Α’ κατηγορία Λακωνίας: Έναρξη στις 24 Σεπτεμβρίου, play off, play out.

0
113

Τα σημαντικότερα σημεία της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορία της αγωνιστικής περιόδου 2016-17.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε την προκήρυξη των πρωταθλημάτων Α’, Α1′ και Β’ κατηγορίας.

Έναρξη πρωταθλήματος

Οι αγώνες του πρωταθλήματος Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα αρχίσουν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.

 

Ομάδες

Α. Π. Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ

Α. Π. Ο. ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ «Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ»

Ο. Φ. ΜΟΛΑΩΝ «Ο ΜΟΛΑΪΚΟΣ»

Α. Π. Ο. ΕΛΟΥΣ «Ο ΕΤΡΩΤΑΣ»

Α. Ε. ΠΕΛΛΑΝΑΣ – ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»

Μ. Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ

Α. Σ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ «Ο ΑΣΤΗΡ»

Α. Ο. ΑΓΓΕΛΩΝΑΣ

Α. Ο. ΣΥΚΕΑΣ «Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ»

Α. Σ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Η ΑΜΙΛΛΑ

Α. Ε. ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Α. Ο. ΛΟΓΓΑΣΤΡΑΣ

 

Ομάδες που θα συμμετέχουν στα play off, play out

1) Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1 η, 2η, 3η, και 4η, θα σχηματίσουν ΝΕΟ ΟΜΙΛΟ «ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΟΔΟΥ» 2) Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 9η, 10η, 11η, και 12η, θα σχηματίσουν ΝΕΟ ΟΜΙΛΟ «ΟΜΙΛΟΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ»

 

Play Off

α) Αν η βαθμολογική διαφορά του 1ου από τον 2ο στην τελική βαθμολογική κατάταξη της κατηγορίας, στην κανονική περίοδο είναι μεγαλύτερη από πέντε (5) βαθμούς τότε ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΕΞΑΦΘΕΙ Β΄ ΦΑΣΗ και Πρωταθλήτρια ομάδα της Α΄ Κατηγορίας, ανακηρύσσεται η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη (1η) θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου και προβιβάζεται απευθείας στην Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.

β) Αν η βαθμολογική διαφορά του 1 ου από τον 2ο στην τελική βαθμολογική κατάταξη της κατηγορίας, στην κανονική περίοδο είναι έως και πέντε (5) βαθμούς τότε οι ομάδες που θα καταλάβουν στην τελική βαθμολογική κατάταξη της κατηγορίας, στην κανονική περίοδο τις θέσεις 1 η, 2η, 3η & 4η, θα συμμετάσχουν στην Β΄ ΦΑΣΗ σε ένα νέο όμιλο που θα ονομάζεται ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΟΔΟΥ.

Πρωταθλήτρια ομάδα της Α΄ Κατηγορίας, ανακηρύσσεται η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη (1η) θέση στη βαθμολογική κατάταξη της Β΄ ΦΑΣΗΣ στον όμιλο ΑΝΟΔΟΥ και προβιβάζεται απευθείας στην Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον όμιλο ΑΝΟΔΟΥ θα ξεκινήσουν τους αγώνες αυτούς με την εξής βαθμολογία :

Με τη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2016 – 2017, συντάσσεται ειδικός πίνακας (εναρκτήριας βαθμολογίας Αγώνων ομίλου ΑΝΟΔΟΥ) με τη βαθμολογία των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις από 1 έως 4 της κανονικής περιόδου. Για τη σύνταξη του εν λόγω πίνακα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των βαθμών που κατέκτησαν οι ομάδες κατά την κανονική περίοδο της αγωνιστικής περιόδου 2016-17, με βάση την ακόλουθη συνάρτηση :

– Η ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση ξεκινά με μηδέν (0) βαθμούς

– Η ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση ξεκινά με 1/3 των βαθμών διαφοράς που έχει από την 4η ομάδα

– Η ομάδα που κατέλαβε την 2η θέση ξεκινά με 1/3 των βαθμών διαφοράς που έχει από την 4η ομάδα

– Η ομάδα που κατέλαβε την 1η θέση ξεκινά με 1/3 των βαθμών διαφοράς που έχει από την 4η ομάδα και επιπλέον συν ένα (1) βαθμό.

