ΑΕΚ: Ευρωπαία ξανά!

Στην Ευρώπη μετά από 4,5 χρόνια επιστρέφει απόψε η ΑΕΚ, η οποία θέλει στην έδρα της Σεντ Ετιέν να πάρει αποτέλεσμα με το οποίο θα ελπίζει στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2011 ήταν η τελευταία εμφάνιση της ΑΕΚ στα Κύπελλα Ευρώπης (νίκη με σκορ 1-3 στην έδρα της Στουρμ Γκρατς), με τη συνέχεια να είναι γνωστή λίγο – πολύ σε όλους.

Η «Ένωση» μετά από 1.688 ημέρες επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αντιμετωπίζει στη Γαλλία την Σεντ Ετιέν για την 3η προκριματικής φάσης του Europa League (22:00, ΣΠΟΡ FM 94,6, Novasports 2 και sport-fm.gr).

Σαφώς και στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο γνωρίζουν ότι δεν είναι το φαβορί την αποψινής αναμέτρησης, όμως θέλουν να πάρουν ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα ελπίζουν ότι στο ΟΑΚΑ θα μπορέσουν να πάρουν την πρόκριση στα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Από την πλευρά του, ο Τιμούρ Κετσάγια τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως «σε τέτοια παιχνίδια δεν παίζει ρόλο η εμπειρία, αλλά η θέληση και η προσπάθεια» και υπογράμμισε πως «πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Γεωργιανός τεχνικός θα παρατάξει με 4-2-3-1 τον «Δικέφαλο». Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ανέστης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος και Ντίντακ Βίλα.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Σιμόες και ο Γιόχανσον, με τους Μπαρμπόσα και Βάργκας στα πλάγια. Οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Μάνταλος και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Πέκχαρτ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπάρκας, Ντίας, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Πλατέλλας, Γαλανόπουλος, Τζανετόπουλος, Αραβίδης και Mπακασέτας. Έκτός έμειναν οι νεοαποκτηθέντες Αλμέιδα και Πατίτο Ροντρίγκες.

Από την πλευρά του, οι Γάλλοι θα παίξουν με 4-3-3 απέναντι στην ΑΕΚ. Στο αρχικό σχήμα αναμένεται να ξεκινήσουν οι: Ρουφιέ, Τεοφίλ, Περέν, Πογκμπά, Πολομά, Σελνάες, Νταμά, Λεμουάν, Τανάν, Χαμούμα και Μπέριτς

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr