ΕΠΟ: Δεν καλύπτονται τα κενά στα επαγγελματικά και τοπικά πρωταθλήματα

0
97

Από φέτος τίθεται σε ισχύ η απόφαση που έχει ήδη πάρει από πέρυσι η ΕΠΟ ότι σε όλες τις κατηγορίες ποδοσφαίρου, και τοπικών πρωταθλημάτων αλλά και επαγγελματικών, δεν καλύπτεται οποιοδήποτε κενό δημιουργηθεί αν μια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία της.

Αν λοιπόν μια ομάδα είτε Α’ Λακωνίας, είτε Α1 Λακωνίας, είτε Β’ Κατηγορίας, δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα που έχει δικαίωμα, τότε αυτή η θέση μένει κενή. Και δεν καλύπτεται από επιλαχούσα ομάδα, προερχόμενη από την κατώτερη κατηγορία.

Όπως δηλαδή γινόταν παλιότερα (η κάλυψη), και μέχρι και πέρυσι για τελευταία φορά.

Το ισχύον Άρθρο 4 “Συμμετοχή Ομάδων στα Πρωταθλήματα” του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, είναι ξεκάθαρο και συγκεκριμένα αναφέρει:

1. Η συμμετοχή των ομάδων στα πρωταθλήματα και σε όλους τους αγώνες τους είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ορίζονται από τις προκηρύξεις τους. Στην περίπτωση που δεν τηρείται αυτή η υποχρέωση, επιβάλλονται οι κυρώσεις που, κατά περίπτωση, ορίζονται από τον παρόντα Κανονισμό. Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. δύναται να εξαιρεί της συμμετοχής, ομάδες των Ε.Π.Σ. μετά από σχετική αίτησή τους.

2. Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους δεν συμπληρώνεται για κανένα λόγο.

Υπενθυμίζεται ότι παραμένει το δικαίωμα μιας ομάδας να αγωνιστεί από την ίδια σεζόν σε κατώτερη κατηγορία χωρίς καμιά επίπτωση (π.χ. ο Εθνικός Αμπελοκάμπου να μην παίξει στην Α1 αλλά να παραμείνει στην Α2 ή επίσης π.χ., ο Απόλλων Σμίλα να μην παίξει στην Α2 όταν οριστικοποιήσει εισιτήριο μέσα από τα πλέι οφ ανόδου που δίνει αλλά να παραμείνει στη Β”, ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα να επιλέξει να δηλώσει σε χαμηλότερη κατηγορία από αυτήν που έχει δικαίωμα συμμετοχής). Αλλά, όπως προαναφέραμε, το κενό που θα μείνει σε μια τέτοια περίπτωση “δεν συμπληρώνεται για κανέναν λόγο”…

Η τελευταία φορά που επετράπη συμπλήρωση ήταν λοιπόν πέρυσι, με βάση τα ισχύοντα. Τα οποία ισχύοντα δεν προβλέπεουν πλέον εξαιρέσεις.