Γρυπιώτης: Μια απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση. (φωτογραφίες)

Ο Γιάννης Ταμουρίδης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος 2016 στον αγώνα αντοχής ανδρών (171 χλμ.). Ο αθλητής του ΠΑΟΚ κατέκτησε το δεύτερο χρυσό, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου Ανδρών – Γυναικών, που έγινε στην Σκάλα Λακωνίας. Είχε προηγηθεί το χρυσό στην ατομική χρονομέτρηση. Μια ακόμα πρωτιά λοιπόν, για τον Έλληνα πρωταθλητή που θα μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

 

«Από την πλευρά μας κάναμε ότι περισσότερο μπορούσαμε για μια πετυχημένη διοργάνωση και τα συγχαρητήρια των ανθρώπων της ποδηλασίας δείχνουν ότι τα καταφέραμε. Με χαρά θα διοργανώσουμε και στο μέλλον κάτι ανάλογο», δήλωσε ο Δήμαρχος του Ευρώτα, Ιωάννης Γρυπιώτης και μαζί του συμφώνησε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδηλασίας Θανάσης Τερζής «Θα επαναλάβω ότι όλα λειτούργησαν άψογα και όλοι οι τοπικοί φορείς με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ευρώτα, έκαναν ότι ήταν δυνατόν. Όπως πολύ σημαντική ήταν και η βοήθεια από την αστυνομία και την τροχαία της Λακωνίας».

 

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών – Γυναικών, διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα, το Ν.Π.Δ.Δ. «Νικηφόρος Βρεττάκος» και τον ΓΑΣ Σκάλας.

 

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Στέλιος Φαραντάκης, ενώ τέταρτος ήταν ο Νίκος Φαραντάκης. Όλοι (οι πρώτοι τέσσερις) με τον ίδιο χρόνο.

 

Η πρώτη 6άδα (112 συμμετοχές) της ατομικής χρονομέτρησης ανδρών (171 χλμ.):

  1. Ταμουρίδης Γιάννης (ΠΑΟΚ) 4:54:35
  2. Τζωρτζάκης Πολυχρόνης (CCV Saint Germain Soissons Aisne) 4:54:35
  3. Φαραντάκης Στέλιος (Sojasun Espoir ACNC) 4:54:35
  4. Ιωαννίδης Νίκος (Velo Sport Hyerois) 4:54:35
  5. Μαυρικάκης Μιχαήλ (ΑΕΚ Αθηνών) 4:54:52
  6. Χατζάκης Παναγιώτης-Ευάγγελος (Charvieu Chavagneux Iserre) 4:55:30

 

Η τριήμερη διοργάνωση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας να έχει σημαντική βοήθεια – υποστήριξη από τον Δήμο Ευρώτα και τον Δήμαρχο Ιωάννη Γρυπιώτη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρη Μένεγα, την Αστυνομική διεύθυνση Λακωνίας, την Τροχαία Σπάρτης, τα ΑΤ Σκάλας, Περιφέρειας Σπάρτης, Μολάων και τους εθελοντές των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ευρώτα.


eop-8129

eop-8140