Η Σάκκαρη στις 100 καλύτερες τενίστριες του κόσμου!

Είναι πλέον και επίσημο! Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια κάποια Ελληνίδα βρίσκεται στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης! Μετά και τις εκπληκτικές εμφανίσεις της στο Wimbledon, η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε 18 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο. 97 του κόσμου. Εν τω μεταξύ, νέο career high σημείωσε και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου!

Μετά και τις φανταστικές εμφανίσεις της στο πρώτο Wimbledon της καριέρας της, η Μαρία Σάκκαρη προσπέρασε 18 θέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης, φτάνοντας στο Νο. 97. Μετά από τρία χρόνια, η χώρα μας εκπροσωπείται ξανά από Top 100 τενίστρια, με τελευταία τη Λένα Δανιηλίδου, που ήταν στο Νο. 99 του κόσμου την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, το 2013.

Η Σάκκαρη, η οποία θα γίνει 21 ετών στις 25 Ιουλίου, είχε αναμφίβολα μια από τις καλύτερες εβδομάδες σε ολόκληρη την καριέρα της, αν όχι την καλύτερη. Ξεκίνησε την προσπάθειά της από τα προκριματικά του Wimbledon, όπου πέτυχε 3 νίκες. Στον 1ο γύρο πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, αποκλείοντας την Saisai Zheng, Νο. 79 στον κόσμο, με το εντυπωσιακό 6-3, 6-2.

Στον 2ο γύρο αντιμετώπισε τη Venus Williams, Νο. 8 στην παγκόσμια κατάταξη και ημιφιναλίστ του φετινού Wimbledon. Πάλεψε μέχρι το τέλος για την υπέρβαση, κοίταξε στα μάτια τη σπουδαία Αμερικανίδα, 5 φορές πρωταθλήτρια στο βρετανικό Grand Slam,αλλά τελικά ηττήθηκε με 7-5, 4-6, 6-3.

Με την είσοδό της στο Top 100, η Σάκκαρη έκανε και αποφασιστικό βήμα για την απευθείας είσοδό της στο κυρίως ταμπλό του US Open, που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου. Θυμίζουμε πως πέρσι μπήκε στο Grand Slam της Νέας Υόρκης μέσα από τα προκριματικά, στο πρώτο Grand Slam τουρνουά που αγωνίστηκε γενικά στην καριέρα της.

Η είσοδος της Σάκκαρη στο Top 100, δεν ήταν τα μοναδικά καλά νέα για τη χώρα μας στη σημερινή αλλαγή της κατάταξης. Σπουδαία πράγματα στη φετινή σεζόν πραγματοποιεί και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε άλλες 13 θέσεις και βελτίωσε ξανά το career high της, φτάνοντας στο Νο. 260.

Η 19χρονη Ελληνίδα είχε κάνει ένα εκπληκτικό τουρνουά στο Middelburg της Ολλανδίας, κερδίζοντας για την τοπική διοργάνωση των 25.000 δολαρίων την Richel Hogenkamp (Νο. 135 στον κόσμο) και φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Όλα αυτά, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε κερδίσει τον πρώτο της τίτλο σε τουρνουά των 25.000 δολαρίων, στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

ΠΗΓΗ: tennisnews.gr