Πολύ μεγάλη εμφάνιση με φανταστικό τένις από την Μαρία Σάκκαρη! (βίντεο)

Η Ελλάδα και η Λακωνία μέσω της Μαρίας Σάκκαρη είχε τη τιμητική της σήμερα στο Wimbledon. Μια 20χρονης τενίστριας που μπορεί να αφήσει εποχή στο τένις και μπαίνει μετά τη σημερινή της εμφάνιση στις 100 καλύτερες τενίστριες του κόσμου!

Στον σημαντικότερο αγώνα της ζωής της, η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε φανταστικό τένις, κοίταξε στα μάτια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό τη σπουδαία Venus Williams και μετά από μια μάχη που έφτασε τις 2,5 ώρες, ηττήθηκε με 5-7, 6-4, 3-6.

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν συγκλονιστική, κόντραρε τη μεγάλη Venus Williams στο γρασίδι και μετά από 2 ώρες και 24 λεπτά γνώρισε την ήττα με 5-7, 6-4, 3-6, δείχνοντας πως ήρθε στο Top 100 και στο κορυφαίο επίπεδο, για να μείνει!

Αυτή ήταν μόλις η πρώτη παρουσία της 20χρονης Σάκκαρη στο Wimbledon και αυτός, μόλις ο δεύτερος αγώνας της στο All England Club. Πέτυχε 4 νίκες συνολικά στο φετινό Wimbledon και εκτός απροόπτων, θα βρίσκεται στο Top 100 την επόμενη Δευτέρα (11 Ιουλίου), όταν και θα ανανεωθεί η παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Σήμερα, η νεαρή Ελληνίδα, Νο. 115 στην παγκόσμια κατάταξη και qualifier στο Wimbledon, κοίταξε στα μάτια τη Venus Williams των 5 Wimbledon τίτλων και 7 Grand Slam τίτλων. Μια παίκτρια που παρά τα 36 της χρόνια, παραμένει σταθερά στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι στο Νο. 8 του ταμπλό του Wimbledon και φυσικά διαθέτει ένα από τα καλύτερα σερβίς που έχουν υπάρξει ποτέ στο γυναικείο τένις.

Η Venus ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και προσπάθησε να επιβάλλει από νωρίς τον επιθετικό της ρυθμό. Κέρδισε τα πρώτα δύο games και στο 3ο game επέστρεψε από το 0-40, για να φτάσει έναν πόντο μακριά από το 3-0 (2-0 Α-40).

Σε εκείνο το σημείο, η Σάκκαρη πέτυχε έναν από τους καλύτερους πόντους της καριέρας της με ένα φανταστικό passing shot και παρέμεινε “ζωντανή” στο σετ, για να πάρει ταυτόχρονα και τα πάνω της. Ακολούθησε μια επίσης φανταστική λόμπα για το break point και τελικά έκανε και το πρώτο της break στον αγώνα, για να μειώσει σε 2-1.

H Venus εκμεταλλεύτηκε τρία διαδοχικά λάθη της Σάκκαρη στο επόμενο game για να ανακτήσει αμέσως το προβάδισμά της με break (3-1), ενώ αργότερα έσωσε break point για να κερδίσει ακόμα ένα ισορροπημένο game και να φτάσει στο 4-1.

Ούτε τότε δεν τα παράτησε η μαχήτρια Σάκκαρη, που κέρδισε το πρώτο της love game στο 6ο game και κέρδισε άλλο ένα πολύ κλειστό game στη συνέχεια, για να “σπάσει” ξανά την Αμερικανίδα και να μειώσει σε 4-3! Στο 8ο game κράτησε ξανά εύκολα το σερβίς της και ισοφάρισε σε 4-4.

Στο 9ο game λίγο έλειψε η Σάκκαρη να “αγκαλιάσει” την κατάκτηση του σετ, καθώς επέστρεψε από το 40-0 και δημιούργησε break point, η Venus όμως το έσωσε και τελικά κράτησε αυτό το πολύ κρίσιμο service game της, για να προηγηθεί με 5-4. Η Σάκκαρη κράτησε ξανά εύκολα το σερβίς της για το 5-5, η Williams όμως απάντησε με το πρώτο της love game, χάρη στο οποίο προηγήθηκε με 6-5.

Η Σάκκαρη αναγκάστηκε να σερβίρει για δεύτερη φορά για να παραμείνει στο σετ και η πίεση έγινε ακόμα μεγαλύτερη. Αν και προηγήθηκε με 30-15, η Σάκκαρη έκανε δύο λάθη και η Williams βρέθηκε για πρώτη φορά σε set point. H Μαρία έσβησε το πρώτο set point με ένα πολύ ψύχραιμο winner με το backhand, η Αμερικανίδα όμως είχε και δεύτερη ευκαιρία, στην οποία η Μαρία έκανε αβίαστο λάθος με το forehand. Η Venus χρειάστηκε 60 λεπτά για να φτάσει σε αυτό το 7-5, έπειτα από ένα ισορροπημένο πρώτο σετ.

