Και εγένετο Laconia Summer Basketour

????????????????????????????????????

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου και η κλήρωση του πρωταθλήματος 5 εναντίων 5

Στο Δημαρχείο Μονεμβασιάς πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου του 1ου Laconia Summer Basketour, το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 παρουσία των διοργανωτών, τοπικών φορέων αλλά και χορηγών.

«Κηρύσσουμε την έναρξη ενός πάρα πολύ σημαντικού γεγονότος για την περιοχή και τον Δήμο μας. Θέλουμε το Laconia Summer Basketour να γίνει θεσμός και να γίνουμε το αθλητικό επίκεντρο τόσο της Λακωνίας όσο και της Πελοποννήσου», λόγια της Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασιάς, Παναγιώτας Αλειφέρη που πρόσθεσε:«Σας καλούμε όλους να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και παράλληλα τον σύλλογο Φλόγα».

Από πλευράς διοργανωτών ο Γιώργος Ψιακής ανέφερε: «Η περιοχή έχει άτομα που μπορούν να στηρίζουν την διοργάνωση συμμετέχοντας σε αυτή. Η συλλογική προσπάθεια είναι αυτή που συνέβαλε ώστε να υλοποιηθεί αυτό το αθλητικό γεγονός», με τονΑλέξανδρο Τσάκωνα να συμπληρώνει: «Η επιτυχία οφείλεται και στον Δήμο που είναι προτεργάτης της προσπάθειας αλλά και στο νεόκτιστο γήπεδο που αποτελεί στολίδι της περιοχής. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, ο Δήμος Μονεμβασιάς χτίζει γήπεδο και αυτό δείχνει την επιθυμία τους για την ανάπτυξη του αθλητισμού».

Ο ειδικός γραμματέας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Μιχάλης Βακαλόπουλος τονίζει «Είμαι σίγουρος ότι η εκδήλωση θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα μπασκετικά δρώμενα τα επόμενα χρόνια. Το μεράκι και το κέφι δύο παιδιών, του Αλέξανδρου και του Γιώργου, είναι αυτό που συνέβαλε στην διεξαγωγή της διοργάνωσης».

Τέλος ο εκπρόσωπος του ΑΠΟΕΛ Μολάων, Γιάννης Φαφλιάς εστιάζοντας την προετοιμασία που έχει γίνει είπε: «Έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο προετοιμασίας που θα το ζηλέψει όλη η Ελλάδα».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν από πλευράς χορηγών οι: Μπάμπης Λύρας (Biogreco), Γεώργιος Φουντούκης (Ημίχρονο Σπορ), Δημήτρης Κότσαλης (Οπτικά Κότσαλης) και Βίκυ Καναβάρος (Tzante & Café Μολάων). Επίσης, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασιάς, Ιωάννης Κολλιάκος.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος 5 εναντίων 5 και προέκυψαν οι όμιλοι και τα ζευγάρια των πρώτων αγώνων.

Α Όμιλος: Α.Ο. Κάστρο Μονεμβασίας, Άμπαλοι (Σπάρτη), Άρης Σκάλας B.C.
Β Όμιλος: Αστέρας Βλαχιώτη BC, ΑΕ Σπάρτης, Νεάπολη Λακωνίας
Γ Όμιλος: Reunion 2016, ΑΠΟΕΛ Μολάων, The Outsiders (Γύθειο)
Δ Όμιλος: ΑΣ Βατικιώτης, ‘Ολοι Χώμα Thunder (Γύθειο), Δαιμονιά BC

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ώρες των αγώνων στο site της διοργάνωσηςbasketours.com

Χορηγοί του Laconia Summer Basketour είναι οι: Attica Wealth, Biogreco, Petra Summer Club, Princess Kyniska Suites, Hotel Lazareto, Enetiko Café Cocktail Bar, Ημίχρονο Σπορ, Οπτικά Κότσαλης, Tzante Restaurant, Cafe, Φυσικοθεραπευτήριο Διαμαντόπουλος.

Το Laconia Summer Basketour συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Μονεμβασιάς και τον αθλητικό σύλλογο ΑΠΟΕΛ, με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