Ο Δημητρόπουλος με την Εθνική πίστας στη Γερμανία

????????????????????????????????????

Ο Περικλής Ηλίας είναι τελικά ο αθλητής που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας, στην ορεινή ποδηλασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Την εισήγηση έκανε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κατσέλης, με την σύμφωνη γνώμη του εφόρου Γιάννη Παττέ και την απόφαση πήρε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ποδηλασίας, στην χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση.

 

Ο 29χρονος (γενν. 26 Ιουνίου 1986) Περικλής Ηλίας (ορεινή ποδηλασία) θα είναι λοιπόν ο τρίτος Έλληνας ποδηλάτης που θα αγωνισθεί στο Ρίο, μετά τον Χρήστο Βολικάκη (πίστα) και τον Γιάννη Ταμουρίδη (δρόμο).

 

Αναπληρωματικός του Περικλή Ηλία είναι ο Δημήτρης Αντωνιάδης, που διεκδικούσε κι εκείνος το εισιτήριο για Ρίο μέχρι την τελευταία στιγμή.

 

Στην Γερμανία οι Έφηβοι της πίστας

 

  • Πρεμιέρα σήμερα στο Κότμπους της Γερμανίας, στο πολύ ισχυρό διεθνές Grand Prix von Deutschland Cottbus, με την συμμετοχή και της Εθνική μας ομάδας ποδηλασίας πίστας Τζούνιορς (Εφήβων) ταχύτητας. Αγώνες που περιλαμβάνουν τις κατηγορίες ανδρών, εφήβων, γυναικών, νεανίδων και τελειώνουν αύριο Σάββατο (11/06) βράδυ. Μετέχουν αθλητές από την Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, Πολωνία, Βέλγιο, Δανία, Γουατεμάλα, Κολομβία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Τσεχία Νότια Αφρική, Κουβά , Σουριναμ, Βραζιλία και την Ελλάδα.

 

Τη χώρα μας εκπροσωπούν οι Βασίλης Δημητρόπουλος (Σπαρτιατικός) και Κωνσταντίνος Κωνσταντούρας (Διαγόρας Ρόδου), οι οποίοι αναχώρησαν από την Αθήνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή Στέργιο Σαλπαδήμο, ενώ ο Σπύρος Δεβάρης που αγωνίζεται στην Ελβετία ενσωματώθηκε στην Γερμανία με την υπόλοιπη αποστολή. Σήμερα και οι τρεις θα αγωνισθούν στο κειριν και αύριο στο σπριντ.

Οι αγώνες περιλαμβάνονται στην προετοιμασία των αθλητών ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος πίστας που θα γίνει 12-17/06/2016 στο Montichiari της Ιταλίας και η ομοσπονδία παρά τις οικονομικές δυσκολίες επέλεξε να στείλει στην Γερμανία τους τρεις ποδηλάτες προκειμένου να πάρουν εμπειρίες από μεγάλους και δυνατούς αγώνες.  Να θυμίσουμε ότι ο Βασίλης Δημητρόπουλος, πριν από λίγες μέρες είχε κατακτήσει ένα χρυσό και ένα χάλκινο στο Grand Prix της Μόσχας.