Συνελήφθησαν στη Σπάρτη οι Σακκάς και Σεϊσίδης

0
119

Υπό κράτηση έχουν τεθεί οι καταζητούμενοι Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Λακωνία, και συγκεκριμένα στη Σπάρτη, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής είχαν πληροφορίες για την παρουσία των δύο ανδρών στην περιοχή και κλιμάκιο της υπηρεσίας μετέβη υπό άκρα μυστικότητα στην πόλη της Λακωνίας.

Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί στο παρελθόν και σε βάρος του υπήρξαν κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» -κάτι που έχει αρνηθεί επανειλημμένα. Ειδικότερα, είχε τεθεί υπό κράτηση μετά τον εντοπισμό γιάφκας της συγκεκριμένης οργάνωσης στη Νέα Σμύρνη. Μάλιστα, λίγο μετά τη σύλληψή του, τον Ιούνιο του 2013, είχε ξεκινήσει απεργία πείνας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο έπειτα από 14 ημέρες.

Τελικά, στις 11 Ιουλίου, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αποφυλάκιση του με περιοριστικούς όρους, κάτι που έγινε. Ωστόσο, ο Σακκάς δεν εμφανίστηκε ποτέ στις 10 Φεβρουαρίου 2014, με αποτέλεσμα να καταζητείται από τότε.

Ο Κώστας Σακκάς

Ο Κώστας Σακκάς

Ο Μάριος Σεϊσίδης καταζητείτο επί μια δεκαετία τουλάχιστον για συμμετοχή στη συμμορία «Οι Ληστές με τα Μαύρα». Μαζί με τον αδελφό του, Σίμο, και τον Γρηγόρη Τσιρώνη είχαν επικηρυχθεί με 600.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους σε τουλάχιστον επτά ληστείες, με λεία περίπου 700.000 ευρώ από το 2002 ως το 2006.

Ο Μάριος Σεϊσίδης

Ο Μάριος Σεϊσίδης

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται στη Λακωνία. Αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: zougla.gr