Κύπελλο Γ’ Εθνικής: Προκήρυξη περιόδου 2016-17

0
99

Εκδόθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου η προκήρυξη για το Κύπελλο Γ Εθνικής, που επανέρχεται μετά από έναν χρόνο. Η ομοσπονδία επέλεξε να επαναφέρει τον θεσμό με στόχο να δώσει μεγαλύτερο κίνητρο στις ομάδες, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο έπαθλο για τον νικητή όπως ίσχυε την περσινή σεζόν, με τον κάτοχο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Οι αγώνες, θα διεξαχθούν με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού στην έδρα της ομάδας που κληρώνεται γηπεδούχος. Οι τελικοί Αγώνες των Ομίλων και ο Τελικός του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα, που θα ορίζονται με αποφάσεις της Επιτροπής. Oι ημερομηνίες είναι:
1η φάση
1η αγωνιστική: Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, 2η αγωνιστική: Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, 3η αγωνιστική: Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, 4η αγωνιστική: Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017
2η φάση: Τετάρτη 29 Μαρτίου 2016.

1η φάση
1η αγωνιστική
Οι όμιλοι των δεκαέξι ομάδων θα συγκροτήσουν οχτώ ζευγάρια και θα διεξαχθούν οχτώ απλοί αγώνες Οι οχτώ νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη αγωνιστική. Οι όμιλοι των δεκαπέντε ομάδων θα συγκροτήσουν εφτά ζευγάρια, ενώ μία ομάδα θα εξαιρεθεί. Θα διεξαχθούν εφτά απλοί αγώνες Οι εφτά νικήτριες ομάδες κάθε ομίλου και η ομάδα που εξαιρέθηκε θα προκριθούν στην επόμενη αγωνιστική. Από όλους τους ομίλους σύνολο τριάντα δύο ομάδες (δηλαδή οχτώ ομάδες ανά όμιλο) θα προκριθούν στην επόμενη αγωνιστική. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.

2η αγωνιστική
Θα λάβουν μέρος οι οχτώ ομάδες κάθε ομίλου ξεχωριστά. Κάθε όμιλος θα συγκροτήσει τέσσερα ζευγάρια και θα διεξαχθούν τέσσερις απλοί αγώνες Οι τέσσερις νικήτριες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στην επόμενη αγωνιστική. Από όλους τους ομίλους σύνολο δεκαέξι ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη αγωνιστική. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.

3η αγωνιστική
Θα λάβουν μέρος οι τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου ξεχωριστά. Κάθε όμιλος θα συγκροτήσει δύο ζευγάρια και θα διεξαχθούν δύο απλοί αγώνες. Οι δύο νικήτριες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στην επόμενη αγωνιστική. Από όλους τους ομίλους σύνολο οχτώ ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη αγωνιστική για την συμμετοχή τους στον Τελικό Αγώνα του ομίλου και την ανάδειξη της Κυπελλούχου Ομάδας του ομίλου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016.

4η αγωνιστική
Θα λάβουν μέρος οι δύο ομάδες κάθε ομίλου ξεχωριστά. Σε κάθε όμιλο θα διεξαχθεί ένας Τελικός Αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα οριστεί μετά από απόφαση της Επιτροπής Κυπέλλου και θα αναδείξει την Κυπελλούχο Ομάδα του Ομίλου. Οι τέσσερις νικήτριες ομάδες των ομίλων θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017.

2η φάση (Ημιτελικοί αγώνες)
Θα λάβουν μέρος οι τέσσερις κυπελλούχοι των ομίλων με γεωγραφικά κριτήρια. Θα διεξαχθούν δύο μονοί αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα που θα οριστούν από την Επιτροπή Κυπέλλου. Θα προκριθούν οι δύο νικήτριες ομάδες που θα μετάσχουν στον Τελικό Αγώνα για την ανάδειξη του Κυπελλούχου της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2016.

Τελικός αγώνας / Έπαθλα
Στον Τελικό Αγώνα θα λάβουν μέρος οι δύο νικήτριες ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 2ης Φάσης. Θα διεξαχθεί ένας αγώνας, σε ουδέτερη έδρα που θα ορίσει η Επιτροπή Κυπέλλου από τον οποίο θα αναδειχθεί η Πρωταθλήτρια ομάδα του Κυπέλλου Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2016-2017.