Γ’ Εθνική 3ος όμιλος: Οι ομάδες της αγωνιστικής περιόδου 2016-17

0
94

Οι όμιλοι της νέας Γ’ Εθνικής της προσεχούς περιόδου θα αργήσουν να οριστικοποιηθούν, καθώς θα πρέπει πρώτα να επισημοποιηθούν οι δηλώσεις συμμετοχής. Κι αυτό θα γίνει επίσημα στις αρχές Αυγούστου(τα τελευταία χρόνια η τελευταία μέρα δήλωσης ήταν, ή στις 5/8 ή στις 6/8 ή στις 11/8).

Αν λοιπόν δεν γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί η σύνθεση των ομίλων.

* Ωστόσο, με βάση τα όσα ίσχυσαν τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά το αμέσως προηγούμενο που ολοκληρώθηκε, μπορούμε πλέον μέσα από το ρεπορτάζ του Iliaoikonomia.gr να …προβλέψουμε μια πιθανή σύνθεση του 3ου Ομίλου, της κατηγορίας. Όπου υπάρχει ηλειακό ενδιαφέρον με τη συμμετοχή τριών πλέον ομάδων.

 

Σίγουρες και … σχεδόν σίγουρες

 

Προς το παρόν λοιπόν, φτάνοντας και στην ολοκλήρωση των προβιβασμών από τα μπαράζ ανόδου των ΕΠΣ κι ενώ γνωρίζουμε (ουσιαστικά, αν και αναμένεται η επικύρωση) πλέον και τους υποβιβασμούς από τη Β’ Εθνική, γνωρίζουμε αρκετά, έστω αρχικά, πράγματα για τη σύνθεση του Ομίλου.

 

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 3ος Όμιλος

 

– Κατ’ αρχήν προορίζονται για τον Όμιλο αυτόν, οι ομάδες που έμειναν από τον περσινό όμιλο, δηλαδή οι:

Δόξα Ν. Μανωλάδας (Ηλείας)

ΠΑΟ Βάρδας (Ηλείας)

Παναργειακός (Αργολίδας)

Παναρκαδικός (Αρκαδίας)

ΠΑΟ Λουτρακίου (Κορινθίας)

Ερμιονίδα (Αργολίδας)

Χαλκίδα (Εύβοιας)

Αιολικός (Λέσβου)

Για την ομάδα της Μυτιλήνης, να υπενθυμιστεί ότι η ίδια επέλεξε αυτό τον Όμιλο κατά τις δυο τελευταίες περιόδους, αντί π.χ. του 2ου ή του 4ου, μιας και η ΕΠΟ στις νησιωτικές ομάδες του Αιγαίου δίνει δικαίωμα προτίμησης και τις ρωτάει (αυτές) πριν τις τοποθετήσει.

Το ίδιο έγινε στο πρωτάθλημα που έληξε, και με τον Κανάρη Νενήτων Χίου (διάλεξε 3ο) και με τον Ιάλυσο Ρόδου (διάλεξε 4ο).

 

Κι ακόμα:

– Από υποβιβασμούς από τη Β’ Εθνική (αναμένεται η επίσημη επικύρωση επ’ αυτού)

Παναχαϊκή (Αχαίας)

Ζάκυνθος (Ζακύνθου)

 

– Από προβιβασμούς από τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών ΕΠΣ

Αστέρας Αμαλιάδας (12ος – Ηλείας),

Αχαϊκή (12ος – Αχαίας)

Τσικλητήρας Πύλου (13ος – Μεσσηνίας)

Δόξα Μεγαλόπολης (13ος – Αρκαδίας)

Ζευγολατιό Κορινθίας (11ος – Κορινθίας)

ΑΕ Ιστιαίας (7ος – Εύβοιας)

 

Αυτές οι ομάδες είναι 16 (ως τώρα).

Με μια μικρή εκκρεμότητα, αν ο Αιολικός διαλέξει και φέτος τον 3ο Όμιλο (εφόσον όπως προαναφέραμε οι νησιωτικές του Αιγαίου ερωτηθούν πρώτα, όπως έγινε την τελευταία διετία).