Σημείωση : όπου η σχετική διαίρεση δεν παράγει ακέραιο αριθμό, το αποτέλεσμα στρογγυλοποιείται.

 

Play out

Από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζεται μια (1) ομάδα στην Α1 κατηγορία.

α) Αν η βαθμολογική διαφορά του 11 ου από τον 12 ο στην τελική βαθμολογική κατάταξη της κατηγορίας, στην κανονική περίοδο είναι μεγαλύτερη από πέντε (5) βαθμούς τότε ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ η Β’ ΦΑΣΗ και η ομάδα που θα καταλάβει στην τελική βαθμολογική κατάταξη της κατηγορίας αυτής την 12η θέση υποβιβάζεται απ΄ ευθείας στη Α1΄ Κατηγορία. Υποβιβαζόμενες ομάδες ΜΙΑ (1)

β) Αν η βαθμολογική διαφορά του 11 ου από τον 12 ο στην τελική βαθμολογική κατάταξη της κατηγορίας, στην κανονική είναι έως και πέντε (5) βαθμούς τότε οι ομάδες που θα καταλάβουν στην τελική βαθμολογική κατάταξη της κατηγορίας, στην κανονική περίοδο τις θέσεις 9 η, 10η, 11η & 12η, θα συμμετάσχουν στην Β΄ ΦΑΣΗ σε ένα νέο όμιλο που θα ονομάζεται ΟΜΙΛΟΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ. Η ομάδα που θα καταλάβει την τελευταία θέση στη βαθμολογική κατάταξη της Β΄ ΦΑΣΗΣ στον όμιλο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ, υποβιβάζεται στη Α1΄ Κατηγορία υποβιβαζόμενες ομάδες ΜΙΑ (1) Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον όμιλο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ θα ξεκινήσουν τους αγώνες αυτούς με την εξής βαθμολογία : Με τη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2016 – 2017, συντάσσεται ειδικός πίνακας (εναρκτήριας βαθμολογίας Αγώνων ομίλου ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ) με τη βαθμολογία των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις από 9 έως 12 της κανονικής περιόδου. Για τη σύνταξη του εν λόγω πίνακα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των βαθμών που κατέκτησαν οι ομάδες κατά την κανονική περίοδο της αγωνιστικής περιόδου 2016-17, με βάση την ακόλουθη συνάρτηση :

– Η ομάδα που κατέλαβε την 12η θέση ξεκινά με μηδέν (0) βαθμούς

– Η ομάδα που κατέλαβε την 11η θέση ξεκινά με 1/3 των βαθμών διαφοράς που έχει από την 12η ομάδα

– Η ομάδα που κατέλαβε την 10η θέση ξεκινά με 1/3 των βαθμών διαφοράς που έχει από την 12η ομάδα

– Η ομάδα που κατέλαβε την 9η θέση ξεκινά με 1/3 των βαθμών διαφοράς που έχει από την 12η ομάδα

Σημείωση : όπου η σχετική διαίρεση δεν παράγει ακέραιο αριθμό, το αποτέλεσμα στρογγυλοποιείται.

 

Προπονητής (ισχύει για όλες τις κατηγορίες)

Στα σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Α, Α1 & Β ερασιτεχνικών κατηγοριών της Ε.Π.Σ. Λακωνίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να έχουν προπονητή σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κανονισμό προπονητών.

Όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Α΄, Α1΄ & Β΄ της Ε.Π.Σ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να έχουν είτε ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ σύμφωνα με τα άρθρα 2, 3, 5 & 6 παρ. 2 του Κανονισμού Προπονητών και να έχει εκδοθεί ΔΕΛΣΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ από την Ε.Π.Σ. Λακωνίας είτε ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ αγωνιστικής λειτουργίας που θα έχει εκδοθεί «ΔΕΛΤΙΟ ΤΠΕΥΘΥΝΟΤ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΑΣ».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα νέα των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της Λακωνίας