ΟΦΗ: Το πρώτο βήμα για την ίδρυση της ΠΑΕ

0
122

Το πρώτο βήμα για την ίδρυση της νέας ΠΑΕ, η οποία θα έχει την ονομασία ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, έγινε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, η οποία διεξήχθη την Παρασκευή (1/7) στα γραφεία του αθλητικού σωματείου.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση νέας ανώνυμης εταιρείας, με αφορμή την επιστροφή του ΟΦΗ στις επαγγελματικές κατηγορίες ( Football league), γεγονός που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την κρητική ομάδα.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 θα ξεκινήσει με το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο που προβλέπει ο νόμος (300 χιλ. ευρώ) και μετέπειτα το μετοχικό κεφάλαιο θα διευρυνθεί μέσα απο τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, που θα γίνουν ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να κυκλοφορήσουν 10 χιλιάδες μετοχές, με τιμή κάθε μιας 30 ευρώ και μίνιμουμ συμμετοχής για τον κάθε μέτοχο, που θέλει να συμμετάσχει την αγορά 100 μετοχών (κόστος 3 χιλιάδων ευρώ).

Την πρόταση αυτή για το μίνιμουμ συμμετοχής, έκανε ο επικεφαλής της ομάδας των «9» επιχειρηματιών Αντίπας Σηφάκης και έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Δεν αποκλείστηκε στην πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα γίνει, το μίνιμουμ συμμετοχής να είναι πιο χαμηλό, ώστε να υπάρξει περισσότερη λαική συμμετοχή.

Τους επιχειρηματίες που ανέβασαν την ΟΦΗ στην Γ’ Εθνική και θα είναι παρόντες και την επόμενη μέρα στον σύλλογο, εκπροσώπησαν στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ ο Αντίπας Σηφάκης, ο Γιάννης Τσακαλάκης και ο Δημήτρης Αποστολάκης, ενώ τις πολύτιμες γνώσεις του για τα πρώτα βήματα της ίδρυσης της νέας ΠΑΕ έδωσε στην διαδικασία, ο νομικός του ΟΦΗ Μανόλης Φωτάκης, ο οποίος ταξίδεψε απο την Αθήνα, για το σκοπό αυτό.

Αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας 7μελούς επιτροπής η οποία θα «τρέξει» θέματα που αφορούν στην ίδρυση της νέας ΠΑΕ και την απαρτίζουν οι κ.κ. Αντίπας Σηφάκης, Κώστας Ρεπανάκης, Παν. Αντωνακάκης, Νίκος Τσαμπουράκης, Ανδρέας Μανουσάκης, Δημήτρης Αποστολάκης και ο νομικός του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιώργος Λιονάκης, ο οποίος μαζί με τους νομικούς Μανόλη Φωτάκη και Ζαχαρία Λιπαράκη, οι οποίοι επίσης ήταν παρόντες στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, θα χειριστούν θέματα νομικής φύσεως που αφορούν στην ίδρυση της νέας ΠΑΕ.

Η επιτροπή που συγκροτήθηκε, θα χειριστεί το θέμα της καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου για την ίδρυση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ενώ μέσα σε 4 μήνες θα πρέπει να γίνει η Γενική Συνέλευση των μετόχων της νέας ανώνυμης εταιρείας, η οποία και θα εκλέξει την διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925.

Να σημειωθεί ότι η επιτροπή που συγκροτήθηκε, θα ζητήσει απο την εφορία την έκδοση ΑΦΜ, ενώ θα ανοιχθεί λογαραιασμός στην τράπεζα για την καταβολή του ποσού των 300 χιλ. ευρώ για το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Πρόεδρος της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη ΟΦΗ ήταν το ιστορικό μέλος του ΟΦΗ Κώστας Ρεπανάκης, μέλος της ομάδας επιχειρηματιών απο το Ηράκλειο, που ίδρυσαν την πρώτη ΠΑΕ ΟΦΗ το 1979, ενώ Γενικός Γραμματέας της Γ.Σ. ήταν ο Δημήτρης Καρβούνης.

Oι παρακάτω φωτογραφίες που δημοσιεύει η επίσημη σελίδα του ΟΦΗ ofi1925.gr είναι απο την ιστορική Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ για την ίδρυση της ΠΑΕ ΟΦΗ1925.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα νέα της Football League