Ενώ με την ίδια λογική θα ερωτηθούν και οι, Ρόδος (Δωδεκαννήσου) και Πανθηραϊκός (Κυκλάδων) που προέρχονται από το 10ο όμιλο των μπαράζ ανόδου. Όπως θα ερωτηθεί εκ νέου – με βάση τα ως τώρα ισχύοντα – κι ο Ιάλυσος. Θεωρείται πάντως απίθανο οι τρεις αυτές να προτιμήσουν τον 3ο Όμιλο, και προρίζονται για τον 4ο.

 

Ίσως και με μια επίσης μικρή εκκρεμότητα αν η ΕΠΟ αφήσει τις ομάδες της Εύβοιας στον 3ο Όμιλο (και δεν τις πάει στον 2ο, κάτι που όμως ως τώρα δεν φαίνεται καθόλου πιθανό).

 

* * * Ενώ επίσης, αν κάποια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή, θα μείνει και μια εκκρεμότητα αν η ΕΠΟ θα τις αφήσει τότε 15 ή θα επιχειρήσει να τις συμπληρώσει για 16.

Πέρυσι πάντως στον αρχικό καταμερισμό τις είχε αφήσει 15 (κι ο Πανηλειακός αποχώρησε οριστικά κι επίσημα την ημέρα της κλήρωσης, οπότε έμειναν 14 που ξεκίνησαν)

 

* Δεν υπάρχει φέτος – σε αντίθεση με τις δυο προηγούμενες χρονιές – ομάδα από τη Δυτική Αττική: Ο Πανελευσινιακός είναι στη Β’ Εθνική και παρέμεινε, ο Βύζας Μεγάρων υποβιβάστηκε, ενώ ο φετινός πρωταθλητής ΑΟ Ζωφριάς δεν ανέβηκε στα μπαράζ.

* Ενώ σε ότι αφορά πιο “βόρειες” ομάδες, αν χρειαστεί για κάποια κάλυψη κ.τ.λ., είναι αυτές από τον 8ο Όμιλο πρωταθλητών των μπαράζ πρωταθλητών: ο Τηλυκράτης Λευκάδας (ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας) και η Αμβρακία Κωστακίων (ΕΠΣ Άρτας).

Πρόπερσι υπενθυμίζεται, είχε τοποθετηθεί η ΑΕ Καραισκάκης (Άρτας) στον 3ο Όμιλο.

Αν πάει πάντως το θέμα σε κάλυψη από τόσο βόρεια, πρώτος υποψήφιος είναι ο Τηλυκράτης, γιατί οι ομάδες της Άρτας είναι πάνω από μια και η τακτική της ΕΠΟ είναι να μη χωρίζει τις ομάδας μιας Ένωσης αν αυτές είναι μέχρι τέσσερις.

 

– Όλα αυτά βέβαια με την υποσημείωση, για μια ακόμα φορά, ότι:

Ακόμα είναι νωρίς για τον καταρτισμό των Ομίλων, που κάθε χρόνο έχει κάποιες διαφορές.

α) Ανάλογα με τις ομάδες της κάθε Ένωσης.

β) Κι ανάλογα με το αν τελικά θα δηλώσουν συμμετοχή όλες όσες έχουν δικαίωμα. Είναι κι αυτό “κλειδί”, γιατί δεν αποκλείονται …αδυναμίες και αποχωρήσεις! Που ακόμα κι αν είναι από άλλες περιοχές, επηρεάζουν σε τέτοια περίπτωση το συνολικό καταρτισμό (ο οποίος ξεκινάει από Βορρά και κατεβαίνει προς Νότο, που πλάνο που σχεδιάζει και συμπληρώνει η ΕΠΟ).

Αν πάντως δηλώσουν όλες, τότε η σύνθεση του 3ου Ομίλου που προαναφέρουμε, μπορεί να θεωρηθεί και σχεδόν “κλειδωμένη”!

ΠΗΓΗ: iliaoikonomia.gr