Γ’ Εθνική 4ος όμιλος: Πλεονέκτημα ανόδου για τον ΟΦΗ. Βαθμολογία, αποτελέσματα 29ης, πρόγραμμα 30ης αγων.

Ο ΟΦΗ νίκησε εκτός έδρας (0-1) τον Άλιμο, ενώ ο Φωστήρας έμεινε ισόπαλος (1-1) με την Επισκοπή. Η ομάδα του Ηρακλείου είναι πλέον το ξεκάθαρο φαβορί για άνοδο στη Football League, στο +2 από τον “φονέα” τον οποίο υποδέχεται την Κυριακή (22/5).

Μια αγωνιστική απομένει για το τέλος του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και ο ΟΦΗ έγινε το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της ανόδου. Στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής, η ομάδα του Ηρακλείου νίκησε 1-0 στην Αθήνα τον Άλιμο, εκμεταλλευόμενη τη “γκέλα” (1-1) του Φωστήρα με την Επισκοπή.

Στο +2 από τη 2η θέση ο ΟΦΗ

Την κατάσταση στα χέρια του έχει ο ΟΦΗ στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια επικράτησαν εύκολα 1-0 του Αλίμου στην Αθήνα, είναι μόνοι πρώτοι στην κορυφή και ενώ απομένει μια αγωνιστική για το τέλος. Στο 29′ ο Πόποβιτς σούταρε από πλεονεκτική θέση, η μπάλα χτύπησε στο σώμα αμυνόμενου και κατέληξε στα δίχτυα (0-1).

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι είχαν και τρία δοκάρια. Το πρώτο λίγο πριν μπει το γκολ. Συγκεκριμένα, στο 25′ ο Χαντί έδωσε στον Καλέ, αυτός έκανε το πλασέ και η μπάλα βρήκε στη δεξιά δοκό του Μακρίδη.

Στο 38′ ο Χαντί έδωσε στον Πόποβιτς, αυτός μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων, με πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Μακρίδη, όμως αυτή κατέληξε στο κάθετο δοκάρι. Στο 44′ ο Πόποβιτς πήρε τη μπάλα από τον Καλέ, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο.

Στο δεύτερο μέρος οι Κρητικοί εξακολούθησαν να έχουν την υπεροχή και διατήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα.

ΑΛΙΜΟΣ (Ν. Βαμβακούλας): Μακρίδης, Γωργάκης, Κακούτης, Αφράτης, Κολλινιάτης, Ντούτης, Νούλας (46′ Αντμίρ), Χακράμα, Κατσαδούρος (69′ Ταλάκου), Πετούσης (46′ Κάλφας), Χρήστου.

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Κοιλιάρας, Κώτσιος (73′ Γκούμας), Φαζός, Νάστος, Σαχινίδης (67′ Φαμπίνιο), Φραγκουλάκης, Πόποβιτς, Χαντί (86′ Φουκαράκης), Καλέ.

Τώρα δεν έχει το πάνω χέρι ο Φωστήρας

Αν ο Φωστήρας επικρατούσε της Επισκοπής στο Ρέθυμνο, ακόμα και η ισοπαλία στην τελευταία αγωνιστική, την επόμενη Κυριακή (22/5) με τον ΟΦΗ, θα του έδινε τον προβιβασμό στη Football League. Οι Ρεθυμνιώτες, ωστόσο, κράτησαν τον “φονέα” στο 1-1 και έτσι η ομάδα του Ταύρου είναι πια στο -2 από την πρώτη θέση.

 

Ο Φωστήρας άνοιξε το σκορ στο 51′, όταν ο Ντάφλας σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και νίκησε τον Γεωργίου (0-1). Οι Ρεθυμνιώτες απάντησαν στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Μηνάς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Νίκου με κεφαλιά έκανε το 1-1!

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Γεωργίου, Καψιώτης, Νίκου, Παπαδήμας, Χαλκιαδάκης, Πάντζεφ, Γούλας  (69′ Σισκόφ), Ιβάνοφ (90′ Πάτας), Μίλιτς, Μηνάς, Ντινιωτάκης (90′ Μανωλακάκης)

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Γιώρας, Καλημέρης (74′ ΚαΪμακαμούδης), Κάπελας, Νικολόπουλος, Βελέτης, Μαγκίνας, Τάφλας, Σκάρος, Όγκουε, Στάμος (55′ Tαχματζίδης), Ζαγοριανός (90′ Γεροκωνσταντής)

Έμεινε η Κηφισιά, έπεσε ο Αστέρας Βάρης

Στα άλλα δύο σημαντικά παιχνίδια του 4ου ομίλου, η Κηφισιά νίκησε εκτός έδρας 2-1 τη Γλυφάδα και συνδυασμό με το 1-1 του Αστέρα Βάρης απέναντι στην Τριγλία Ραφήνας εξασφάλισε την παραμονή στη Γ’ Εθνική. Έτσι, η ομάδα της Βάρης υποβιβάστηκε στο τοπικό.

Παραμονή για Εθνικό Φιλιππιάδας

Ο Εθνικός Φιλιππιάδας είναι ο μεγάλος κερδισμένος της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής του 2ου ομίλου. Νίκησε 2-0 εκτός έδρας τον Δωτιέα Αγιάς και εξασφάλισε την παραμονή του στη Γ’ Εθνική. Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης είχε την κατάσταση στα χέρια του και με νίκη επί της Νίκης Βόλου θα έμεινε αυτός. Έμεινε όμως στο 1-1 και υποβιβάστηκε. Στο τοπικό και ο Πύρασος Ν. Αγχιάλου.

Τα αποτελέσματα στον 4ο όμιλο (29η):

Άλιμος – ΟΦΗ 0-1

Επισκοπή – Φωστήρας 1-1

Ιωνικός-Ατρόμητος Πειραιά 1-0

Αστέρας Βάρης-Τριγλία Ραφήνας 1-1

Γλυφάδα-Κηφισιά 1-2

ΠΑΟ Κρουσώνας-Ηράκλειο 1-0

Ηλυσιακός-Ερμής Ζωνιανών 3-1

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

1. ΟΦΗ 65

…………………………………………………..

2. Φωστήρας 63

3. Τριγλία Ραφήνας 57

4. Εθνικός 55

5. Ιάλυσος 52

6. Ερμής Ζωνιανών 47

7. Ιωνικός 46

8. Ηλυσιακός 46

9. Κηφισιά 43

…………………………………………………..

10. Αστέρας Βάρης 38

11. ΠΑΟΚρουσώνα 32

12. Ατρόμητος Πειραιά 29

13. Επισκοπή 28

14. Ηράκλειο 20

15. Γλυφάδα 10

16. Τράχωνες Αλίμου 9

Η επόμενη αγωνιστική (30ή)

Κυριακή 22 Μαΐου (17.00)

ΟΦΗ – Φωστήρας Αθηνών

Κεραυνός Γλυφάδας Α.Ο. – Αστέρας Βάρης

Τρίγλια Ραφήνας – Ιωνικός

Κηφισιάς ΑΕ – ΠΑΟ Κρουσσώνος

Ατρόμητος Πειραιά – Ηλυσιακός

Ηράκλειο ΑΕ – Ιάλυσος

Ερμής Ζωνιανών – ΑΟ Τραχώνων Αλίμου

Εθνικός Πειραιά ΟΦΠΦ – Επισκοπή

ΠΗΓΗ: sport24.gr