Σπαρτιάτες Δρομείς: Επιτυχίες σε Ολύμπιο Δρόμο και Αέθλιο αγώνα

0
203

Το Περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθησαν δύο υπερμαραθώνιοι δρόμοι με πολλές επιτυχίες για το σύλλογο των Σπαρτιατών Δρομέων (ΣΔ).
Τα 180 χιλιόμετρα του Ολύμπιου Δρόμου που ξεκίνησαν την Παρασκευή στις 14:30 ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, μαζί με των αγώνα των 62 χιλιόμετρών, δύο αγώνες με ταυτόχρονη εκκίνηση από την αρχαία Νεμέα.
Και στους δύο αγώνες οι ΣΔ κέρδισαν πολλές διακρίσεις και τα βλέμματα του κόσμου των υπεραποστάσεων έπεσαν πάνω στο σύλλογο μας μετά από τις πολλαπλές επιτυχίες που σημείωσαν τα μέλη του.
Έτσι στα 62 km (Αρχαία Νεμέα- Λεβίδη) είχαμε δύο Σπαρτιάτες δρομείς στο βάθρο, τον Ιωάννη Δημόπουλο και τον Νίκο Δασκαλόπουλο στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα της γενικής κατάταξης.
Στον Ολύμπιο Δρόμο των 180 απαιτητικών χιλιομέτρων μετά από μια δυνατή προσπάθεια ο Νίκος Κωσταρίδης τερμάτισε πέμπτος στη γενική και δεύτερος Έλληνας.
Ο Ολύμπιος Δρόμος των 180 χιλιομέτρων είναι ένας αγώνας που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια με εκκίνηση την Αρχαία Νεμέα και τερματισμό την Ολυμπία. Περνάει από 19 χωριά σε Αρκαδία και Ηλεία χαρακτηρίζεται από πολυποίκιλο τερέν άσφαλτο χωματόδρομο μονοπάτια, συνολική υψομετρική 5000 μέτρα, και διασχίζει βουνά όπως το Μαίναλο και τον Ολίγυρτο, και έχει όριο τερματισμού τις 28 ώρες.
Τα φετινά 180 χιλιόμετρα του ολύμπιου δρόμου διεξήχθησαν κάτω από πολύ δυσμενής καιρικές συνθήκες καθώς στο περισσότερο τμήμα της διαδρομής οι αθλητές βρέθηκαν μέσα στο μάτι του κυκλώνα και έπρεπε να αντιμετωπίσουν κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις δυνατούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες. Το τερέν έγινε βαρύ και απαιτητικό και ανέβασε το βαθμό δυσκολίας της διαδρομής σε δυσθεώρητα ύψη. Η δυσκολία του αγώνα αποτυπώθηκε στις 60 εγκαταλείψεις μεταξύ των οποίων υπήρχαν και ηχηρά ονόματα.
Παρόλα αυτά οι δρομείς του συλλόγου μας με την πολύ καλή προετοιμασία, την εμπειρία που διαθέτουν, τα ψυχικά αποθέματα, το ομαδικό πνεύμα, τη συλλογικότητα, τη βοήθεια που υπήρχε μεταξύ των μελών κατάφεραν να πετύχουν το απόλυτο έξι στα έξι στη διαδρομή.
Φυσικά οι προσπάθεια όλων των μελών είναι σημαντική γιατί μεταξύ αυτών υπήρχαν δρομείς που έκαναν το πρώτο βήμα στις μεγάλες αποστάσεις όπως ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Γιώργος Κατσής πετυχαίνοντας σημαντικές επιδόσεις.
Αξιοσημείωτη επίσης η προσπάθεια των μεγάλων της παρέας Δημήτρη Σπυράκη , Παναγιώτη Καραλιά και Ιωάννη Χατζηδάκη.
Παράλληλα στο ορεινό αγώνα που διεξήχθη στη Ζήρεια της ορεινής Κορινθίας συμμετείχε ο Αθανάσιος Μπαγιώκος. Ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών.

Αποτελέσματα Ολύμπιου Δρόμου 180 χιλ.

148 στην αφετηρία
88 τερμάτισαν

Θέση γενικής Ονομ/μο Χρόνος
5 Νίκος Κωσταρίδης 22:58:59
11 Σταύρος Σταυρόπουλος 24:23:01
35 Τάσος Καραμπάτος 26:19:14
36 Θύμιος Κωσταρίδης 26:19:17
50 Σπύρος Θεοδοσόπουλος 27:04:29
63 Πάναγιώτης Καραλιάς 27:37:59

Αποτελέσματα 62 χιλ.
Σε σύνολο 62 τερματισάντων

Θέση γενικής Ονομ/μο Χρόνος
2 Δημόπουλος Ιωάννης 5:50:52
3 Δασκαλόπουλος Νίκος 6:27:15
16 Βλαχάκος Παναγιώτης 7:17:16
17 Κατσής Γεώργιος 7:17:16
36 Σπυράκης Δημήτριος 7:58:33

Ολοκληρώνοντας να σημειώσουμε την δυνατή παρουσία της ομάδας διάσωσης ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ που βοήθησε εθελοντικά στην εξέλιξη του αγώνα σε θέματα ασφάλειας των αθλητών.

Μέλη του ΕΤΟΙΜΟΚΛΗ που συμμετείχαν:

Βασίλαρος Γεώργιος
Κορτζής Γεώργιος
Μπακής Νίκος
Τσαγκάρη Ελένη
Χυτούδης Αλέξανδρος

Για το Δ.Σ.
Ευχαριστούμε.