Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Λευτέρη Πετρούνια (βίντεο, φωτογραφίες)

0
172

Η ζωή του Λευτέρη Πετρούνια έχει τόσες πτυχές που δύσκολα θα μπορούσε να χωρέσει στα περίπου 45 λεπτά ενός ντοκιμαντέρ.

Όμως όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν χθες στην αίθουσα της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την προβολή του ντοκιμαντέρ «Γεννημένος αθλητής», που επιμελήθηκε ο Stoiximan.gr, μεγάλος χορηγός του 26χρονου πρωταθλητή Ευρώπης και κόσμου στους κρίκους, είδαν μπροστά τους να ξεδιπλώνονται αρκετές άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Πτυχές που δεν έχουν καταγραφεί σε κάποια συνέντευξη και ιστορίες που αφηγήθηκαν τόσο η μητέρα του όσο και φίλοι και συναθλητές του, καθώς και ο προπονητής του. Και σε καθεμία από αυτές ένα πράγμα γίνεται φανερό για τον Πετρούνια, τη μεγαλύτερη ελπίδα της Ελλάδας για χρυσό μετάλλιο στο Ρίο: είναι γεννημένος νικητής.

Αναφερόμενος στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ προς τιμήν του Λευτέρη Πετρούνια, το μέλος του ΔΣ της Stoiximan, Γιάννης Σπανουδάκης, ανέφερε ότι «στη Stoiximan νιώθουμε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα της ΕΟΚ «Υιοθετήστε έναν αθλητή». Στηρίζουμε τόσο τον Λευτέρη όσο και ακόμη έξι αθλητές και αθλήτριες και την Εθνική ομάδα πόλο Ανδρών στον δρόμο προς το Ρίο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί στο πρόσωπο του Λευτέρη βρήκαμε έναν συνεργάτη και αθλητή υψηλού ήθους. Η συμπεριφορά, η ευγένεια και το ήθος εμπνέουν τους ανθρώπους της Stoiximan. Είτε το ήθελες, είτε όχι έχεις πλέον τον ρόλο του προτύπου. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά για κάθε αθλητή, πέρα από τις εκάστοτε επιτυχίες. Είναι μεγάλο βάρος, αλλά και ύψιστη τιμή ταυτόχρονα».

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους του έχουν σταθεί σε αυτήν τη διαδρομή, επισημαίνοντας πως «όσοι είναι στη Stoiximan τούς νιώθω δικούς μου ανθρώπους πλέον».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυμναστικής, κ. Βασιλειάδης, ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, Δημήτρης Ράπτης, το μέλος του ΔΣ του Stoiximan, Γιάννης Σπανουδάκης, ο διευθυντής Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Stoiximan, Πάνος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος της 24MEDIA, Δημήτρης Μάρης, η Βασιλική Μιλλούση, ο Κυριάκος Ιωάννου (αμφότεροι αθλητές που ενισχύονται οικονομικά από τον Stoiximan), η Φανή Χαλκιά, όπως επίσης και εκπρόσωποι του αθλητισμού.

«Γεννημένος αθλητής»

Και ακριβώς αυτό ήταν. Ένα ταξίδι στη ζωή του 25χρονου πρωταθλητή, από την στιγμή που μπήκε στο γυμναστήριο 4 χρόνων για να μην κάνει σκανταλιές, μέχρι την κορυφαία στιγμή στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Γλασκώβη να αφιερώνει το μετάλλιο στον πατέρα του, που έφυγε πρόσφατα από την ζωή. Γεννημένος αθλητής, όπως λέει και ο τίτλος του εξαιρετικού ντοκυμνατέρ, που σκηνοθέτησε ο Νίκος Κρητικός.

2401145
(ο Λευτέρης Πετρούνιας με την μητέρα του)

Σε ένα ταξίδι, που ήταν μαζί του η μητέρα του Σοφία, ο αδελφός του Ηλίας, οι κολλητοί του από το σχολείο και τα γυμναστήρια, ο προπονητής του Δημήτρης Ράπτης, η κολλητή του, πρωταθλήτρια της ενόργανης, Βάσω Μιλλούση, ο σκύλος του ο Champ. Είδαμε μαζί τα πρώτα του βήματα, τον ευαίσθητο Λευτέρη που έδωσε το μετάλλιο του σε συναθλητή του, που δεν είχε κερδίσει, επειδή στενοχωριόταν. Μάθαμε για την εξέγερση του στο γυμνάσιο, τις τρέλλες του, πώς επέστρεψε στα γυμναστήρια. Την σκληρή δουλειά που έκανε, μας αποκάλυψε το τελετουργικό πριν τους αγώνες, αλλά και τι φοβάται πιο πολύ από όλα, όπως λένε οι φίλοι του.

2401115
(με τον προπονητή του Δημήτρη Ράπτη)

Μοιραστήκαμε το όνειρο του να λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες βλέποντας παιδάκι τον Δημοσθένη Ταμπάκο στους κρίκους στο Σίδνεϊ να δοξάζει την Ελλάδα και την τιμή που ένιωσε όταν επιλέχθηκε πρώτος λαμπαδηδρόμος.

Μετά από σχεδόν μια ώρα ταυτιστήκαμε με τον Λευτέρη και σίγουρα όσοι δουν το ντοκιμαντέρ θα νιώσουν ακόμη πιο περήφανοι, καμαρώνοντας τον και στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί του αξίζει.

16530325

Τι θα θελε μόνο; Μα να σκηνοθετήσει αυτός, από σήμερα και μέχρι και τις 15 Αυγούστου και τον τελικό των κρίκων, αυτή την πορεία, όπως είπε μιλώντας στις κάμερες. Για να μπορέσει να την ξαναζήσει μετά με την ησυχία του και όχι μέσα από την στρατιωτική πειθαρχία, που επιβάλει στον εαυτό του πριν τους αγώνες. Και γιατί όχι, να πανηγυρίσει διπλά την κατάκτηση της κορυφής. Άλλωστε όπως λέει και το τατουάζ στην πλάτη του, είναι ο «βασιλιάς των κρίκων-still rings».

*Παρόντες ήταν ακόμη στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας γυμναστικής, κ. Βασιλειάδης, ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, Δημήτρης Ράπτης, η Βασιλική Μιλλούση, ο Κυριάκος Ιωάννου (αμφότεροι αθλητές που ενισχύονται οικονομικά από τον Stoiximan), η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, και εκπρόσωποι του αθλητισμού.