσπάθεια, στο μυαλό μου είχα ότι ξεκινώντας απ΄την Γ” Εθνική, να φτάσουμε στην Σούπερ Λιγκ. Και όταν θα το καταφέρουμε σε έναν χρόνο, δεν θα έχει τελειώσει η αποστολή μας. Αντίθετα, τότε θα αρχίσει».

Για το αν σκέφτεται το ενδεχόμενο παρουσίας τεχνικού διευθυντή στην ομάδα: «Οταν είναι ο κ. Καρυπίδης στην κορυφή και εγώ στο ποδοσφαιρικό τμήμα, σε τι να χρησιμεύσει ο τεχνικός διευθυντής. Παίρνω και εγώ τηλέφωνα».

Για την προετοιμασία της ομάδας: «Υπάρχουν περιπτώσεις εξωτερικού και εσωτερικού τις οποίες εξετάζουμε. Θα τις δούμε και θα αποφασίσουμε, πάντα με γνώμονα το συμφέρον μας. Αν είναι να πάμε στην Ιταλία και δεν υπάρχουν ομάδες για φιλικά, τι να πάμε να κάνουμε;».

Για τα τμήματα υποδομής της ομάδας: «Θα γίνει μία σοβαρή δουλειά σε αυτό κομμάτι, για να βγάλουμε παίκτες σε βάθος χρόνου. Θα δώσουμε και βάση στο θέμα του προπονητή. Πάνω απ” όλα σε τέτοιες καταστάσεις, πρέπει να είσαι παιδαγωγός. Οσον αφορά τα νέα παιδιά, ήδη Μπουλγκουρίδης και Ανδρεάκος είναι καιρό στην μάδα. Θα δούμε αύριο αν υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκονται στην αποστολή για το Σουφλί. Μέχρι το τέλος των προπονήσεων, θα γίνονται τουλάχιστον δύο φιλικά την εβδομάδα. Εχουμε υπόψιν μας και κάποια ακόμα παιδιά από την δεύτερη ομάδα τα οποία θα τσεκάρουμε και θα τους δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο. Θα προσπαθήσουμε η δεύτερη ομάδα να ακολουθήσει την φιλοσοφία της πρώτης ομάδας».

Για το φιλικό που προσπαθούσε να κλείσει ο Αρης με την Λυόν: «Δουλεύαμε ένα φιλικό με την Λυόν. Ήμασταν σε επαφές για να έρθει εδώ και να δώσουμε ένα φιλικό παιχνίδι, αλλά δυστυχώς τα χρήματα ήταν πολλά. Είναι στα υπόψιν μας. Το κοιτάμε, για να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα νέα της Football League