Αναβλήθηκε το Σίτι – Γιουνάιτεντ. Η λύση από το isports.gr με το όχημα αποστράγγισης υδάτων!

0
141

Περίμεναν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι στο πλανήτη να παρακολουθήσουν το ντέρμπι μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 13:00 την Δευτέρα 25 Ιουλίου.

Οι δυο ομάδες βρίσκονται στην Κίνα για το τουρνουά International Champions Cup 2016, όμως οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι τόσο ακραίες που δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του αγώνα λόγω των υδάτων που είχαν συγκεντρωθεί στον αγωνιστικό χώρο!

oxima_apostraggisis_udaton

To isports.gr δίνει τη λύση για κάθε γήπεδο από την ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ με το ΟΧΗΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ, ΧΙΟΝΙΟΥ Ή/ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

 

Η εφεύρεση αναφέρεται σε όχημα το οποίο αντλεί ύδατα από αθλητικούς χώρους (π.χ. γήπεδα) και περιλαμβάνει, πέρα από τα συνήθη υποσυστήματα ενός οχήματος, ένα μηχανισμό άντλησης των υδάτων, δοχείο συλλογής των υδάτων και ένα σύστημα παροχέτευσης των συλλεχθέντων υδάτων.

Με κατάλληλες τροποποιήσεις, το όχημα αυτό μπορεί να απομακρύνει και χιόνι ή/και χαλάζι από τους χώρους αυτούς.

Δεν είναι γνωστή η ύπαρξη παρόμοιου οχήματος αποστράγγισης των υδάτων και απομάκρυνσης χιονιού ή/και χαλάζιου από αθλητικούς χώρους. Η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση ενός πλημμυρισμένου αγωνιστικού χώρου ύστερα από μια έντονη βροχόπτωση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα (π.χ. ποδοσφαιρικού) γίνεται από το προσωπικό του γηπέδου με πρόχειρα μέσα (π.χ. σκούπες, λάστιχα-ταυ καθαρισμού τζαμιών κλπ.), με αποτέλεσμα τη φθορά της επιφάνειας (π.χ. του χλοοτάπητα), τη σημαντική καθυστέρηση στη διεξαγωγή του αγώνα και, τις περισσότερες φορές, την αναβολή του αγώνα λόγω της αναποτελεσματικότητας της πιο πάνω μεθόδου. Το ίδιο αναποτελεσματική είναι αυτή η πρακτική και όταν ο αγωνιστικός χώρος έχει καλυφθεί από χιόνι ή όταν έχει πέσει χαλάζι.

Το πλεονέκτημα αυτής της εφεύρεσης είναι η άμεση (σε σύντομο χρονικό διάστημα) αποκατάσταση της χρήσης ενός αθλητικού χώρου ύστερα από μια έντονη βροχόπτωση, 25 χιονόπτωση ή/και χαλαζόπτωση.

Αυτό έχει σημασία, καθώς είναι γνωστό ότι ύστερα από τέτοια καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων (π.χ. ποδοσφαιρικών) μπορεί να γίνει διακοπή του αγώνα και να προκληθεί καθυστέρηση ή ακόμη και αναβολή του.

Επιπλέον, με την παρούσα εφεύρεση αποφεύγεται η καταστροφή της επιφάνειας (π.χ. 30 χλοοτάπητα), λόγω έλλειψης τριβής από τα μέσα που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Τέλος, η χρήση της εφεύρεσης απαιτεί ελάχιστο προσωπικό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου με φωτογραφίες και αναλυτική παρουσίαση της εφεύρεσης.