Τσάκωνας και Στεφανίδη κάλεσαν τον κόσμο στο Πανελλήνιο

0
176

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα, στην πόλη που φιλοξενεί το κορυφαίο εγχώριο γεγονός για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το 102ο Πρωτάθλημα Ανδρών και το 82ο Γυναικών θα αποτελέσει πρόκληση για εκατοντάδες Ελληνες αθλητές και αθλήτριες, αλλά και τους φιλάθλους, που θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά σπουδαία ονόματα του ελληνικού στίβου. Ο ΣΕΓΑΣ παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου με βασικούς ομιλητές την Κατερίνα Στεφανίδη και τον Λυκουργο Τσάκωνα. Οι δύο πρωταθλητές μας κάλεσαν τον κόσμο στο στάδιο και αναφέρθηκαν και στην αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται ενόψει των αγώνων που έπονται. Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής και ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.

“Θέλουμε να καλέσουμε τον κόσμο στους αγώνες. Πιστεύω πως είναι αρκετά ακόμη τα παιδιά που θα καταφέρουν να πιάσουν τα όρια για τις μεγάλες διοργανώσεις. Για εμένα το Πρωτάθλημα είναι ένας ακόμη αγώνας, όπως κάθε φορά θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Είμαι σε καλή κατάσταση και έχω ως πρώτο στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ”, είπε ο Λυκούργος Τσάκωνας, που στην Πάτρα θα τρέξει τόσο 100 μ. όσο και 200 μέτρα.

“Θέλω να καλέσω τον κόσμο στο στάδιο για να βοηθήσει τις προσπάθειες μας. Εγώ θα κάνω το καλύτερο δυνατό”, είπε από την πλευρά της η Στεφανίδη και απάντησε σχετικά με το αν θα επιδιώξει να δοκιμάσει και πάλι τα 5,00 μέτρα. “Ελπίζω πως θα έχω την ευκαιρία. Στη Φιλοθέη είχα καλές προσπάθειες, ελπίζω το ίδιο να συμβεί και στην Πάτρα. Η Γωγώ Τσιλιγκίρη μου έστειλε μήνυμα και μου είπε πως το 1997 στην Πάτρα έγινε η πρώτη Ελληνίδα που πέρασε τα 4,00 μ. και μου ευχήθηκε φέτος στην ίδια πόλη να είμαι εγώ εκείνη που θα κάνω για πρώτη φορά 5,00 μέτρα”, είπε.

“Οπως φαίνεται θα έχουμε μεγάλη ομάδα τόσο για το Ρίο όσο και το Αμστερνταμ, στην ουσία τώρα ξεκινάμε τη σεζόν με το πρώτο από τα μεγάλα Πρωταθλήματα της χρονιάς. Θέλω να καλέσω τους φιλάθλους να έρθουν στο στάδιο και να βοηθήσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες μας. Είμαστε αισιόδοξοι πως στους αγώνες που ακολουθούν θα δούμε καλύτερα πράγματα από αυτά που έχουμε ζήσει ως τώρα. Αυτό οφείλεται τόσο στο σχεδιασμό της ομοσπονδίας, όσο και στα σωματεία, στις οικογένειες, μα περισσότερο στην προσπάθεια των ίδιων των αθλητών και των προπονητών τους, που αναγκάζονται να γυμνάζονται σε δύσκολες συνθήκες”, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και αναφέρθηκε και στις αθλητικές εγκαταστάσεις. “Ενας από τους λόγους που το πρωτάθλημα γίνεται στην Πάτρα είναι η κακή κατάσταση του ελαστικού τάπητα στο ΟΑΚΑ. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως η πολιτεία έχει προχωρήσει πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με τις εγκαταστάσεις. Η εξέλιξη στον Αγιο Κοσμά, η Παιανία, το Καυτανζόγλειο τόσο για το βοηθητικό όσο και το κεντρικό, η ολοκλήρωση των έργων στα Τρίκαλα, η στεγανοποίηση του ΟΑΚΑ είναι θέματα που προχωρούν, ωστόσο θέλω να παρακινήσω τον Υφυπουργό να συνεχίσει με πιο γρήγορα βήματα”.

“Οι αθλητές μας θα πάρουν μέρος στις μεγάλες διοργανώσεις όλων των κατηγοριών. Το χαρακτηριστικό στο ξεκίνημα της σεζόν είναι πως φαίνεται πως έχουμε αύξηση των συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της χρονιάς, ωστόσο θεωρώ ότι η αύξηση δεν είναι μόνο ποσοτική, αλλά και ποιοτική. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στους αθλητές μας, εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό”, είπε ο Βασίλης Σεβαστής.

“Υπάρχουν πολλές δυσκολίες ζητούμε από την πολιτεία να κάνει τους χώρους όπου γυμνάζονται οι αθλητές κατάλληλους. Ηδη οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή στις μεγάλες διοργανώσεις είναι αυξημένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύω πως το επόμενο διάστημα οι σχετικές λίστες θα μεγαλώσουν. Εμείς καλούμε τους φιλάθλους να έρθουν στο στάδιο γιατί οι αθλητές το έχουν ανάγκη”, είπε ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επισημάνθηκε η σημαντική συμβολή του Δήμου Πάτρας στην διοργάνωση των αγώνων και την προετοιμασία της εγκατάστασης.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά το Σάββατο 19.00-21.00 από την ΕΡΤ2 και την ίδια ώρα την Κυριακή από την ΕΡΤ3.