Απόλλων Σμύρνης: Ποινή -6 βαθμούς. Καταθέτει έφεση. Βαθμολογία

0
138

Αν και με σημαντική καθυστέρηση, ο αθλητικός δικαστής της Φούτμπολ Λιγκ ανακοίνωσε την ποινή του Απόλλωνα Σμύρνης, για την παράβαση συμμετοχής έξι αλλοδαπών και μη κοινοτικών παικτών (σ.σ. αντί πέντε που είναι το όριο) στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό, όπου η “ελαφρά ταξιαρχία” επικράτησε με 1-0.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο αγώνας κατακυρώνεται με 3-0 στους “σταχυοφόρους”, ενώ από τον Απόλλωνα αφαιρούνται οι τρεις βαθμοί της νίκης και επιπλέον τρεις βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα. Κατά συνέπεια, ο Απόλλωνας παραμένει στην 4η θέση της βαθμολογίας, αλλά “πέφτει” στους 57 βαθμούς, όσους έχει και η Λαμία, ενώ ο Πανελευσινιακός ανεβαίνει στους 31 κι ελπίζει βάσιμα για την παραμονή του στην κατηγορία.

Ετσι, η βαθμολογία έχει ως εξής:

1. Κέρκυρα 72
-. Λάρισα 72
3. Τρίκαλα 63
4. Απόλλων Σμύρνης 57
-. Λαμία 57
6. Κισσαμικός 51
7. Καλλιθέα 46
8. Αχαρναϊκός 44*
9. Πανσερραϊκός 40
10. Αναγέννηση Καρδίτσας 39
11. Παναιγιάλειος 38
12. Αγροτικός Αστέρας 37
13. Α.Ο. Χανιά 35*
14. Ζάκυνθος 31
-. Πανελευσινιακός 31
16. Παναχαϊκή 28
17. Ολυμπιακός Βόλου10
18. Εργοτέλης 7

ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΕΦΕΣΗ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Με την αιτιολογία ότι «στην απόφαση δεν απαντάται ουσιαστικά κανένας ισχυρισμός μας για την έλλειψη εννόμου συμφέροντος των ΠΑΕ Κασσιόπης και Λάρισας για την άσκηση καταγγελίας», οι διοικούντες την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, ανακοίνωσαν σήμερα πως θα καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή της Football League, βάσει της οποίας από την «ελαφρά ταξιαρχία» αφαιρέθηκαν έξι βαθμοί.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση, που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, έχει ως εξής:

«Εξεδόθη σήμερα η υπ. αριθ. 86/2016 απόφαση του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Football League, η οποία έκρινε επί της ένστασης της ΠΑΕ Πανελευσινιακός, της καταγγελίας της ΠΑΕ Κασσιόπης και της καταγγελίας της ΠΑΕ Λάρισας, σχετικά με τον αγώνα της ομάδας μας με την ΠΑΕ Πανελευσινιακός που διεξήχθη την 28.03.2016 στο γήπεδο της Ελευσίνας και έληξε με σκορ 1-0 υπέρ μας.

Προς αποφυγή παρερμηνειών και αντιφάσεων, όπως προκύπτει και από το κείμενο της απόφασης, ουδέποτε ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη για το θέμα αυτό κατά της ομάδας μας (άλλωστε αυτό δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς).

Η υπόθεση αφορούσε αίτημα της ΠΑΕ Πανελευσινιακός για αντικανονική συμμετοχή όλων των μη Ελλήνων ποδοσφαιριστών της ομάδας μας και ειδικά του Άντονι Φατιόν, αίτημα της ΠΑΕ Κασσιόπης για αντικανονική συμμετοχή όλων των μη Ελλήνων ποδοσφαιριστών μας και αίτημα της ΠΑΕ Λάρισας για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Τζόναθαν Παρπέξ.

Το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο απέρριψε στο σύνολό της την ένσταση της ΠΑΕ Πανελευσινιακός, κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς μας. Επιπλέον, απέρριψε και την καταγγελία της ΠΑΕ Κασσιόπης σύμφωνα με το αίτημά της για αντικανονική συμμετοχή του συνόλου των μη Ελλήνων ποδοσφαιριστών, προχώρησε ωστόσο αυθαίρετα και την έκανε εν μέρει δεκτή βάσει ενός αιτήματος που ουδέποτε διατυπώθηκε από την ΠΑΕ.
Παράλληλα, το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο έκανε δεκτή την καταγγελία της ΠΑΕ Λάρισας αναφορικά με τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή μας Τζόναθαν Παρπέξ.

Δυστυχώς στην απόφαση δεν απαντάται ουσιαστικά κανένας ισχυρισμός μας για την έλλειψη εννόμου συμφέροντος των ΠΑΕ Κασσιόπης και Λάρισας για την άσκηση καταγγελίας, γεγονός που θα οδηγούσε κανονικά στην απόρριψη και των καταγγελιών των δύο αυτών ομάδων, πέραν της ένστασης του Πανελευσινιακού.

Παρά την αντίθεσή μας προς το μέρος της απόφασης που δεν δέχεται (ή δεν απαντάει καθόλου) στους ισχυρισμούς μας, επαναλαμβάνουμε την πίστη και εμπιστοσύνη μας προς τους τακτικούς δικαστές που απαρτίζουν πλέον τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου. Ωστόσο η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, διαφωνώντας με την απόφαση κατά το μέρος που κάνει δεκτά τα ανωτέρω, θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση έφεσης για την ανατροπή των εσφαλμένων κεφαλαίων της απόφασης που δεν μας δικαιώνουν.

ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα νέα της Football League