Η Σάκκαρη πάντως συνέχισε να κάνει δύσκολη τη ζωή της Venus και πραγματοποίησε ένα φανταστικό ξεκίνημα στο 2ο σετ. Στο εναρκτήριο game μπορεί να έχασε προβάδισμα με 15-40, αλλά τελικά έκανε break με μια τρίτη ευκαιρία και άνοιξε το σκορ. Στο 2ο σετ ήρθε η σειρά της να σβήσει δύο break points στο 15-40, αλλά είχε έρθει και η σειρά της Venus να κάνει το break, σε ένα game με 3 ισοπαλίες.

Το άμεσο break back δεν πτόησε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που έκανε και δεύτερο διαδοχικό break στο 3ο game, χάρη στο 7ο double fault της Αμερικανίδας, για να προηγηθεί εκ νέου, με 2-1. Η Μαρία κέρδισε τους 8 από τους 10 επόμενους πόντους και όχι απλά κράτησε το σερβίς της, αλλά έκανε και τρίτο διαδοχικό break, για να ενισχύσει το προβάδισμά της στο 4-1.

Σέρβιρε για το 5-1 και προηγήθηκε μέχρι και με 4-1, 30-15, η Venus όμως πήρε μια βαθιά ανάσα γιατί έκανε το break και αργότερα κράτησε το σερβίς της, μειώνοντας σε 4-3. Η Σάκκαρη πάντως έδειξε ψυχραιμία και δεν επέτρεψε στην κάτοχο 7 Grand Slam τίτλων να επιστρέψει στο σετ. Στο 8ο game γύρισε από το 15-30 και κράτησε το σερβίς της, για να φτάσει στο 5-3.

Στο 10ο game η Μαρία προηγήθηκε με 40-0, χάρη σε δύο διαδοχικά αβίαστα λάθη της όμως, έβαλε πίσω στο game τη Venus που μείωσε σε 40-30. Τελικά, παρά και τη μεγάλη πίεση, με νοοτροπία μεγάλης τενίστριας η 20χρονη Ελληνίδα τελείωσε το σετ στην τρίτη της ευκαιρία, με έναν πολύ εντυπωσιακό winner!

Στο αποφασιστικό 3ο σετ, η Μαρία στάθηκε επίσης καλά, ωστόσο η Venus σέρβιρε καταπληκτικά και αξιοποίησε το μεγάλο της όπλο, για να έχει το πάνω χέρι στο σετ. Η Αμερικανίδα είχε το προβάδισμα όλη την ώρα χάρη στο σερβίς της, ενώ στο 6ο game κατάφερε και να δημιουργήσει τα πρώτα της break point στο σετ, για να αξιοποιήσει το δεύτερο και να φτάσει στο 4-2.

Η Σάκκαρη συνέχισε την αξιέπαινη προσπάθειά της στα επόμενα games, αλλά η πολύ έμπειρη Williams είχε μεγάλα σερβίς όποτε χρειάστηκε. Στο 9ο game, η 36χρονη Αμερικανίδα έβαλε τέλος στην αναμέτρηση με ένα love game, για να “κλειδώσει” την πρόκρισή της μετά από 2 ώρες και 24 λεπτά στο Court 18.

Πρέπει να σημειωθεί, πως αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά που η Σάκκαρη αγωνίστηκε στο ιστορικό All England Club, 3 μέρες μετά από τη σπουδαία εμφάνισή της και νίκη επί της Saisai Zheng με 6-3, 6-2, στον 1ο γύρο του Wimbledon.

Επίσης αυτή ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπισε Top 10 παίκτρια, όπως ήταν και η πρώτη φορά που έπαιξε με κάποια παίκτρια που έχει κερδίσει Grand Slam τίτλους. Είχε παίξει άλλη μια φορά με πρώην Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, με την Caroline Wozniacki τον περσινό Απρίλιο για το Fed Cup, σε ένα παιχνίδι που είχε ηττηθεί με 6-3, 6-0.

Για τη Venus, αυτή ήταν η 78η νίκη της στο Wimbledon, όπου έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια το 2000, το 2001, το 2005, το 2007 και το 2008! Η 36χρονη Αμερικανίδα θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο την 19χρονη Daria Kasatkina, που κέρδισε τη Lara Arruabarrena με 7-6 (9), 6-3.

ΠΗΓΗ: tennisnews.gr